www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCare banci acorda credite romanilor care lucreaza in strainatate si in ce conditii

Autor: Bancherul.ro
2017-02-04 15:12

Unele banci romanesti acorda credite si romanilor care lucreaza in strainate, insa in anumite conditii: sa aduca un codebitor care lucreaza in tara si care sa garanteze imprumutul in cazul in care titularul nu-l mai poate plati. Alte banci acorda doar credite garantate cu imobile celor care lucreaza in alte tari, nu si credite de nevoi personale, fara garantii.


Bancile care iau in considerare veniturile din strainatate pentru acordarea unui credit sunt: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Unicredit, Banca Feroviara.


Conditiile de eligibilitate pentru un credit la BRD sunt urmatoarele:


- vechime de 1 an la actualul loc de munca sau 6 luni, concomitent cu vechime totala de 2 ani;
- venit net minim de 500 RON;
- prezentarea unui co-imprumutat (parinti, sot/sotie, rude sau afini pana la gradul IV cu solicitantul creditului) cu venituri din Romania care sa acopere 130% suma lunara de plata la credit;
- gradul de acoperire cu garantii este necesar sa fie de minim 154%.


Banca Transilvania acorda doar credite imobiliare sau de nevoi personale garante cu imobile, cu conditia aducerii unui codebitor care sa aiba venituri in Romania, care poate sau nu sa fie membru al familiei.


CEC Bank accepta veniturile de natura salariala realizate in strainatate, fara codebitor, in conditiile garantarii creditului solicitat cu ipoteci imobiliare.


Vechimea in munca necesara pentru un credit este de minim un an si de 3 sau 6 luni la ultimul loc de munca.


Vezi aici alte detalii


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104