BANCI | Stirea Zilei

Prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, i s-a injumatatit dobanda incasata de la BCR pentru depozitul de 2,3 milioane lei si n-a mai facut economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-17 22:42

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a incasat anul trecut de la BCR o dobanda de 35.625 de lei pentru depozitul in valoare de 2,3 milioane lei, in scadere cu aproape jumatate fata de renta de 62.642 de lei obtinuta in anul precedent pentru acelasi depozit, in conditiile in care rata dobanzii la depozite in lei din sistemul bancar a scazut de la o medie de 2% in 2015 la numai 1% anul trecut si 0,8% in prezent.

Poate ca asta este explicatia pentru care numarul 2 in BNR nu a mai depus niciun ban in banca anul trecut (el are conturi doar la BCR), ba chiar a mai si scos, desi a incasat venituri substantiale de la Banca Nationala, in valoare totala de 866.359 lei, conform declaratiei de avere.

Astfel, Georgescu detine in prezent un cont curent la BCR de 36.829 de lei, a carui valoare a crescut usor fata de anul trecut, cand era de 45.589 de lei, depozitul de 2,3 milioane lei, neschimbat fata de anul trecut, si un cont de economii in euro, in suma de 171. 408 euro, in scadere de la 210.070 euro anul trecut.

In total, valoarea sumelor din conturile lui Georgescu a scazut in acest an la 3,108 milioane lei, de la 3,290 milioane lei in 2016.

De altfel, prim-viceguvernatorul BNR nu si-a mai sporit conturile bancare din 2015, cand valoarea acestora era asemanatoare, de 3,223 miliarde lei, dupa ce a vandut titlurile de stat in valoare de aproape 2,3 milioane lei cumparate la inceputul lui 2011, care i-au adus dobanzi mult mai mari decat depozitele bancare.

Se pune intrebarea fireasca: cum de n-a reusit prim-viceguvernatorul sa economiseasca niciun ban pe parcursul ultimilor ani din salariul important incasat de la BNR? Are cumva datorii de platit? Si-a cumparat vreo casa, masina sau alte bunuri? Nici gand.

Declaratia de avere este in acest an neschimbata in privinta averii detinute de Georgescu. Aceleasi doua apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Snagov, nu si-a mai cumparat bijuterii din aur, obiecte de arta, monede si medaltii, tablouri sau ceasuri, a caror valoare a ramas la 37.600 de euro. Aceasta este toata averea lui Georgescu.

Iar singura investitie pe care a facut-o din salariul de la BNR a fost sa imprumute doua persoane fizice, cetateni romani, conform precizarii din paranteza pusa in declaratia de avere, cu 32.000 de lei, un obicei mai vechi al prim-viceguvernatorului.

Asadar, ce a facut Florin Georgescu cu salariul de 0,8 milioane de lei incasat de la BNR, dupa deducerea cheltuielilor personale, de-a lungul anului? Tine cumva banii la saltea? Sau in alte locuri? Poate face generoase acte de caritate sau donatii? Sau poate isi sustine financiar familia. In formatul declaratiilor de avere nu exista si o rubrica privind donatiile sau actele de caritate.

In concluzie, doar el stie ce face cu banii sai, si are dreptul sa faca orice. Se pare insa ca nu are de gand sa faca avere personala.

Taguri: BNR  Banca Nationala a Romaniei  BCR  cont bancar  Florin Georgescu  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiGuvernatorul si prim-viceguvernatorul BNR nu economisesc in lei, ci in euro si dolari

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, are depozite bancare doar in euro si dolari, nu in moneda nationala, leul. Cu toate acestea, Isarescu detine in conturile bancare mai multi lei decat valuta, ceea ce inseamna ca guvernatorul nu pare a fi interesat sa castige niste dobanzi de pe urma detalii

Mugur Isarescu a renuntat la principii si profita si el de stat ca tot omul fara scrupule: de ce sa nu iau si pensie, pe langa salariul de la BNR?

“Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie, si salariu de la Banca Nationala”, declara guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in august 2017, dupa ce a fost luat la rost de “hateri” precum senatorul Daniel Zamfir sau fostul bancher Lucian Isar, cei care l-au acuzat ca din detalii

BNR ia de la banci depozite de 11 miliarde lei, pentru a mentine ROBOR-ul peste 3%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras astazi din piata bancara un volum ridicat de depozite, in valoare de 11,040 miliarde lei, pe o perioada de 7 zile, pentru care plateste dobanda de referinta, de 2,5%, cu scopul de a mentine dobanzile din piata interbancara (ROBOR) la niveluri ridicate, detalii

Saptamana de cosmar pentru trei mari banci si MasterCard, ale caror aplicatii de online banking si de plati cu carduri au avut probleme de functionare (actualizat)

Saptamana trecuta a inceput prost pentru trei mari banci romanesti, BRD, Unicredit si ING, ale caror aplicatii de online banking au fost indisponibile pentru clientii acestora aproape toata ziua, in cazul ING, si chiar mai mult in cazul Unicredit, si s-a incheiat rau si pentru MasterCard, al detalii

Ultimele Comentarii