BANCI | Stirea Zilei

Prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, i s-a injumatatit dobanda incasata de la BCR pentru depozitul de 2,3 milioane lei si n-a mai facut economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-17 22:42

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a incasat anul trecut de la BCR o dobanda de 35.625 de lei pentru depozitul in valoare de 2,3 milioane lei, in scadere cu aproape jumatate fata de renta de 62.642 de lei obtinuta in anul precedent pentru acelasi depozit, in conditiile in care rata dobanzii la depozite in lei din sistemul bancar a scazut de la o medie de 2% in 2015 la numai 1% anul trecut si 0,8% in prezent.

Poate ca asta este explicatia pentru care numarul 2 in BNR nu a mai depus niciun ban in banca anul trecut (el are conturi doar la BCR), ba chiar a mai si scos, desi a incasat venituri substantiale de la Banca Nationala, in valoare totala de 866.359 lei, conform declaratiei de avere.

Astfel, Georgescu detine in prezent un cont curent la BCR de 36.829 de lei, a carui valoare a crescut usor fata de anul trecut, cand era de 45.589 de lei, depozitul de 2,3 milioane lei, neschimbat fata de anul trecut, si un cont de economii in euro, in suma de 171. 408 euro, in scadere de la 210.070 euro anul trecut.

In total, valoarea sumelor din conturile lui Georgescu a scazut in acest an la 3,108 milioane lei, de la 3,290 milioane lei in 2016.

De altfel, prim-viceguvernatorul BNR nu si-a mai sporit conturile bancare din 2015, cand valoarea acestora era asemanatoare, de 3,223 miliarde lei, dupa ce a vandut titlurile de stat in valoare de aproape 2,3 milioane lei cumparate la inceputul lui 2011, care i-au adus dobanzi mult mai mari decat depozitele bancare.

Se pune intrebarea fireasca: cum de n-a reusit prim-viceguvernatorul sa economiseasca niciun ban pe parcursul ultimilor ani din salariul important incasat de la BNR? Are cumva datorii de platit? Si-a cumparat vreo casa, masina sau alte bunuri? Nici gand.

Declaratia de avere este in acest an neschimbata in privinta averii detinute de Georgescu. Aceleasi doua apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Snagov, nu si-a mai cumparat bijuterii din aur, obiecte de arta, monede si medaltii, tablouri sau ceasuri, a caror valoare a ramas la 37.600 de euro. Aceasta este toata averea lui Georgescu.

Iar singura investitie pe care a facut-o din salariul de la BNR a fost sa imprumute doua persoane fizice, cetateni romani, conform precizarii din paranteza pusa in declaratia de avere, cu 32.000 de lei, un obicei mai vechi al prim-viceguvernatorului.

Asadar, ce a facut Florin Georgescu cu salariul de 0,8 milioane de lei incasat de la BNR, dupa deducerea cheltuielilor personale, de-a lungul anului? Tine cumva banii la saltea? Sau in alte locuri? Poate face generoase acte de caritate sau donatii? Sau poate isi sustine financiar familia. In formatul declaratiilor de avere nu exista si o rubrica privind donatiile sau actele de caritate.

In concluzie, doar el stie ce face cu banii sai, si are dreptul sa faca orice. Se pare insa ca nu are de gand sa faca avere personala.

Taguri: BNR  Banca Nationala a Romaniei  BCR  cont bancar  Florin Georgescu  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiRaiffeisen Bank vinde pe furis credite neperformante de 1,2 miliarde lei

Raiffeisen Bank a vandut, fara sa anunte, grupului norvegian specializat in recuperarea creantelor B2Holding, reprezentat in Romania de Debt Collection Agency SRL, un pachet de credite neperformante in valoare de 271 milioane euro (1,2 miliarde lei), in contextul in care Guvernul a inasprit, de detalii

Unele banci aplica la platile cu cardul in strainatate un curs valutar mult mai mare decat la casele de schimb sau in cont (actualizat)

Utilizarea in strainatate a unui card in lei emis de ING Bank sau Raiffeisen Bank este mult mai costisitoare decat in cazul cardurilor altor banci, precum BRD sau Banca Transilvania (BT), din cauza cursurilor de schimb mai mari decat cele practicate la casele de schimb de la ghiseu sau pentru detalii

De ce a declansat Consiliul Concurentei una dintre cele mai ample investigatii ale sale la firmele de leasing si la IFN-urile care acorda credite online?

La doi ani si jumatate de la inceperea unei investigatii privind schimbul de informatii comerciale in regim preferential intre firmele de asigurari prin intermediul asociatiei UNSAR si unei publicatii de specialitate, Media Xprimm, ancheta care nu a fost finalizata nici pana acum, Cosiliul detalii

Cum construim un sistem sanatos de creditare imobiliara? Ce facem cu Prima Casa si cu bancile pentru locuinte?

Au trecut aproape 10 ani de la criza din 2008, care ne-a aratat cat de nociv poate fi un sistem in care se pot acorda credite ipotecare foarte rapid si facil, cu avans si cu dobanzi cat mai mici, dar foarte riscante, din cauza faptului ca sunt in valuta si cu dobanzi variabile. Cursul si detalii

Ultimele Comentarii