TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Profil

Intesa Sanpaolo lanseaza serviciul de plati la POS-urile contactless cu telefoanele mobile tip NFC

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-31 12:15

Banca italiana Intesa Sanpaolo a lansat serviciul de plati tip NFC cu telefoanele mobile la POS-urile contactless din magazine, denumit PayGo si disponibil in cadrul aplicatiei pentru smartphones La tua banca.

Platile cu telefonul mobil sunt foarte simplu de realizat, la fel ca atunci cand platesti cu un card contactless. Mai exact, in loc sa scoti cardul din portofel pentru o plata, deschizi aplicatia de mobile banking de pe telefonul mobil, selectezi serviciul de plati PayGo, apoi cardul introdus in aplicatie cu car vrei sa platesti, dupa care introduci codul PIN special ales pentru plati, valabil pentru orice card.

Intesa precizeaza intr-un comunicat ca noul serviciu de plati a fost dezvoltat “in house”, fara o colaborare cu vreun operator de telefonie mobila, in parteneriat cu Setefi, firma de comert electronic din cadrul grupului, care opereaza 350.000 de terminale de plati, dintre care 50.000 sunt POS-uri mobile.

Banca a folosit tehnologia cloud HCE, tip NFC (near-field communnication), introdusa in premiera pe piata bancara italiana, ceea ce inseamna ca platile se pot face doar cu telefoanele de ultima generatie, care au incorporate sistemul de comunicatii NFC.

Intesa sustine ca 70% dintre telefoanele smartphones de pe piata italiana dispun de tehnologia NFC. Serviciul este disponibil deocamdata doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android, insa banca spune ca in urmatoarele luni va fi disponibil si pentru telefoanele de alt tip, precum iPhones.

Intesa mai precizeaza ca noul serviciul de plati mobile va determina reducerea volumului de plati cash din Italia, estimat la 4,5 miliarde de euro (anual).

Intesa spune ca in Italia numarul de terminale POS contactless la care se pot efectua plati mobile reprezinta 30% din totalul terminalelor, comparativ cu doar 10% in SUA.

Intesa mai precizeaza ca la inceputul lui 2016 va lansa o noua solutie de transfer de bani prin SMS, denumita JiffyPay, utilizata de 120.000 dintre cei peste 11 milioane de clienti ai bancii.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPatria Bank sustine donatiile catre ONG-uri din impozitul pe venit

Patria Bank anunta ca sustine o aplicatie, redirectioneaza.ro, care ajuta firmele sau persoanele fizice sa redirectioneze o parte din impozitul pe venit catre organizatiile nonprofit (ONG). Comunicatul bancii: Code for Romania şi Patria Bank anunță relansarea detalii

Garanti Bank obtine 55 milioane euro de la IFC pentru credite destinate IMM-urilor si proiectelor de eficienta energetica

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, încheie un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială, vizând finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii detalii

Aplicatie gratuita pentru plata biletelor in transportul in comun din 7 orase din tara

In sapte orase din tara (Cluj, Brasov, Timisoara, Sibiu, Iasi, Arad si Ramnicu Valcea) se pot cumpara bilete pentru plata calatoriilor in mijloacele de transport in comun printr-o aplicatie gratuita, denumita 24pay, care utilizeaza solutia de plata a Bancii Transilvania. Pentru a efectua detalii

Garanti Bank acorda credite in conditii mai bune pentru firmele detinute de femei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă Garanti Bank România un împrumut în valoare de 22,3 milioane EUR pentru a sprijini firmele din România. Din valoarea împrumutului, 5 milioane EUR se alocă femeilor antreprenoare, sumă care va fi suplimentată cu 5 detalii

Ultimele Comentarii

 • BCR m-au păcălit să semneze o convenție la rezilierea contractului

  Bună ziua. În această situație mă aflu și eu (noi) de nu a beneficia de prima de stat (bpl) ... detalii

 • ?

  Opinați că bancherii nu prea sesisează faptul că rolul lor în economie devine, cu trecerea ... detalii

 • ?

  Opinați că în următorii 20 - 30 de ani profesia de bancher ar putea dispărea tocmai datorită ... detalii

 • Poprie

  Tata are o pensie pe caz de boala de 530 lei ..a primit o amenda de 250 lei ..poate .sa.i puna o ... detalii

 • ?

  @Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca ... detalii