TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Profil

Libra Internet Bank devine a treia banca, dupa BT si BCR, care integreaza solutia de plati online si mobile MasterPass pentru portofele digitale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-30 09:28

Libra Internet Bank devine a treia banca, dupa BT si BCR, care integreaza solutia de plati online si mobile MasterPass pentru portofele digitale (digital wallets).

In cazul BT si BCR, MasterPass a fost plasat pe site-urile magazinelor online cu care cele doua banci au incheiate parteneriate (peste 1.000 in total), impreuna cu procesatorii de plata Rompay si Euplastesc.ro.

In cazul Libra, MasterPass va fi inclusa, incepand cu primul trimestru din 2016, in portofelul digital propriu al bancii, denumit Wallet Librapay, lansat recent.

Portofelul electronic Wallet Librapay este o interfata simplificata pentru platile online, fiind disponibila atat in varianta web, cat si printr-o aplicatie pentru telefoanele cu android si iPhone, cu care se pot face plati rapide, doar pe baza adresei de e-mail si a unei parole, in magazinele online care accepta procesatorul de plata Librapay.

Pe intelesul tuturor acum: daca in cazul unei plati online cu cardul trebuie introduse, de fiecare data, informatiile personale, numarul cardului folosit si eventual adresa de livrare a produselor, cu aplicatiile tip portofel electronic poti face o plata fara sa mai introduci datele respective, fiind suficienta confirmarea tranzactiei prin tastarea unei parole (PIN), la fel ca in cazul platilor cu cardul, intrucat datele aferente tranzactiei (cele personale si cele ale cardului) sunt deja pre-setate in aplicatie, in momentul in care a fost instalata pe telefon. In cazul wallet-ului Libra, plata sa face pe baza adresei de e-mail si a parolei.

Platile cu wallet-ul Libra la magazinele online, precum si alte tipuri de tranzactii, precum achitarea diverselor facturi sau reincarcarea cartelelor de telefon, se pot face astfel mult mai rapid si mai sigur, din simplul motiv ca tot ce trebuie sa faci este sa selectezi tranzactia pe care doresti sa o faci si sa o finalizezi prin introducerea adresei de e-mail si a parolei. Siguranta este data de faptul ca datele cardului nu se transmit comerciantului si astfel este diminuat riscul de frauda.

Sa vedem acum ce inseamna integrarea solutiei MasterPass in wallet-ul Libra.

Daca pana acum platile cu wallet-ul Libra se puteau face doar la magazinele online care accepta plati prin Librapay, precum Okazii.ro, odata cu integrarea MasterPass se vor putea face plati la orice magazin online care accepta plati MasterPass, a caror numar este mult mai mare, atat in Romania cat si in toata lumea (peste 1.000 in Romania si aproape un sfert de milion in toata lumea).

Asta pentru ca MasterPass este practic varianta online a unui card de plastic MasterCard, cu care poti plati la orice POS si ATM din lume unde este afisata sigla MasterCard. La fel, cu un wallet (care este varianta digitala, pe telefonul mobil, a unui card) poti plati oriune in mediul online unde este afisata sigla MasterPass.

Wallet-ul Libra este al doilea din Romania care a integrat solutia MasterPass, dupa cel al procesatorului de plati online Netopia, denumit mobilPay Wallet, cu care se pot efectua atat plati online, inclusiv facturi si reincarcare cartele de telefon, dar si in diverse magazine, restaurante sau alte locatii din mediul real, precum la supermarketurile Cora din Capitala.

LibraPay are 1500 de utilizatori activi

Reprezentantii Libra Bank spun LibraPay are aproximativ 1500 de utilizatori activi, iar walet-ul poate fi utilizat la orice comerciant care are implementat LibraPay ca sistem de plata online cu cardul. “Tehnologia este la inceput, dar rata de adoptie este in crestere”.

O premiera: transfer de bani catre orice card din wallet

O altă functionalitate pe care Libra Internet Bank o va include în portofelul său digital este cea de transfer de bani person-to-person (P2P) catre orice card MasterCard sau Maestro emis in Romania, in maxim 30 de minute, prin încorporarea serviciului MasterCard MoneySend™, o premiera pe piata romaneasca.

Serviciul MoneySend a fost implementat pana acum doar la ATM-urile CEC Bank.

Libra Internet Bank și MasterCard încheie un acord pentru integrarea serviciilor MasterPass™ și MoneySend™ în portofelul electronic LibraPay (comunicat de presa):

MasterCard a încheiat un parteneriat cu Libra Internet Bank pentru integrarea serviciului MasterPass™ în cadrul Wallet LibraPay, un portofel electronic disponibil atât pentru platformele mobile, cât și pentru varianta web. Prin intermediul noului serviciu oferit de Libra Internet Bank, utilizatorii wallet-ului pot efectua plăți electronice în rețeaua globală de acceptare MasterPass™, care cuprinde mai mult de un sfert de milion de comercianți din întreaga lume.

Wallet LibraPay este un portofel “virtual” compatibil cu Android și iOS, lansat recent de Libra Internet Bank, care simplifică experiența la plată la toți comercianții parteneri ai Libra Internet Bank. În același timp, Wallet LibraPay asigură acces neîntrerupt la istoricul tranzacțiilor efectuate, unificând plata facturilor și a cumpărăturilor în aceeași aplicație, într-un mod convenabil și respectând cele mai noi standarde de siguranță.

Prin integrarea MasterPass™, Wallet LibraPay simplifică și fluidizează experiența de plată a consumatorilor la comercianții MasterPass™ din mediul online și mobil, facilitând transferul securizat al informațiilor de plată și livrare dintre portofelul digital și procesatorii comercianților. Astfel, prin selectarea opțiunii “Cumpără cu MasterPass™” ca metodă de efectuare a checkout-ului, utilizatorii nu mai trebuie să introducă informațiile de card și adresă pentru fiecare cumpărătură realizată online sau pe mobil, acestea fiind transmise securizat de Wallet LibraPay prin intermediul MasterPass™. Serviciul MasterPass™ va fi disponibil în portofelul digital LibraPay în trimestrul I al 2016.

O altă functionalitate pe care Libra Internet Bank o va include în portofelul său digital este cea de transfer de bani person-to-person (P2P). Prin încorporarea serviciului MasterCard MoneySend™, utilizatorii portofelului vor putea realiza transferuri de bani într-un mod sigur și eficient către orice card MasterCard sau Maestro emis în România, direct din aplicația mobilă Wallet LibraPay. Această nouă funcționalitate asigură o experiență comodă și sigură, pentru transferurile de bani P2P domestice, oriunde și oricând, banii fiind primiți direct în contul de card al destinatarului, în maximum 30 de minute. Serviciul MoneySend™ va fi disponibil în portofelul digital LibraPay Wallet până la finalul anului 2015.

Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, MasterCard Europe
Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, MasterCard Europe

Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, MasterCard Europe, a comentat: ”România se află printre primele țări din Europa Centrală și de Est care au lansat serviciile MasterPass™ si MoneySend™, confirmând poziția de lider regional în inovație. Comerțul modern necesită noi metode de plată, precum și instrumente mai simplu de utilizat pentru consumatori, menținând standardele de securitate, iar dezvoltările recente în domeniul portofelelor digitale validează avantajele utilizării lor. Acordul încheiat cu Libra Internet Bank reprezintă o dovadă în plus a angajamentului MasterCard și a partenerilor noștri de a furniza posesorilor de carduri din România cele mai moderne și sigure experiențe la plată.”

Alexandru Biță, Director al Diviziei eBusiness, Libra Internet Bank, a declarat: “Ne dorim ca prin acest parteneriat cu MasterCard să răspundem cât mai bine nevoilor clienților noștri, printr-un nivel ridicat de securitate, funcționalitate impecabilă și de o simplitate în utilizare care să asigure un grad mare de conversie a plăților. Toate eforturile noastre se concentrează pe satisfacția clientului, iar acum putem spune că le oferim clienților noștri una dintre cele mai comode și sigure experiențe în utilizarea serviciilor de plăți digitale.”

Alexandru Biță, Director al Diviziei eBusiness, Libra Internet Bank
Alexandru Biță, Director al Diviziei eBusiness, Libra Internet Bank

MasterPass™ este prezent în 24 de țări la nivel internațional, iar în ultimele șase luni, tranzacțiile prin MasterPass™ în Europa au înregistrat o creștere medie lunară de 40%, demonstrând satisfacția și încrederea utilizatorilor faţă de acest produs. Totodată, prin simplificarea acestui proces, este anticipat un efect pozitiv și la nivelul comercianților, în ceea ce privește reducerea procentajului de abandon al coșului de cumpărături, la momentul procesării plății.

Pentru mai multe informații despre cele mai noi produse și soluții tehnologice ale MasterCard, vă așteptăm la standul nostru din cadrul expoziției Internet & Mobile World 2015, 7 - 8 octombrie 2015.

Despre MasterPass™

MasterPass™ le permite cumpărătorilor să utilizeze un portofel digital unde își pot stoca toate datele cardului și ale adresei într-un singur loc, în condiții de comoditate și siguranță. Cumpărătorii pot economisi timp și utiliza MasterPass™, oricând și oriunde în lume. Dat fiind că unii consumatori uneori abandonează cumpărăturile când utilizează un dispozitiv mobil, simplitatea, viteza și comoditatea asigurate de MasterPass™ pot ajuta comercianții să-și mărească încasările, dar și să restrângă costurile. MasterPass™ ajută, în același timp, la generarea unei loialități față de comerciant, prin stocarea și validarea automată a cardului de fidelitate al unui cumpărător, în timpul checkout-ului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank sustine donatiile catre ONG-uri din impozitul pe venit

Patria Bank anunta ca sustine o aplicatie, redirectioneaza.ro, care ajuta firmele sau persoanele fizice sa redirectioneze o parte din impozitul pe venit catre organizatiile nonprofit (ONG). Comunicatul bancii: Code for Romania şi Patria Bank anunță relansarea detalii

Garanti Bank obtine 55 milioane euro de la IFC pentru credite destinate IMM-urilor si proiectelor de eficienta energetica

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, încheie un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială, vizând finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii detalii

Aplicatie gratuita pentru plata biletelor in transportul in comun din 7 orase din tara

In sapte orase din tara (Cluj, Brasov, Timisoara, Sibiu, Iasi, Arad si Ramnicu Valcea) se pot cumpara bilete pentru plata calatoriilor in mijloacele de transport in comun printr-o aplicatie gratuita, denumita 24pay, care utilizeaza solutia de plata a Bancii Transilvania. Pentru a efectua detalii

Garanti Bank acorda credite in conditii mai bune pentru firmele detinute de femei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane EUR pentru a sprijini firmele din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane EUR se alocă femeilor antreprenoare, sumă care va fi suplimentată cu 5 detalii

Ultimele Comentarii

 • BCR m-au păcălit să semneze o convenție la rezilierea contractului

  Bună ziua. În această situație mă aflu și eu (noi) de nu a beneficia de prima de stat (bpl) ... detalii

 • ?

  Opinați că bancherii nu prea sesisează faptul că rolul lor în economie devine, cu trecerea ... detalii

 • ?

  Opinați că în următorii 20 - 30 de ani profesia de bancher ar putea dispărea tocmai datorită ... detalii

 • Poprie

  Tata are o pensie pe caz de boala de 530 lei ..a primit o amenda de 250 lei ..poate .sa.i puna o ... detalii

 • ?

  @Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca ... detalii