PENSII PRIVATE | Interviu

Pensiile private obligatorii, in crestere cu 14,15% in ianuarie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 08:20

Piaţa pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 949,6 milioane lei (221,99 milioane euro) la sfârşitul lui ianuarie, în creştere cu 14,15% faţă de luna anterioară, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau, la sfârşitul lui ianuarie, 4.099.950 de participanţi de la care încasau contribuţii, cu 68.529 mai mulţi decât în decembrie.

Cea mai mare creştere a activelor - de 14,67% - a fost înregistrată în ianuarie de fondul AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac, avansul cel mai scăzut fiind înregistrat de fondul de pe pilonul II al OTP, de 12,27%.

Fondul ING continuă să controleze peste o treime (38,7%) din piaţa pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 367,27 milioane lei la finalul lui ianuarie.

Bugetul pe 2009 prevede blocarea nivelului contribuţiei virate către fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut în acest an.

Potrivit legii, începând cu 1 ianuarie a fiecărui an, după implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contribuţie la sistemul pensiilor obligatorii urma să crească anual cu 0,5%, până la 6% din venitul brut al salariaţilor, într-un interval de opt ani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii