www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareSeqr renunta la aplicatia de plati cu telefonul mobil prin coduri QR si NFC

Autor: Bancherul.ro
2017-11-29 13:12

Seqr, o aplicatie de plati cu telefonul mobil pe baza codului QR si a tehnologiei contactless NFC, fara a fi nevoie de un card bancar, dezvoltata de compania suedeza Seamleass, se retrage din Romania, chiar de ziua nationala, 1 decembrie, dupa cinci ani de la lansare, dar si din alte 30 de tari europene in care este prezenta, urmand a se concentra pe serviciile Business to Business (B2B).


Seqr a intrat in Romania in vara lui 2012, printr-un parteneriat cu Garanti Bank, ai carei clienti puteau efectua plati cu aplicatia descarcata pe telefonul mobil, intr-o serie de magazine si benzinarii, precum Agip, iar ulterior si in supermarketuri precum Cora. (vezi aici detalii)


Seqr nu a mai incheiat insa parteneriate si cu alte banci, desi a incheiat acorduri de acceptare a platilor la un numar de 2.000 de comercianti, conform declaratiilor oficialilor firmei suedeze.


Abia in iunie 2016 Seqr a anuntat incheierea unui parteneriat cu Raiffeisen Bank pentru efectuarea de plati in Romania, dar care nu s-a mai concretizat.


Seamless, compania suedeza care a implementat Seqr, a anuntat la finalul anului trecut ca schimba strategia acestei afaceri, urmand a se concentra pe segmentul B2B, urmand a renunta la serviciile pentru consumatori B2C. (vezi aici detalii)


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104