TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Profil

MasterCard si Samsung pregatesc lansarea platilor mobile in Europa, la un an de la lansarea Apple Pay

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-01 17:18

La aproape un an de la lansarea, in octombrie 2014, a Apple Pay, aplicatia disponibila in telefoanele de ultima generatie Iphone 6 si pe ceasul Apple Watch pentru platile la POS-uri contactless sau online, Samsung Pay, o aplicatie asemanatoare disponibila pe telefoanele S6, urmeaza sa se lanseze in aceasta toamna in America si Coorea de Sud, iar ulterior in Europa.

La fel ca Apple, Samsung va colabora cu bancile si cu organizatiile de plata Visa si MasterCard pentru a face posibile platile cu telefoanele mobile.

Astfel, MasterCard anunta intr-un comunicat ca a incheiat un parteneriat cu Samsung pentru a face posibile platile mobile in Europa:

"MasterCard și Samsung Electronics Co., Ltd. au anunțat extinderea parteneriatului lor global prin utilizarea platformei MasterCard Digital Enablement Service (MDES), pentru a implementa serviciul Samsung Pay în Europa. Samsung Pay este un serviciu de plăți mobile care le oferă consumatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mobile de ultimă generație pentru cumpărături în magazine la terminale contactless şi cu bandă magnetică, utilizând tehnologiile NFC și MST.

Emitenții europeni de carduri vor putea să se conecteze la platforma MDES și să activeze serviciul Samsung Pay în Europa, după lansare, iar posesorii de carduri emise de instituțiile partenere își vor putea înrola cardurile de credit, debit, preplătite și business, în serviciul Samsung Pay și își vor putea folosi dispozitivele mobile pentru cumpărături. Recent anul acesta, MasterCard a anunțat că va furniza Samsung Pay serviciul de tokenizare pentru plăți securizate și rapide, asigurȃnd o conectare rapidă cu băncile partenere din Statele Unite ale Americii.

“Samsung Pay anunță cu plăcere că își unește forțele cu MasterCard pentru a oferi o experiență de plată mobilă simplă și sigură, ce vizează extinderea acceptării la comercianți, pentru posesorii și emitenții de carduri MasterCard în Europa” a declarat Injong Rhee, EVP al Samsung Electronics, Global Head al Samsung Pay. “Ambele organizații sunt dedicate pioneratului în materie de inovații financiar-tehnologice, care vor împlini promisiunea unui adevărat portofel mobil.”

“Considerând expansiunea globală și creșterea utilizării dispozitivelor mobile interconectate, suntem încȃntați să extindem parteneriatul nostru cu Samsung, prin oferirea serviciilor Samsung Pay și MDES posesorilor de carduri din Europa. Europenii au fost deschizători de drumuri în adoptarea noilor soluții de plată, iar prin parteneriatul puternic cu Samsung, ne propunem să continuăm inovația în comerțul mobil, prin crearea unor experiențe de plată digitală simple și sigure pentru consumatori,” a declarat Javier Perez, președintele MasterCard Europe.

Lansarea Samsung Pay în Statele Unite și Coreea de Sud este programată pentru finalul acestei veri, iar Samsung lucrează momentan cu bănci și parteneri, pentru a aduce serviciul de plăți în Europa.

De la lansarea MDES în 2013, milioane de conturi MasterCard au fost tokenizate pentru utilizarea în apreciatele servicii de tip portofel digital. În prezent, MDES oferă servicii de tokenizare pentru carduri de credit, debit, co-brand, preplătite și business. Tokenizarea cardurilor private label, anunțată în iunie, va demara în trimestrul al treilea al acestui an. Serviciile de tokenizare pentru aplicații, eCommerce și programe de stocare a datelor de card pentru tranzactii recurente vor fi disponibile comercianților din Statele Unite și Canada în cursul acestui an și se vor extinde la nivel global în toate piețele MDES."

Cum se fac platile cu noul iPhone 6 si Apple Watch: o singura atingere pe ecranul cu amprenta digitala Touch ID, fara ca macar sa deschizi telefonul!

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPatria Bank sustine donatiile catre ONG-uri din impozitul pe venit

Patria Bank anunta ca sustine o aplicatie, redirectioneaza.ro, care ajuta firmele sau persoanele fizice sa redirectioneze o parte din impozitul pe venit catre organizatiile nonprofit (ONG). Comunicatul bancii: Code for Romania şi Patria Bank anunță relansarea detalii

Garanti Bank obtine 55 milioane euro de la IFC pentru credite destinate IMM-urilor si proiectelor de eficienta energetica

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, încheie un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială, vizând finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii detalii

Aplicatie gratuita pentru plata biletelor in transportul in comun din 7 orase din tara

In sapte orase din tara (Cluj, Brasov, Timisoara, Sibiu, Iasi, Arad si Ramnicu Valcea) se pot cumpara bilete pentru plata calatoriilor in mijloacele de transport in comun printr-o aplicatie gratuita, denumita 24pay, care utilizeaza solutia de plata a Bancii Transilvania. Pentru a efectua detalii

Garanti Bank acorda credite in conditii mai bune pentru firmele detinute de femei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane EUR pentru a sprijini firmele din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane EUR se alocă femeilor antreprenoare, sumă care va fi suplimentată cu 5 detalii

Ultimele Comentarii

 • BCR m-au păcălit să semneze o convenție la rezilierea contractului

  Bună ziua. În această situație mă aflu și eu (noi) de nu a beneficia de prima de stat (bpl) ... detalii

 • ?

  Opinați că bancherii nu prea sesisează faptul că rolul lor în economie devine, cu trecerea ... detalii

 • ?

  Opinați că în următorii 20 - 30 de ani profesia de bancher ar putea dispărea tocmai datorită ... detalii

 • Poprie

  Tata are o pensie pe caz de boala de 530 lei ..a primit o amenda de 250 lei ..poate .sa.i puna o ... detalii

 • ?

  @Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca ... detalii