TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Portofelul digital al MaterCard (MasterPass), adoptat si de chinezi pentru platile online. Vezi cum functioneaza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-08-24 12:49

Magazinul online chinezesc DHgate, o mare platforma en-gros internationala pentru marfuri la pret redus produse in China, a implementat portofelul electronic al MasterCard, denumit MasterPass, o nou metoda de plata online lansata la inceputul lui 2013, care este mai simpla si implicit mai usor de folosit decat platile cu cardul sau cele clasice pe internet.

Ce este un portofel digital (e-wallet)?

Portofelul digital sau electronic (e-wallet) nu este altceva decat un cont online ce se acceseaza intr-un mod bine-cunoscut: introduci adresa de e-mail sau numarul de telefon si o parola.

In portofelul electronic se afla datele personale, datele cardului precum si adresa postala la care primesti coletul cu cumparaturile comandate online, informatii pe care le introduci in momentul setarii portofelului electronic (sign-up).

In portofelul electronic MasterPass, la fel ca intr-un portofel de piele, poti introduce oricate carduri vrei (de fapt, datele acestora), inclusiv carduri Visa sau de alt tip.

Toate datele necesare efectuarii platii sunt astfel preselectate, astfel ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa confirmi plata pentru produsele alese online. Ceea ce inseanna ca nu mai trebuie sa introduci numarul cardului, datele tale de contact sau adresa de livrare, cum faci in prezent.

MasterPass este acceptat de peste 40.000 de comercianti din 10 tari: China, Australia, Canada, Italia, Noua Zeelanda, Polonia, Singapore, Africa de Sud, Marea Britanie si Statele Unite. Banca China Construction a inceput utilizarea MasterPass in luna martie, devenind, astfel, prima banca emitenta din China si din Asia care a implementat MasterPass cu portofelul sau electronic, LongPass.

Cum platesti cu portofelul digital

Dupa ce ai facut cumparaturile pe un site cu optiunea de plata MasterPass, adica ai adunat in cosul de cumparaturi digital produsele pe care vrei sa le cumperi, faci click pe butonul MasterPass, ceea ce inseamna ca deschizi portofelul electronic pentru a plati.

Accesul in contul online, adica in portofelul electronic, se face prin introducerea e-mailului sau numarului de telefon mobil si a parolei.

iti apar preselectate datele cardului introdus la setarea portofelului electronic, precum si adresa postala la care urmeaza sa primesti coletul cu cumparaturi.

Tot ce trebuie sa faci este un simplu click pentru vizualizarea comenzii online, iar apoi ultimul click pentru trimiterea comenzii.

Ca masura suplimentara de siguranta, poti opta, in momentul setarii datelor portofelului electronic, pentru a primi un cod de confirmare format din 4 cifre pe telefonul mobil, cod pe care-l introduci inainte de a trimite comanda online.

Shoppingul online cu portofelul electronic il poti face de oriunde, oricand si cu orice gadget: de la computerul personal, desktop sau laptop, de pe tableta sau de pe telefonul smartphone. Functioneaza la fel.

Sa recapitulam cei 3 pasi necesari pentru a plati cu portofelul electronic:

1. Intri in portofelul electronic (te loghezi) MasterPass introducand adresa de mail sau numarul de telefon si parola.

2. Selectezi cardul cu care platesti si adresa unde vei primi cumparaturile (de fapt, doar confirmi aceste date, intrucat sunt preselectate. Iar daca ai mai multe carduri si/sau adrese de corespondenta, poti alege intre ele).

3. Vizualizezi datele comenzii (si eventual introduci codul de siguranta din patru cifre primit pe telefonul mobil) si trimiti comanda.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii