BANCI | Ultima Ora

Intesa Sanpaolo Bank anunta preluarea sucursalei Veneto Banca din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-26 09:44

Banca italiana Intesa Sanpaolo Bank a anuntat preluarea, pentru 1 euro, a doua banci italiene amenintate cu falimentul: Banca Popolare di Vicenza si Veneto Banca, aceasta din urma avand o sucursala si in Romania, fosta banca Italo-Romena.

Intr-un comunicat al Intesa se arata ca tranzactia va include reteaua de 20 de unitati ale Veneto Banca din Romania.

Veneto Banca Romania este organizata ca sucursala a bancii-mama, ceea ce inseamna ca nu are statut juridic de banca romaneasca, iar BNR are atributii limitate in privinta supravegherii acesteia.

Ramane de vazut ce va face Intesa cu unitatile Veneto Banca: le va pastra sau le va inchide, cea de-a doua varianta fiind cea mai probabila, avand in vedere ca Intesa a anuntat ca se va concentra in Romania pe serviciile acordate companiilor, pentru care nu are nevoie de mai multe unitati teritoriale.

Sucursala Veneto Banca din Romania avea la finalul lui 2015 active de aproape 5 miliarde lei, fiind pe locul 15 in topul bancilor dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 1,3%.

Anticipand problemele bancii-mama si inevitabila iesire din Romania, banca si-a schimbat in 2014 structura juridica, devenind din persoana juridica romana, Banca Italo-Romena, o sucursala a bancii-mama, Veneto Banca.

Miscarea, aprobata de BNR, va ajuta la lichidarea mai rapida a afacerilor din Romania, asa cum s-a intamplat cu o alta sucursala importanta, RBS, a scris Bancherul.ro in urma cu un an. (vezi aici detalii)

Taguri: Intesa Sanpaolo Bank  Garanti BBVA Credite de Consum  card euro  

Comentarii

Alex
Banking
Mai ramane TBI Bank si Blom Bank France din categoria "junk - sucursale ale instituţiilor de credit străine"



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii