Eurobank va finaliza până la sfârșitul anului vânzarea subsidiarei sale din România, Bancpost, ceea ce va marca sfârșitul programului de restructurare a activităților externe ale grupului bancar elen, se arată într-un articol apărut vineri în publicația elenă Kathimerini, citat de Agerpres, in care se mai arata urmatoarele:
Eurobank intenționează să-și mențină o prezență solidă pe piețele din Bulgaria, Cipru, Serbia și Luxemburg, subsidiarele din Cipru și Bulgaria fiind în fruntea operațiunilor internaționale ale grupului bancar elen.
În total, valoarea activelor Eurobank din afara Greciei (excluzând România) se ridică la 10,2 miliarde de euro, împrumuturile la 4,4 miliarde de euro, depozitele la 7,9 miliarde de euro, iar rețeaua de sucursale a ajuns la 235 de unități.
Conform acordului încheiat cu autoritățile de concurență din Uniunea Europeană, până în 2018 Eurobank trebuie să vândă active în afara Greciei în valoare de 8,7 miliarde de euro.
Bancpost, cu active totale de 3,4 miliarde de euro și 2.255 angajați, are o rețea de 174 de sucursale în România, fiind astfel una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank din afara Greciei.
Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deține 2,4% din Eurobank, al treilea creditor elen. În decembrie, Eurobank a finalizat vânzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, către grupul financiar TAS din Ucraina.
Tranzacția este în conformitate cu planul de restructurare al Eurobank, aprobat de Comisia Europeană, și nu va afecta nivelul capitalului grupului bancar elen.
În 2014, Eurobank anunțase că a acceptat să-și vândă divizia ucraineană pentru 95 milioane de euro.
Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.