ASIGURARI | Analiza

Piata de asigurari a crescut cu 1,43% in primele trei trimestre din 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-21 17:23

Piata de asigurari a crescut cu 1,43% in primele trei trimestre din 2012, anunta Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) intr-un comunicat de presa.

Comunicat de presa al CSA:

"Creștere de 1,43% pentru piața de asigurări în primele trei trimestre din 2012

Primele brute subscrise de asigurători, la sfârșitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel în creștere cu 1,43% comparativ cu aceeași dată a anului trecut, potrivit datelor raportate de societăţile de asigurare. Structura subscrierilor pieței arată că asigurările generale au generat prime în valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, înregistrând o creștere cu 1,74% față de septembrie 2011, avans susținut de asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), asigurările de răspundere civilă generală și cele de garanții. Pe segmentul asigurărilor de viață, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde lei, nivel în creștere cu 0,28% față de primele trei trimestre ale anului trecut.

Din punct de vedere al repartizării subscrierilor de prime brute subscrise, pe regiuni, cea mai mare pondere o deţine regiunea București – Judeţul Ilfov, cu 48,21% din total.

Pe segmentul asigurărilor generale, trei clase de asigurări au deținut, cumulat, peste 80% în structura portofoliului de prime brute subscrise, după cum urmează:
- Clasa III - asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare (Casco), cu un total de prime brute subscrise de 1,4 miliarde lei;
- Clasa VIII - asigurări de incendiu și alte calamități naturale - a înregistrat un volum de subscrieri de peste 859,5 milioane lei;
- Clasa X (RCA şi CMR) - cu un volum de subscrieri în valoare de 1,6 miliarde lei.

Alte clase de asigurări au deținut o pondere de 19,66% în total prime brute subscrise aferente asigurărilor generale, în creștere cu 39,88% față de nivelul înregistrat la data de 30 septembrie 2011. Dintre acestea, clasa de asigurări de răspundere civilă generală (6,95%) și cea de asigurări de garanții (2,41%) au consemnat creșteri importante în totalul subscrierilor pentru asigurări generale, comparativ cu primele trei trimestre ale anului trecut.

În ceea ce privește segmentul asigurărilor de viață, clasele cu ponderi semnificative în structura portofoliului au fost următoarele:
- Clasa AI - asigurări de viață, anuități și asigurări de viață suplimentare - care a generat subscrieri de 801,2 milioane lei;
- Clasa AIII - asigurări de viață și anuități care sunt legate de fonduri de investiții - cu un volum de subscrieri de 440,6 milioane lei.

Despăgubiri plătite

Volumul total de indemnizații brute plătite de asigurători, în primele trei trimestre ale acestui an, s-a situat la aproape 3,8 miliarde lei, nivel în creștere cu 3,90% față de intervalul similar din 2011 (3,6 miliarde lei).
În baza contractelor de asigurări generale, asigurătorii au plătit daune de peste 3,2 miliarde de lei, valoare în creștere cu 3,36% față de cifrele raportate la sfârșitul lunii septembrie 2011. Pe segmentul asigurărilor de viață, sumele plătite pentru indemnizații brute, maturități și răscumpărări s-au ridicat la aproape 538,7 milioane lei, înregistrând o creștere cu 7,30% față de perioada similară a anului trecut.

Piața de brokeraj în asigurări

În perioada ianuarie-septembrie 2012, primele intermediate de brokerii în asigurări au totalizat 2,5 miliarde lei, nivel în creștere cu 5,26% față de intervalul similar din 2011. Raportat la totalul primelor brute subscrise de asigurători, de aproximativ 6,2 miliarde lei, gradul de intermediere s-a situat la 40,95%. Veniturile brokerilor din activitatea de intermediere a produselor de asigurări au totalizat 504,8 milioane lei, valoare în creștere cu 2,98% față de aceeași perioadă a anului trecut."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii