LEASING | Ultima Ora

Piata de leasing operational a depasit 55.500 de masini in 2015, in crestere cu 13%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-04 08:24

Piața de leasing operațional a depăşit nivelul de 55.500 de unități în administrare la finalul anului 2015, în creştere cu 13% față de anul 2014, anunta Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO) intr-un comunicat, in care se mai arata urmatoarele: 

În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 15.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 16% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 94.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

Astfel, previziunile, care indicau un nivel de 55.000 de autovehicule pentru finalul anului, au fost confirmate. În continuare există premisele pozitive şi pentru 2016, specialiştii estimând o îmbunătăţire a indicatorilor de creştere economică.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi RCI Finanțare Romania.

„Piaţa de leasing operaţional şi-a continuat trendul ascendent, în linie cu dezvoltarea economică şi cea a înmatriculărilor auto. Acest lucru se datorează, pe de o parte, clienţilor existenţi care, apreciind beneficiile externalizării administrării parcurilor auto, au continuat să apeleze la acest serviciu şi, pe de altă parte, unor noi categorii de clienţi (în special firme locale şi IMM-uri), care au făcut trecerea la leasingul operaţional, ca modalitate de utilizare a autovehiculelor.

În continuare, având în vedere perspectivele macroeconomice pozitive precum şi relaxarea fiscală de la începutul anului, sunt premise ca şi în 2016 piaţa de leasing operaţional să-şi continue creşterea. Astfel pentru finalul anului, estimez cca. 60.000 de unităţi în administrare, ceea ce ar însemna o creştere de aproape 10% ” a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.

În 2015 ASLO a susţinut Ministerul Finanţelor Publice în demersul de a acţiona împotriva evaziunii fiscale practicate de anumiţi comercianţi de vehicule rulate.

Totodată, alături de APIA, ASLO salută iniţiativa parlamentară prin care se propune incriminarea distinctă a înşelăciunii privind date sau caracteristici tehnice ale autovehiculelor, oferind, prin membrii săi, suport pentru crearea şi implementarea mecanismelor necesare aplicării reglementărilor în mod corect și eficient.

Membrii asociației, reprezintă 98% din total piață.

În structura portofoliului (la nivel de asociație) observăm o creștere a preferinței clienților pentru serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Despre ASLO

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease România, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociați sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorități, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii