BANCI | Stirea Zilei

Prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, i s-a injumatatit dobanda incasata de la BCR pentru depozitul de 2,3 milioane lei si n-a mai facut economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-17 22:42

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a incasat anul trecut de la BCR o dobanda de 35.625 de lei pentru depozitul in valoare de 2,3 milioane lei, in scadere cu aproape jumatate fata de renta de 62.642 de lei obtinuta in anul precedent pentru acelasi depozit, in conditiile in care rata dobanzii la depozite in lei din sistemul bancar a scazut de la o medie de 2% in 2015 la numai 1% anul trecut si 0,8% in prezent.

Poate ca asta este explicatia pentru care numarul 2 in BNR nu a mai depus niciun ban in banca anul trecut (el are conturi doar la BCR), ba chiar a mai si scos, desi a incasat venituri substantiale de la Banca Nationala, in valoare totala de 866.359 lei, conform declaratiei de avere.

Astfel, Georgescu detine in prezent un cont curent la BCR de 36.829 de lei, a carui valoare a crescut usor fata de anul trecut, cand era de 45.589 de lei, depozitul de 2,3 milioane lei, neschimbat fata de anul trecut, si un cont de economii in euro, in suma de 171. 408 euro, in scadere de la 210.070 euro anul trecut.

In total, valoarea sumelor din conturile lui Georgescu a scazut in acest an la 3,108 milioane lei, de la 3,290 milioane lei in 2016.

De altfel, prim-viceguvernatorul BNR nu si-a mai sporit conturile bancare din 2015, cand valoarea acestora era asemanatoare, de 3,223 miliarde lei, dupa ce a vandut titlurile de stat in valoare de aproape 2,3 milioane lei cumparate la inceputul lui 2011, care i-au adus dobanzi mult mai mari decat depozitele bancare.

Se pune intrebarea fireasca: cum de n-a reusit prim-viceguvernatorul sa economiseasca niciun ban pe parcursul ultimilor ani din salariul important incasat de la BNR? Are cumva datorii de platit? Si-a cumparat vreo casa, masina sau alte bunuri? Nici gand.

Declaratia de avere este in acest an neschimbata in privinta averii detinute de Georgescu. Aceleasi doua apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Snagov, nu si-a mai cumparat bijuterii din aur, obiecte de arta, monede si medaltii, tablouri sau ceasuri, a caror valoare a ramas la 37.600 de euro. Aceasta este toata averea lui Georgescu.

Iar singura investitie pe care a facut-o din salariul de la BNR a fost sa imprumute doua persoane fizice, cetateni romani, conform precizarii din paranteza pusa in declaratia de avere, cu 32.000 de lei, un obicei mai vechi al prim-viceguvernatorului.

Asadar, ce a facut Florin Georgescu cu salariul de 0,8 milioane de lei incasat de la BNR, dupa deducerea cheltuielilor personale, de-a lungul anului? Tine cumva banii la saltea? Sau in alte locuri? Poate face generoase acte de caritate sau donatii? Sau poate isi sustine financiar familia. In formatul declaratiilor de avere nu exista si o rubrica privind donatiile sau actele de caritate.

In concluzie, doar el stie ce face cu banii sai, si are dreptul sa faca orice. Se pare insa ca nu are de gand sa faca avere personala.

Taguri: BNR  Banca Nationala a Romaniei  BCR  cont bancar  Florin Georgescu  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele online cu 0% dobanda acordate de IFN-uri sunt ilegale, avertizeaza ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) avertizeaza ca IFN-urile care acorda credite online cu 0% dobanda incalca Legea 363 din 2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii. Bancherul.ro a scris despre pacaleala detalii

Mugur Isarescu greseste in privinta educatiei financiare

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a declarat, in cadrul unei conferinte gazduita de BNR, pe tema educatiei financiare: “Populația, in extenso, trebuie să cunoască noțiunile economico-financiare pentru a face față complexității detalii

FMI sustine BNR in plafonarea gradului de indatorare la creditele ipotecare

Fondul Monetar International (FMI) considera ca plafonarea gradului de indatorare a celor care obtin credite ipotecare va contribui la reducerea riscurilor aferente expunerii bancilor in sectorul imobiliar, in ciuda faptului ca Romania are cel mai redus nivel al creditelor imobiliare comparativ detalii

Creditele neperformante in franci elvetieni ale Raiffesen Bank au crescut la peste 20%

Rata creditelor neperformante in franci elvetieni (CHF) ale Raiffeisen Bank a crescut la 20,5% anul trecut, de la 18,6% in 2016, in ciuda faptului ca banca a derulat o oferta de conversie in lei a acestor imprumuturi, cu un discount de 25%, dar care a fost acceptata de putini detalii

Ultimele Comentarii