BANCI | Cariera

O romanca, Mioara Popescu, preia conducerea bancii poloneze Idea Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-23 23:22

Mioara Popescu (foto), in prezent vicepresedinte al bancii poloneze Idea Bank, care a preluat Romanian International Bank (RIB) la finalul lui 2013, va fi numita in functia de presedinte executiv al noii banci de catre Consiliul de Administratie al Idea Bank si va urma procedura de autorizare de catre Banca Nationala a Romaniei, au precizat reprezentantii bancii, la solicitarea Bancherul.ro.

Mioara Popescu il va inlocui pe Krzysztof Medrala, care a decis sa se retraga din funcția oferita in luna iunie, din motive personale, mentioneaza banca.

Polonezul Medrala a venit la Idea Bank in luna iunie, in locul lui Stephen James Orlesky, cel care, timp de un an dupa preluarea RIB, a avut mandatul de a optimiza si a lansa noua banca poloneza, la inceputul lui 2015, dupa cum au declarat atunci oficialii bancii, pentru Bancherul.ro.

Mioara Popescu lucreaza in banca din 2002

Mioara Popescu ocupa incepand cu anul 2008 functia de vicepresedinte executiv al Idea Bank. Ea a absolvit Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica (in cadrul  Academiei de Studii Economice Bucuresti) si si-a inceput cariera profesionala ca analist programator, urmand ca in anul 1995 sa opteze pentru sistemul bancar.

Mioara Popescu lucreaza inca din anul 2002 la RIB, actuala Idea Bank, si a avut o crestere graduala in cariera sa de manager. A mai lucrat in trecut pentru Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. in calitate de informatician, director sucursala si Director Retea Distributie.

Este adepta unui stil managerial participativ consultativ si este specializata in optimizarea fluxurilor si proceselor de business, precizeaza reprezentantii Idea Bank.

Rezultate si prioritati strategice

Idea Bank a raportat in primele noua luni din acest an pierderi de aproximativ 3,5 milioane euro, explicate astfel de banca:

Pierderile inregistrate au fost generate de evolutia fireasca a unui  brand nou lansat:

a)    Banca a avut un  proces accelerat de investitii in perioada de  pre-rebranding (n.a. 22 aprilie 2015 este data de lansare Idea::Bank  in Romania), investitii care au inceput  sa genereze deja business in a doua parte a anului 2015.

b)    Costul  finantarii a inregistrat o crestere ca urmare a cresterii portofoliului de depozite in T3

c)    Cresterea volumului de provizioane  generate atat de cresterea volumului de credite cat si de reevaluarea portofoliului.

In consecinta, Idea Bank se asteapta sa intre pe profit in cursul anului 2016.

Banca mentioneaza ca in acest an a inregistrat un volum record de credite de consum acordate, Idea Bank fiind prima banca din Romania care a implementat protocolul cu ANAF. „Si din zona creditarii IMM avem semnale de business pozitive”, spun reprezentantii bancii.

In privinta priorităților strategice pentru perioada urmatoare, Idea Bank mentioneaza urmatoarele: creșterea creditarii pe segmentul IMM, construirea unui portofoliu solid pe acest segment care, cu siguranta, va genera mai multe venituri tranzacționale si, desigur, creșterea volumelor de credite de consum. Continua dezvoltare a canalelor remote, de asemenea, ramane o prioritate in perioada imediat urmatoare.

Comentarii

dan sarboiu
Normalitate
S-a ajuns la o intelepciune care trebuia de mult aplicata in sistemul bancar romanesc. Pare ca actionarii straini care investesc in sistemul bancar di tara noastra, au ajuns la o eficienta manageriala la acest capitol - Conducerea unei banci cu capital strain in Romania.

Anca Eugen
O decizie înțeleaptă
O bancă mică are nevoie de o echipă de conducere unită, cunoscătoare a mentalităților locale și care să se specializeze pe o nișă de piață ce nu a mai fost abordată de nici o altă bancă românească. În România mai e loc destul pentru servicii bancare și financiare integrate, pe piața derivatelor și a instrumentelor financiare corporative interne și internaționale, care nu sunt exploatate deloc de băncile din România. Prima bancă românească care va ști cum să atace aceste nișe de piață va deveni una foarte puternică în viitor, în România. Cred că doamna Mioara Popescu este o alegere fericită și că va reuși să aducă un suflu nou băncii, dacă va avea curajul să abordeze acele zone de business care pot aduce plus valoare unei bănci mici. Mult succes doamna Președinte !



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii