BANCI | Ultima Ora

OTP Bank anunta oficial preluarea Millennium Bank, pentru 39 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-30 18:46

OTP Bank România, membră a OTP Group, a semnat contractul de achiziție în procent de 100% a acțiunilor Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Português. Valoarea tranzacției este de 39 milioane de EUR, anunta banca intr-un comunicat.

"Dupa ce am analizat multe banci, suntem fericiti ca am ales Millennium Bank. E o banca foarte prudenta, cu un management foarte bun", a spus acum cateva momente, intr-o conferinta de presa, presedintele OTP Bank, Laszlo Diosi.

El a precizat ca OTP Bank isi mentine obiectivul declarat cu ani in urma, de a atinge o cota de piata de 5% din sistem, fata de 2,1% in prezent, astfel ca este posibil ca banca sa mai faca o achizitie in viitor.

Diosi: "Mereu am avut ca obiectiv, inca de la intarea OTP pe piata romaneasca, in 2004, de a ajunge la o cota de piata de 5%. Dupa izbucnirea crizei din 2009, acest obiectiv a devenit foarte greu de realizat fara achizitii. In ultimii ani OTP Group a reafirmat tot timpul ca piata romaneasca este una strategica si doreste sa preia o banca atunci cand va gasi una cu o politica prudenta, bine provizionata si cu un bun management, in acord cu politica grupului nostru. Dupa ce am vazut multe banci, suntem foarte fericiti ca in sfarsit am putut sa preluam banca Millennium, care este o banca foarte prudenta, cu management si echipa foarte buna si cu clienti de calitate, din segmente identice cu ale OTP Bank. Suntem siguri ca achizitia va fi un succes si ca OTP Bank isi va majora in continuare cota de piata. Stiu ca nu suntem inca aproape de 5%, dar acum facem un mare pas pe acest drum."

Cu active totale în valoare de 2,83 miliarde RON (aprox. 635 milioane EUR), la 31 decembrie 2013, Millennium Bank ocupă poziția 22 în clasamentul instituțiilor bancare din România, având o cotă de piață de 0,8%. În urma acestei achiziții, OTP Bank România își va crește cota de piață la 2.1% și va urca pe poziția 11 în același clasament.

"Această achiziție susține în mod eficient atingerea obiectivului nostru strategic pe termen mediu, acela de a intra în topul primelor 10 bănci din România și, în același timp, ne consolidează poziția de furnizor stabil de servicii financiare universale.

Millennium Bank este o instituție financiară solidă, cu activități concentrate pe segmentul retail. Am convingerea că achiziția Millennium Bank România reprezintă atât o nouă etapă în dezvoltarea noastră pe piața din România, cât şi o consolidare a poziției noastre pe piața locală, în mod special pe segmentul retail", a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Millennium Bank România are un portofoliu de aproape 80.000 de clienți și o rețea de 56 de sucursale, cu o concentrare strategică în București și 58 de ATM-uri. Ca urmare a tranzacției, OTP Bank România va avea un portofoliu de aproximativ 400.000 de clienți, aproape 150 de sucursale și peste 160 de ATM-uri.

“OTP Group este unul dintre cele mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare și lichiditate excelente. Obiectivul nostru strategic este acela de a ne crește cota de piață în țările în care suntem prezenți. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru noi. Încă de la intrarea în România, acum 10 ani, am crescut organic. Această achiziție strategică se încadrează perfect în planul nostru de extindere”, a declarat László Wolf, Deputy CEO, OTP Bank.

“Millennium bcp anunță încheierea unui acord cu OTP Bank România în ceea ce privește vânzarea operațiunilor noastre din România. Acesta este un pas important în atingerea angajamentelor agreate cu Direcția Generală Concurență din cadrul Uniunii Europene”, spune Luis Pereira Coutinho, Membru al Bordului Executiv, Millennium bcp. “Am certitudinea că, în urma acestei tranzacții, clienții noștri vor beneficia în continuare de aceleași soluții financiare valoroase și servicii profesioniste cu care i-am obișnuit.”

După finalizarea tuturor formalităților legale, OTP Bank România va începe procesul de integrare estimat să dureze 1 an.

Echipa OTP Bank România se va concentra pe soluții simple și eficiente pentru clienţii ambelor bănci atât persoane fizice, cât și companii, şi va asigura o tranziție facilă clienților Millennium Bank România, în linie cu atenția constantă pentru servicii de calitate a subsidiarei OTP Group.

OTP va rambursa BCP finantarea intragrup de 150 milioane euro

Si Banco Comercial Português, S.A. („BCP”) a anuntat ca a semnat astăzi un acord cu OTP Bank pentru vânzarea în întregime a capitalului social al Băncii Millennium (România) („BMR”).

Tranzactia este supusă conditiilor standard, şi anume obŃinerii aprobărilor din partea autoritătilor de reglementare.

Valoarea agregată pentru vânzarea capitalului social al BMR a fost stabilită la 39 de milioane de euro.

La data finalizării tranzactiei de vânzare, OTP Bank va rambursa integral către BCP finantarea intragrup acordată în prezent BMR de către BCP, în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro.

Impactul tranzactiei asupra ratei fondurilor proprii de nivel 1 de bază la nivel
consolidat este estimat a fi nesemnificativ pentru BCP, reflectând o pierdere de 34
de milioane de euro, pentru care a fost constituit un provizion în contul de profit şi
pierdere la nivel consolidat pentru prima jumătate a anului 2014, compensată de o
diminuare a activelor ponderate la risc în valoare de 351 de milioane de euro, aşa
cum au fost deja considerate în calculul preliminar al indicatorilor de capital recent
raportati pentru 30 iunie 2014 (12,5%, conform criteriilor graduale de
implementare, 9,0% după implementarea integrală).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii