www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBCR Leasing si-a majorat cu 28% valoarea finantarilor

Autor: Bancherul.ro
2017-03-14 14:42

BCR Leasing anunta ca valoarea totala a bunurilor finantate a fost de 220 milioane euro in 2016, in crestere cu 28% fata de anul precedent.


Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe segmentele de autoturisme (+40%) si vehicule comerciale usoare (+78%), in timp ce vehiculele comerciale grele cu crescut cu 7% insa s-au mentinut pe primul loc ca valoare a bunurilor finantate. Finantarile pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% fata de anul precedent.


Comunicatul de presa al BCR Leasing:


BCR LEASING IFN a incheiat contractul cu numarul 100.000


- Valoarea totala a bunurilor finantate in 2016 a fost de 220,10 mil. euro


- BCR Fleet Management a intrat in top cinci companii pe segmentul de leasing operational


- Profit net consolidat de 29,7 mil. lei in anul 2016Bucuresti, 14 Martie 2017 – BCR Leasing IFN a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, contractul cu numarul 100.000, marcand astfel un moment important in serviciul clientilor sai. Contractul face parte dintr-o tranzactie mai mare si priveste finantarea unei semiremorci in valoare de 22.500 EUR iar titularul sau este firma GV & Oprean Logistics, din Sebes, jud. Alba.


„Ne face placere sa marcam si sa depasim, incepand de astazi, aceasta cifra rotunda care este o masura a eforturilor noastre de a sustine dorintele de dezvoltare ale antreprenorilor romani. Pentru BCR Leasing, acest al 100.000-lea contract inseamna un plus de incredere pe care ni-l ofera unul dintre cei 55.000 de clienti ai nostri, o confirmare a stradaniei noastre din ultimii ani de a aduce serviciile de leasing acolo unde se afla clientul si in forma in care acesta si le doreste pentru afacerea sa”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN, la semnarea contractului.


„Firmele grupului Oprean colaboreaza cu BCR Leasing din ianuarie 2007. In tot acest timp, am finantat prin BCR Leasing investitii constand in achizitii de vehicule si echipamente, in valoare totala de 5.7 mil. euro. Am construit impreuna un parteneriat bazat pe cunoastere si incredere reciproca iar intentia noastra este de a continua aceasta buna colaborare si pentru alte investitii viitoare ale firmelor noastre”, a declarat Ion Oprean, Manager General al grupului Oprean.


In ultimii ani, BCR Leasing IFN a fost prezenta cu servicii de finantare in toate sectoarele active ale economiei. Serviciile de leasing ale companiei au fost aduse mai aproape de client prin utilizarea atat a retelei de distributie a grupului BCR, precum si prin intermediul partenerilor (dealeri, brokeri, importatori etc.). Totodata, optimizarea continua a fluxurilor interne si investitiile in infrastructura IT au scurtat timpul de raspuns la cererile de finantare ale clientilor. La aceste optimizari se adauga dezvoltarea produselor oferite, pentru a raspunde cat mai bine necesitatilor de finantare ale intreprinzatorilor.


IMM-urile isi mentin si in 2016 o pondere de 84% in portofoliul de clienti al BCR Leasing IFN iar finantarile au fost acordate in principal catre firme din transporturi (30%), comert (24%), servicii (13%), productie (10%), constructii (10%), agricultura (6%), precum si in alte sectoare care au solicitat finantari de vehicule si echipamente.


In 2016, valoarea totala a bunurilor finantate de companie a fost de 220,10 mil. euro, in crestere cu 28% fata de anul precedent. In concordanta cu obiectivele asumate, cele mai insemnate cresteri au fost inregistrate pe segmentele de autoturisme (+40%) si vehicule comerciale usoare (+78%), in timp ce vehiculele comerciale grele cu crescut cu 7% insa s-au mentinut pe primul loc ca valoare a bunurilor finantate. Finantarile pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% fata de anul precedent.


Configuratia portofoliului BCR Leasing IFN la finalul anului trecut cuprindea 80% leasing auto si 20% leasing pentru echipamente si utilaje. Finantarile pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale usoare 10%, iar vehiculele comerciale grele 45% din totalul finantarilor companiei.


Profitabilitatea companiei a atins 27,3 mil. lei in 2016 iar activul total s-a majorat cu 27% comparativ cu anul precedent, ajungand la o valoare de 1,500 mil. lei, in timp ce ponderea expunerilor neperformante a continuat sa se imbunatateasca de la 10,6% in 2015, la 9,5%in 2016. Veniturile totale ale companiei in 2016 au ajuns la nivelul de 178,7 mil. lei, iar cheltuielile totale la 151,4 mil. lei.


BCR Fleet Management, subsidiara BCR Leasing IFN, a intrat in 2016 in topul primilor cinci jucatori pe piata de leasing operational. Pentru BCR Fleet Management anul 2016 a reprezentat o continuare a trendului crescator din ultimii ani, rezultatele obtinute depasind tintele de volum asumate. La finalul anului precedent, subsidiara administra o flota de 3.655 de vehicule, in crestere cu 25 % fata de 2015. 73% din aceasta flota este administrata in regim „full service”.


„In fiecare an piata leasingului operational castiga un plus de maturitate. Clientii existenti constientizeaza intr-o masura din ce in ce mai mare beneficiile acestui produs. In egala masura companiile care nu au apelat la acest serviciu pana acum devin interesate – adreseaza intrebari, fac analize la care noi suntem bucurosi sa raspundem sau sa oferim informatii. Cresterea ponderii segmentului full service este o consecinta fireasca a constientizarii beneficiilor produsului, atat in randul clientilor existenti, cat si al celor noi”, a declarat Adrian Lacatus, Director General BCR Fleet Management.


La finele anului 2016, activele companiei au continuat să creasca şi au ajuns la 205 mil. lei, cu echivalentul a 65 mil. lei peste nivelul de la finalul anului trecut. Venitul din leasing operational in 2016 a ajuns la 64,3 mil. lei, cu 61,9 mil. lei mai mult decat in anul precedent. Profitul net obţinut în 2016 a fost de 2,4 mil. lei.


Pentru 2017, BCR Leasing IFN isi propune o crestere a vanzarilor peste media pietei, la toate categoriile de produse finantate: autoturisme, vehicule comerciale, echipamente si utilaje.


***


BCR LEASING IFN S.A., companie membră a Grupului Banca Comercială Română, parte a ERSTE Group, infiintata in 2001, oferă servicii de leasing financiar intern pentru achiziţionarea de autovehicule, flote, echipamente şi utilaje industriale, masini agricole, aparatură medicală, etc. Prin subsidiara sa specializata, BCR Fleet Management, compania ofera, de asemenea, servicii personalizate de leasing operational si management de flote pentru un numar extins de autovehicule si vehicule comerciale usoare. BCR LEASING IFN S.A. deţine o largă reţea naţională prin care ofera servicii de finantare şi un portofoliu important de clienţi, din toate sectoarele de activitate.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104