TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Ultima Ora

MasterCard lanseaza un program de selectie a startup-urilor axate pe comert si tehnologii financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-09 12:53

În mediul de afaceri de astăzi, aglomerat și competitiv, startup-uri din întreaga lume sunt într-o continuă căutare de oportunități globale pentru a-și extinde afacerile. Pentru a răspunde acestei necesități, MasterCard a lansat programul Start Path Global, un parteneriat unic adresat startup-urilor, care se întinde pe parcursul a șase luni și care extinde programul Start Path, către mai multe țări din Asia Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină, anunta MasterCard intr-un comunicat.

Programul are la bază eforturile Start Path de pe parcursul ultimelor 18 luni, în care a asigurat suport operațional, parteneriate și investiții pentru peste 40 startup-uri care ajută la dezvoltarea noii generații de soluții pentru comerț, precum Nymi, ZenCard, BillHop și Gone.

Start Path Global a fost conceput, de asemenea, având ca prioritate startup-urile: mai exact, nu este nevoie ca un startup să se relocheze, nu presupune costuri de capital, facilitează accesul imediat către peste 60 de experți MasterCard, permite realizarea de proiecte pilot cu MasterCard sau clienți ai MasterCard și acordă drepturi depline asupra oricărei proprietăți intelectuale dezvoltate în cadrul programului.

„Start Path conectează partenerii potriviți cu startup-urile potrivite, pentru a construi împreună viitorul comerțului,” a spus Stephane Wyper, Global Lead al MasterCard Start Path. „Iar acum, cu extinderea la nivel global, vom putea ținti o gamă mai largă de startup-uri, pe care le vom putea ajuta să atingă succesul.”

Pe măsură ce Start Path se extinde pe plan internațional, startup-urile vor beneficia și de acces la Start Path Partners, un grup de peste 20 de companii de top din domeniile bancar, comercial și tehnologic, precum Rakuten, Samsung Card, TSYS, Target, Bank of Montreal și Santander InnoVentures. Programul Start Path Partners a fost creat pentru a le oferi unor clienți MasterCard selectați cu atenție, o prezentare în avanpremieră a unor tehnologii unice, și pentru a le asigura startup-urilor acces direct la aceste companii, pentru a-și testa soluțiile.

„Colaborarea cu MasterCard Start Path ne pune în contact cu firme tinere și “disruptive”, care ar putea avea soluțiile pentru depășirea punctelor nevralgice cu care se confruntă comerțul global,” a spus Mariano Belinky, Managing Partner la Santander InnoVentures. „Companiile care finalizează programul Start Path ar trebui să fie bine pregătite, capabile și gata să iasă pe piață. Acestea sunt exact genul de startup-uri ambițioase pe care ne dorim să le întâlnim.”

Cum să aplici la programul Start Path Global:

La fiecare trei luni, MasterCard Start Path va recruta o nouă grupă de startup-uri, care să demareze programul virtual de șase luni. Înscrierile pentru următoarea grupă sunt deschise până pe 18 septembrie 2015. Pentru a vă înscrie, accesați pagina www.startpath.com. Programul este disponibil tuturor startup-urilor din afara Statelor Unite, care îndeplinesc următoarele criterii:

- Soluții deja implementate pe piață;
- Echipă stabilă și experimentată;
- Vizarea unor oportunități considerabile în sectoarele retail și tehnologie financiară;
- Demonstrarea avantajelor față de competitori;
- Securizarea recentă a unei investiții Seed sau Seria A.

Până la 18 startup-uri vor fi invitate să își prezinte soluțiile adaptate pentru comerț în fața echipei MasterCard Start Path în Londra, pe 27 și 28 octombrie 2015. Între șase și opt companii vor fi selecționate pentru viitoarea promoție globală, ale cărei cursuri vor debuta la începutul lui noiembrie. Membrii acestei viitoare clase vor fi de asemenea invitați să participe la primul Summit Start Path Global Partner, care va avea loc în Berlin, între 16 și 17 noiembrie, unde aceștia vor avea ocazia să intre în legătură cu parteneri de viitor ai Start Path, precum și cu lideri de opinie din industrie.

Pentru a afla mai multe despre procesul de aplicații și despre programul MasterCard Start Path, vizitați www.startpath.com sau urmăriți-ne pe Twitter @MAStartPath.

Despre MasterCard Start Path

MasterCard StartPath este o inițiativă globală de sprijinire a startup-urilor aflate în stadii incipiente, ce dezvoltă, astăzi, noua generație de soluții destinate pentru comerț. Start Path a fost lansat la finele lui 2013, cu obiectivul de a ajuta startup-urile noi să se partenerieze cu alte startup-uri similare, pentru a-și extinde afacerile mai repede decât ar putea pe cont propriu. Startup-urile pot beneficia de cunoștințele unei rețele globale de experți ai MasterCard, accesul la partenerii și clienții MasterCard, și de capacitatea de a inova pe marginea soluțiilor furnizate de MasterCard. Pentru mai multe informații, vizitează www.startpath.com sau urmărește MasterCard Start Path pe Twitter, la @MAstartpath.

Comentarii

gianni
iarasi?
Bai Bancherule ... mananci si noaptea Mastercard.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraNu se pot face plati cu cardul la POS-urile ING Bank (Actualizare: problema a fost rezolvata)

POS-urile ING nu functioneaza, astfel ca in prezent nu se pot efectua plati cu cardul la comerciantii care au POS-uri de la ING. “In prezent, tranzactionarea cuu cardul la POS-urile ING este disponibila doar pentru o parte din utilizatori”, conform site-ului ING. detalii

ING a fost victima unui atac informatic soldat cu blocarea platilor cu cardul si aplicatiei Home Bank

ING Bank a dezvaluit ca ieri a fost victima unui atac informatic tip DdoS, in urma caruia clientii bancii nu si-au putut folosi cardurile si nici nu si-au putut accesa conturile online prin aplicatiile de internet banking sau mobile banking, Home Bank. Nici site-ul bancii nu a putut fi detalii

Actiunile BT si BRD listate la BVB au scazut puternic dupa declaratiile lui Darius Valcov privind taxa bancara

Actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ale Bancii Transilvania (simbol bursier TLV) si BRD au scazut ieri cu 9,58%, respectiv 6%, dupa ce Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al prim-minstrului Dancila si autorul taxei pe banci a declarat, citat de Ziarul Financiar, ca detalii

PNL a cerut Avocatului Poporului contestarea la Curtea Constitutionala a OUG 114 privind taxarea bancilor si altor companii

Partidul National Liberal (PNL) a cerut Avocatului Poporului sa conteste la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr.114 din 2018, care prevede introducerea de la inceputul acestui an a unor taxe pe care vor trebui sa le achite statului companiile din mai multe sectoare, detalii

Ultimele Comentarii

 • BCR m-au păcălit să semneze o convenție la rezilierea contractului

  Bună ziua. În această situație mă aflu și eu (noi) de nu a beneficia de prima de stat (bpl) ... detalii

 • ?

  Opinați că bancherii nu prea sesisează faptul că rolul lor în economie devine, cu trecerea ... detalii

 • ?

  Opinați că în următorii 20 - 30 de ani profesia de bancher ar putea dispărea tocmai datorită ... detalii

 • Poprie

  Tata are o pensie pe caz de boala de 530 lei ..a primit o amenda de 250 lei ..poate .sa.i puna o ... detalii

 • ?

  @Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca ... detalii