BANCI | Stirea Zilei

Prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, i s-a injumatatit dobanda incasata de la BCR pentru depozitul de 2,3 milioane lei si n-a mai facut economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-17 22:42

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, a incasat anul trecut de la BCR o dobanda de 35.625 de lei pentru depozitul in valoare de 2,3 milioane lei, in scadere cu aproape jumatate fata de renta de 62.642 de lei obtinuta in anul precedent pentru acelasi depozit, in conditiile in care rata dobanzii la depozite in lei din sistemul bancar a scazut de la o medie de 2% in 2015 la numai 1% anul trecut si 0,8% in prezent.

Poate ca asta este explicatia pentru care numarul 2 in BNR nu a mai depus niciun ban in banca anul trecut (el are conturi doar la BCR), ba chiar a mai si scos, desi a incasat venituri substantiale de la Banca Nationala, in valoare totala de 866.359 lei, conform declaratiei de avere.

Astfel, Georgescu detine in prezent un cont curent la BCR de 36.829 de lei, a carui valoare a crescut usor fata de anul trecut, cand era de 45.589 de lei, depozitul de 2,3 milioane lei, neschimbat fata de anul trecut, si un cont de economii in euro, in suma de 171. 408 euro, in scadere de la 210.070 euro anul trecut.

In total, valoarea sumelor din conturile lui Georgescu a scazut in acest an la 3,108 milioane lei, de la 3,290 milioane lei in 2016.

De altfel, prim-viceguvernatorul BNR nu si-a mai sporit conturile bancare din 2015, cand valoarea acestora era asemanatoare, de 3,223 miliarde lei, dupa ce a vandut titlurile de stat in valoare de aproape 2,3 milioane lei cumparate la inceputul lui 2011, care i-au adus dobanzi mult mai mari decat depozitele bancare.

Se pune intrebarea fireasca: cum de n-a reusit prim-viceguvernatorul sa economiseasca niciun ban pe parcursul ultimilor ani din salariul important incasat de la BNR? Are cumva datorii de platit? Si-a cumparat vreo casa, masina sau alte bunuri? Nici gand.

Declaratia de avere este in acest an neschimbata in privinta averii detinute de Georgescu. Aceleasi doua apartamente in Bucuresti si o casa de vacanta la Snagov, nu si-a mai cumparat bijuterii din aur, obiecte de arta, monede si medaltii, tablouri sau ceasuri, a caror valoare a ramas la 37.600 de euro. Aceasta este toata averea lui Georgescu.

Iar singura investitie pe care a facut-o din salariul de la BNR a fost sa imprumute doua persoane fizice, cetateni romani, conform precizarii din paranteza pusa in declaratia de avere, cu 32.000 de lei, un obicei mai vechi al prim-viceguvernatorului.

Asadar, ce a facut Florin Georgescu cu salariul de 0,8 milioane de lei incasat de la BNR, dupa deducerea cheltuielilor personale, de-a lungul anului? Tine cumva banii la saltea? Sau in alte locuri? Poate face generoase acte de caritate sau donatii? Sau poate isi sustine financiar familia. In formatul declaratiilor de avere nu exista si o rubrica privind donatiile sau actele de caritate.

In concluzie, doar el stie ce face cu banii sai, si are dreptul sa faca orice. Se pare insa ca nu are de gand sa faca avere personala.

Taguri: BNR  Banca Nationala a Romaniei  dobanda  BCR  depozite  cont bancar  Florin Georgescu  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiPolonia reinvie legea conversiei creditelor in franci elvetieni

Cu doar cateva zile inainte ca Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, sa avertizeze, la inceputul acestei luni, ca polonezii nu au adoptat nici pana astazi legea privind conversia in zloti a creditelor in franci elvetieni (CHF) la cursul istoric, dupa cum a promis in campania electorala de anul detalii

Costul unui cont curent pentru firme la Raiffeisen este dublu fata de ING

Cele mai mici comisioane pentru operatiunile aferente un cont detinut de firme le gasim la ING, iar cele mai mari la Raiffeisen Bank, rezulta din analiza unui numar de 19 tipuri de comisioane si operatiuni bancare practicate de cele mai mari sapte banci romanesti: BCR, BT, BRD, Raiffeisen, detalii

In aceasta toamna nu vor mai fi fonduri pentru creditele prin Programul Prima Casa (actualizare)

Garantiile de stat pentru creditele prin Programul Prima Casa alocate pentru acest an au fost epuizate si nu vor mai fi suplimentate, cum s-a intamplat in anii precedenti, spune Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care se va concentra de acum inainte pe sustinerea detalii

Doar 15% dintre clientii Raiffeisen Bank cu credite in franci elvetieni (CHF) au acceptat oferta de conversie in lei

Raiffeisen Bank si-a redus volumul de credite in franci elvetieni (CHF) in prima jumatate a acestui an cu doar 40 de milioane de euro, adica in jur de 1.000 de credite dintre cele peste 5.000, in ciuda faptului ca la 1 februarie a lansat o oferta de conversie a acestora in lei, cu un discount de detalii

Ultimele Comentarii