BURSA | Revista presei

O banca ruseasca, Banca Internationala pentru Investitii (BII), finanteaza IMM-urile romanesti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-15 14:22

Fondurile colectate în emisiunea de obligațiuni a Băncii Internaționale pentru Investiții (BII) vor fi dirijate către finanțarea economiei românești și a IMM-urilor prin piața de capital, a declarat joi vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, citat de Agerpres.

"Emisiunea de obligațiuni pe care emitentul o tranzacționează astăzi, la Bursa de Valori București (BVB), are particularități multiple. România este parte în acționariatul băncii, cu aproape 76 milioane de euro. (...) Fondurile colectate în această emisiune de obligațiuni vor fi dirijate, toate, pentru finanțarea economiei românești și a IMM-urilor. Este practic o continuare a ceea ce a făcut banca până acum, finanțând și Agricover și Romcab și BT Leasing. Iată că vorbim astăzi, în mod real, de o finanțare a economiei prin piața de capital", a menționat Ursache.

Potrivit acestuia, "ca urmare a finanțărilor din piața economică românească, la care adunăm astăzi și emisiunea de obligațiuni, România devine cel mai important pol de tranzacționare al băncii, în spațiul Uniunii Europene".

"Din toate statele, prin cumularea investițiilor și a emisiunii de obligațiuni de astăzi, pentru bancă devenim principalul pol de tranzacționare", a mai spus vicepreședintele ASF.

Banca Internațională pentru Investiții (BII) a atras 111 milioane de lei (25 milioane euro) prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani investitorilor calificați din România, la o dobândă de 4,1%, iar obligațiunile care vor fi emise în viitor ar putea avea o perioadă de maturitate mai mare, de 5-7 ani. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 10.000 lei.

Potrivit lui Denis Ivanov, vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții, până în prezent banca a acordat împrumuturi de 35 de milioane de euro companiilor din România, printre care se numără Agricover Credit IFN și Romcab.

"Strategia noastră până în 2017 prevede posibilitatea ca banca să înceapă să facă investiții de capital", a subliniat vicepreședinte CA al Băncii Internaționale de Investiții.

Banca Internationala pentru Investiții, cu sediul la Moscova, investește doar în cele nouă state membre ale sale, iar anul trecut a furnizat finanțări de circa 150 de milioane de euro, majoritatea în Slovacia, Mongolia, Bulgaria și România. Celelalte state în care este prezenta Banca Internațională pentru Investiții sunt Cuba, Cehia, Ungaria, Vietnam și Rusia.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Revista preseiVodafone a pierdut 300.000 de clienti

Vodafone a pierdut peste 300.000 de clienti in primul semestru din acest an, scrie Hotnews.ro. Firma de telefonie britanica pierde clienti in conditiile in care serviciile sale sunt mult mai scumpe si mai dezavantajoase fata de ofertele altor concurenti. Astfel, abonamentele detalii

Salariul minim brut creste de la 1.450 lei la 1.900 lei din 1 ianuarie 2018

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 1.450 de lei la 1.900 de lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri şi alte adaosuri, conform unei Hotărâri de Guvern publicată în Monitorul detalii

Bancile vor putea face plati instant din 2018

Băncile aflate în top cinci în România vor începe din februarie testarea sistemul Instant payments, iar până la finalul anului viitor este posibil ca șase bănci să ofere serviciul în piață, a anunțat Bogdan Năstase, project manager Transfond, potrivit detalii

Retea de camatarie cu un executor judecatoresc si un membru al trupei Vunk, anihilata de DIICOT

Trompetistul trupei Vunk, Dan Nicolau, a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Comunicat DIICOT: La data de 12.10.2017 procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu detalii