TEHNOLOGII BANCARE | Analiza

Piata platilor cu telefoane mobile din SUA se va tripla in urmatorii cinci ani, arata un studiu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-20 12:56

Daca numai cu cativa ani in urma plata cumparaturilor in magazine cu telefonul mobil in locul banilor cash sau a cardului parea un vis indepartat, acum devine incet-incet realitate, scrie New York Times.

Conform datelor firmei de cercetare Forrester, platile mobile se vor tripla pe parcursul urmatorilor cinci ani: de la 50 de miliarde de dolari in prezent la 142 de miliarde in 2019.

O tendinta pe care Forrester o caracterizeaza ca fiind o “evolutie” si nu o “revolutie”. O evolutie destul de rapida insa, daca tinem cont de efervescenta creata recent in jurul platilor mobile, mai ales prin lansarea Apple Pay, solutia de plati mobile integrata in noile Iphones 6.

Marile companii din industria tehnologiei online precum Google, PayPal precum si cele de comunicatii, precum AT&T, au dezvoltat in ultimii ani propriile versiuni de portofele electronice, dar nu au reusit sa le faca suficient de populare.

Totusi, piata platilor electronice s-a maturizat in ultimii 5 ani, astfel ca in urmatorul cincinal vom vedea platile mobile ca fiind una dintre principalele metode de plata, apreciaza Forrester. Asta pentru ca detinatorii de smartphones devin tot mai dependenti de acestea si implicit tot mai increzatori in serviciile furnizate de acestea, printre care platile in magazinele reale sau cele online.

Un impuls puternic pentru dezvoltarea platilor mobile il va furniza Apple Pay, apreciaza Denee Carrington, analistul Forrester, care estimeaza ca volumul platilor in magazinele din Statele Unite cu telefoanele mobile se va tripla pana in 2019, atingand un volum de 34 miliarde dolari.

Deja se observa efectele benefice pentru magazine dupa lansarea Apple Pay, multe dintre cele care accepta platile mobile inregistrand cresteri substantiale ale vanzarilor.

Platile online vor creste mai mult

Insa nu platile mobile la magazine vor fi cele mai populare in urmatorii cinci ani, ci cele efectuate prin aplicatiile de pe telefoanele mobile sau direct pe site-urile comerciantilor, adica platile online. Acestea ar urma sa atinga un volum de 91 de miliarde de dolari in SUA pana in 2019.

Un avant important il vor lua si transferurile de bani intre doua persoane prin intermediul telefoanelor mobile (peer-to-peer payments), care vor creste de la 5,2 miliarde dolari in prezent la 17 miliarde in 2019, in contextul in care astfel de servicii de transferuri de bani sunt oferite de mai multi jucatori mari, precum Venmo, Square Cash, PayPal sau Gmail, se mai arata in articolul din New York Times.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii