www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancarePot lua un credit in Romania daca lucrez in strainatate?

Autor: Bancherul.ro
2014-03-26 09:38

Lucrez in Italia cu contract de munca nedeterminat, am un salariu de 1.600 de euro pe luna. As vrea sa stiu da ca pot face un imprumut bancar in Romania si ce acte sunt necesare, ne intreaba un cititor.


Intr-adevar, unele banci din Romania acorda credite si romanilor care lucreaza in strainatate, pe baza documentelor care certifica obtinerea veniturilor.


De exemplu, BCR, cea mai mare banca din Romania, acorda credite romanilor care lucreaza in strainatate, dar numai credite garantate.

Actele necesare privind documentele de venit sunt urmatoarele:

- Copie legalizat(a) in tara angajatorului a contractului individual de munca si a actelor aditionale/ conventie/alt act care atesa calitatea de angajat, tradusa in limba romana si legalizata in Romania sau tradusa in limba romana si legalizata de Consulatul/ Ambasada Romaniei din tara angajatorului.

- Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul anterior sau fisa fiscala sau certificat fiscal sau alt document legal care sa ateste plata impozitelor tradus(a) si legalizat(a) in Romania.

- Document (Raport de credit) din tara angajatorului, emis de catre o institutie similara Biroului de Credit din Romania in original, tradus si legalizat in Romania sau tradus si legalizat de consulatul/ambasada romana din tara angajatorului.

- Extrasul de cont eliberat de banca sau printat electronic (prin intermediul aplicatiei Internet Banking certificat prin semnare si stampilare de banca in care se incaseaza veniturile) din care sa reiasa veniturile incasate in ultimele 6 luni tradus si legalizat sau fluturasii de salariu eliberati de angajatori (semnati si stampilati de angajator), tradusi si legalizati pentru ultimele 6 luni”.


Probleme cu banca? Pune si tu o intrebare pe ReclamatiiBanci.ro sau GhiseulBancar.ro.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/bancherul/public_html/print.php on line 104