BANCI | Cariera

Mihai Selegean este noul director ajunct al BRD, in locul lui Petre Bunescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-02-07 10:35

Mihai Selegean, noul director general adjunct al BRD

BRD anunta ca Petre Bunescu, 66 de ani, a renuntat la functia de director general adjunct, responsabil de finante si trezorerie, dupa o cariera de 28 de ani in cadrul bancii, inca de la infiintarea acesteia (Banca Romana pentru Dezvoltare), in 1990, inainte de a fi preluata de francezi.

El va fi inlocuit, din 1 martie, cu Mihai Tiberiu Selegean, 43 de ani, director juridic al BRD in ultimii 10 ani, cu conditia aprobarii BNR.

Salagean si-a inceput cariera juridica in cadrul Ministerului Justitiei, in 1997, pentru ca sase ani mai tarziu, in 2003, sa devina directorul de cabinet al fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, in guvernul PSD condus de Adrian Nastase.

In perioada 2004-2008 a fost directorul Institutului National al Magistraturii iar din 2008 a fost angajat la BRD.

In 2015, cand ocupa functia de director juridic in BRD, Salagean a fost propus de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos pentru a deveni ministrul Justitiei.

Ciolos a renuntat insa la Selegean, pentru Raluca Pruna, chiar in timp ce acesta se afla in Parlament pentru a fi audiat de comisiile de specialitate, dupa ce presa a scris ca angajatul BRD era implicat in scandalurile din anii anteriori in care era angrenata banca, precum fraudele de zeci de milioane de euro cu credite neperformante si creditul acordat fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Selegean, alaturi de fostul sef al BRD, Patrick Gelin, si directorul de comunicare al bancii, Bianca Dordea, au fost audiati de Parlament, in 2009, de o comisie infiintata pentru anchetarea creditului acordat de BRD Elenei Udrea, in prezent aflata in inchisoare pentru fapte de coruptie.

Selegean si Bunescu au sesizat, in 2012, procurorii cu privire la fraudarea bancii BRD de catre un grup de firme conduse de fratii Crestin, caz in care au fost implicati, conform procurorilor, si angajati ai bancii, unii din conducerea BRD, precum fostul sef al bancii, Patrick Gelin, fostul director general adjunct, Sorin Popa, sau fostul director adjunct Lucian Cojocaru, acesta din urma fiind inculpat in acest caz aflat in prezent in faza de judecata.

In cadrul procesului au mai fost audiati, in calitate de martori, fostul director adjunct al BRD, Gabriela Gavrilescu, care a parasit recent banca, precum si Claudiu Cercel, in prezent director adjunct al BRD responsabil de pietele financiare.

Conform procurorilor, in perioada ianuarie 2008-decembrie 2011, in Romania a activat o grupare infractionala organizata, cu o structura piramidala, in care au fost implicate si persoane din conducerea BRD, care a cauzat bancii un prejudiciu de 81,7 milioane euro. (vezi aici detalii)

Cine este Mihai Selegean

S-a nascut in 23 iulie 1975 in Timisoara.

Este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma “Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata”. A obtinut masteratul cu lucrarea “Definirea pietei relevante in dreptul concurentei comerciale din perspectiva dreptului comunitar si a dreptului intern roman”.

Cariera profesionala:

- Directorul juridic al BRD din 2008

- Director Institutul National al Magistraturii (iunie 2004-martie 2008)

- Consilier juridic, Directia Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare, Ministerul Justitiei (ianuarie-iunie 2004)

- Director adjunct, Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004)

- Director de cabinet al ministrului justitiei (mai 2003-iulie 2003)

- Sef Serviciu Agent Guvernamental (aprilie 2000-mai 2001)

- Consilier juridic definitiv la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (2000-2003)

- Consilier juridic stagiar la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (1997-1999)

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraAngajatii Provident au facut 6,3 milioane de vizite la clienti in 2018

Angajaţii Provident au parcurs, in 2018, 7,7 milioane de kilometri şi au efectuat aproape 6,3 milioane de vizite concretizate la domiciliul clientilor, anunta Provident intr-un comunicat de presa prilejuit de primirea certificarii de Angajator de topj (Top detalii

Radu Ghetea a parasit conducerea CEC Bank, dupa 11 ani in care a transformat fosta casa de economii intr-o banca moderna

Mihaela Popa a fost numita director general interimar al CEC Bank, pana la desemnarea si aprobarea de catre BNR a unui nou sef la banca detinuta de statul roman, in locul lui Radu Ghetea, care ramane presedintele Consiliului de Administratie. Radu Ghetea a condus CEC-ul din 2007, reusind detalii

Artizanul extinderii Erste Bank in Estul Europei, carismaticul Andreas Treichl, se retrage dupa ce a condus banca 21 de ani

Carismaticul Andreas Treichl, 66 de ani, se retrage de la conducerea Erste Bank dupa 21 de ani, perioada in care a dirijat expansiunea fostei banci austriece de economii in Europa de Est si transformarea acesteia intr-unul dintre cele mai puternice grupuri regionale, prezent inclusiv in Romania, detalii

Piraeus Bank isi prezinta noua conducere, cu doi fosti sefi ai BCR, dupa ce a fost preluata de JC Flowers si BERD

Piraeus Bank anunta intr-un comunicat ca banca va fi condusa, dupa ce a fost preluata de fondul de investitii JC Flowers si de BERD, de fosti doi sefi ai BCR: Nicolae Danila, presedinte al Consiliului de Administratie si Dominic Bruynseels, presedinte executiv, care-l inlocuieste pe Catalin detalii

Ultimele Comentarii

 • BCR m-au păcălit să semneze o convenție la rezilierea contractului

  Bună ziua. În această situație mă aflu și eu (noi) de nu a beneficia de prima de stat (bpl) ... detalii

 • ?

  Opinați că bancherii nu prea sesisează faptul că rolul lor în economie devine, cu trecerea ... detalii

 • ?

  Opinați că în următorii 20 - 30 de ani profesia de bancher ar putea dispărea tocmai datorită ... detalii

 • Poprie

  Tata are o pensie pe caz de boala de 530 lei ..a primit o amenda de 250 lei ..poate .sa.i puna o ... detalii

 • ?

  @Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca ... detalii