TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Platile cu MasterPass se extind la 1.000 de magazine online cu care colaboreaza BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-13 10:24

Utilizatorii de portofele digitale (digital wallet) care au integrata solutia MasterPass au acum posibilitatea de a face cumparaturi online la mai multi comercianti, in urma incheierii de catre MasterCard a unui acord cu BCR si procesatorul de tranzactii EUPlatesc.ro.

Peste 1.000 de comercianti online care colaboreaza cu BCR vor implementa, in urma acestui acord, solutia de plata prin MasterPass, care este un serviciu de securizare a datelor de autentificare ale utilizatorului unui portofel electronic sau, similar, in cazul paginilor de web care integreaza acest serviciu.

Noul sistem de plati online MasterPass are ca avantaje securitatea sporita si simplificarea platilor, intrucat utillizatorii nu trebuie sa introduca la fiecare plata datele personale si pe cele ale cardului, cum se intampla in cazul platilor online uzuale, ci doar parola de confirmare a tranzactiei.

Ce este un portofel digital?

Portofelul digital este varianta electronica a unui card, care permite efectuarea cumparaturilor online mai simplu si mai rapid, fara a fi nevoie de introducerea, la fiecare plata, a tuturor datelor cardului si a celor personale, ca in cazul unei plati online clasice.

La plata cu portofelul digital este nevoie doar de confirmarea tranzactiei cu o parola specifica, varianta PIN-ului la card, dupa ce datele unuia sau mai multor carduri, precum si datele personale, au fost introduse in aplicatie, o singura data, in momentul inregistrarii acesteia.

MasterPass este un serviciu digital care facilitieaza platile electronice, simplificand si securizand experienta la plata online. Concret, utilizarea MasterPass presupune utilizarea unui portofel digital care integreaza acest serviciu si inregistrarea cardurilor in acest portofel. Astfel, clientii pot utiliza o aplicatie web sau mobila care sa fie integrata cu MasterPass (in Romania se poate utiliza aplicatia mobila mobilPay wallet, dezvoltata de procesatorul online Netopia) pentru inregistrarea datelor personale si ale cardului. Ulterior, utilizatorul are informatiile salvate in siguranta, si poate realiza plati online oricand si de oriunde, prin accesarea butonului “Cumpara cu MasterPass”. Mai mult, prin serviciul MasterPass comerciantii pot primi si alte informatii necesare pentru finalizarea comenzii, spre exemplu, adresa de livrare, fara a fi nevoie de introducerea lor pe site-ul comerciantului, simplificand, astfel, procesul de checkout si asigurand derularea tranzactiilor intr-un mod simplu, eficient si pe deplin securizat", precizeaza Gabriel Ghita (foto), Head of New Business Romania & Israel, MasterCard Europe.

Reteaua de acceptare a MasterPass cuprinde, la nivel global, aproape un sfert de milion de comercianti, cu o prezenta in 24 de tari. In Romania, desi serviciul a fost introdus recent, este deja implementat de peste o mie de comercianti, iar numarul acestora este in crestere, adauga el.

Printre comerciantii care vor accepta platile cu MasterPass se regasesc RCS & RDS, instituții de cultură precum Opera Națională București sau Teatrul Elisabeta, portaluri de vânzare bilete spectacol precum www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.startickets.ro, www.vandbilet.ro, www.ambilet.ro, cât și magazine online care comercializează servicii/produse, precizeaza MasterCard.

MasterCard a mai incheiat in luna mai un acord asemanator cu Banca Transilvania si procesatorul Romcard, in vederea implementarii butonului de plata cu MasterPass la magazine online precum Teatrul de Comedie si Metropolis, Ecco Shoes, Jolidon, agenția de turism Kartago Tours.

Aceste acorduri vor extinde rețeaua globală MasterCard de acceptare a MasterPass, din care fac parte aproape un sfert de milion de comercianți, precizeaza compania de plati.

”MasterPass este un serviciu de plată inovator, care unește sutele de mii de comercianți online cu utilizatorii de portofele digitale într-o rețea globală care asigură o experiență de plată sigură și simplă. România se numără printre primele țări care contribuie la creșterea rețelei de acceptare MasterPass și ne bucurăm să îi avem parteneri pe BCR și EuPlătesc.ro, cea mai mare bancă din România și unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online din țară. Comerțul online din România crește foarte rapid, ajungând să dețină o pondere importantă în comerțul domestic. Consumatorii români ne-au arătat în multe ocazii că sunt deschiși către noi tehnologii și servicii, cu condiția să le ofere o experiență mai bună, iar MasterPass ne ajută să le oferim exact ce își doresc”, a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business Romania & Israel, MasterCard Europe, in comunicatul de presa.

“Prin implementarea soluției de plată MasterPass dorim să maximizăm beneficiile aduse de noile tehnologii disponibile, pentru a oferi clienților servicii rapide, sigure și ușor de utilizat. Pentru că MasterPass elimină necesitatea introducerii datelor cardului și a adresei la fiecare plată online, devine opțiunea perfectă pentru clienții BCR care efectuează plăți online în mod frecvent, fie că este vorba despre achitarea facturilor sau despre cumpărături de la anumiți comercianți. Le oferim astfel clienților noștri nu doar o experiență de plată simplă și sigură, ci și economii importante de timp”, a declarat Dorin Iancu, Șef Departament Acceptare Carduri, BCR.

“Ne bucurăm să putem pune la dispoziția clienților noștri una dintre cele mai noi și sigure soluții de plată online: MasterPass, în parteneriat cu MasterCard. Introducerea acestei soluții reprezintă o etapă importantă în evoluția plaților electronice, oferind deținătorilor de card o experiență rapidă si sigură de a efectua plați către comercianți prin simpla utilizare a portofelului electronic. Într-o lume în care cumpărăturile online înregistrează creșteri semnificative, iar timpul alocat acestora este tot mai redus, MasterPass se dovedește a fi un instrument de plată complet, ce asigură atât un nivel ridicat de securitate  a plaților, cât și rapiditate și ușurință la utilizare”, a declarat Alexandra Dragomir, Director Executiv al EuroPayment Services.

MasterPass este soluția digitală de plată a MasterCard care simplifică întreaga experiență de plată pentru consumatori, permițându-le să plătească cu portofelul digital preferat, de pe orice dispozitiv, oriunde MasterPass este acceptat. Serviciul de checkout MasterPass oferă comercianților care doresc creșterea tranzacțiilor de cumpărare și a vitezei, o modalitate simplă de a accepta plăți prin portofele digitale emise oriunde în lume, oferind o experiență de cumpărare mai rapidă, ușoară și sigură, pentru clienții lor ocupați. MasterPass oferă băncilor, comercianților și partenerilor o gamă largă de soluții de portofel digital – de la cele “la cheie”, la cele complet personalizabile, se mai arata in comunicatul MasterCard.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii