PENSII PRIVATE | Analiza

Piata pensiilor facultative se va tripla pana la sfarsitul lui 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-15 11:04

Piaţa pensiilor facultative îşi va tripla numărul de până la sfârşitul lui 2009, la peste 400.000, ca urmare a majorării pragului de deductibilitate la 400 euro/angajat şi a interesului în creştere al angajatorilor de a oferi pensii facultative, a declarat miercuri preşedintele CSSPP, Mircea Oancea

La sfârşitul lunii septembrie, cele nouă fonduri de pensii facultative aveau 125.544 participanţi.

"Estimăm că piaţa pensiilor private facultative va depăşi 400.000 participanţi la sfârşitul anului 2009. Această creştere este determinată de aplicarea efectivă a deductibilităţii de 400 euro/angajat de la 1 ianuarie 2009", a spus Oancea.

El a adăugat că acestă piaţă este "condiţionată şi de trecerea etapei maxime a acestei crize, astfel încât încrederea să fie recâştigată în astfel de instrumente de economisire şi de investire".

Oancea a explicat că, în condiţiile unei deductibilităţi totale, angajatorii vor avea un interes mult mai mare de a motiva angajaţii prin oferirea de pensii facultative, deoarece îşi reduc din cheltuieli dacă acordă aceste instrumente ca beneficii.

"Estimăm o valoare a activelor de 200 milioane lei la sfârşitul anului viitor pe piaţa pensiilor facultative, care ar reprezenta o marjă critică de active care pot fi investite în toate instrumentele disponibile pe piaţă", a precizat preşedintele CSSPP.

La sfârşitul lui septembrie, valoarea activelor nete ale celor nouă fonduri de pensii facultative (pilonul III) care îşi desfăşoară activitatea ajunsese la 59,6 milioane lei (16 milioane euro), potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.

Oancea a mai spus că, astfel, fondurile vor avea posibilitatea diversificării portofoliului faţă de situaţia actuală, când volumul activelor este prea mic.

Executivul a aprobat recent majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) până la 400 de
euro/angajat din 2009, de la 200 euro în prezent, iar nivelul pentru asigurările voluntare de sănătate a fost stabilit la 250 euro/angajator.

Pragul de deductibilitate pentru pensiile private facultative propus iniţial de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) era de 250 de euro/angajat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii