ASIGURARI | Ultima Ora

ING dezminte speculaţiile privind retragerea de pe piaţa asigurărilor de viaţă din România

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-28 09:13

Divizia de asigurări a ING în România a dezminţit, marţi, speculaţiile privind o retragere a sa de pe piaţa asigurărilor de viaţă din România şi a precizat că în prezent "continuă să se concentreze asupra planurilor de dezvoltare, pregătindu-se pentru un viitor separat de ING Bank", au anunţat, marţi, reprezentanţi ai asiguratorului.

"Divizia de asigurări a ING în România continuă să se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca şi până acum, pregătindu-se pentru un viitor separat de ING Bank.

Toate demersurile pe care le întreprindem - investind permanent în sisteme, produse, forţă de vânzări şi servicii - vin să reconfirme angajamentul pe care ni l-am asumat în 1997 pentru piaţa românească, de a oferi clienţilor un parteneriat solid pe termen lung şi a dezvolta o activitate eficientă. Este un angajament în care vom rămâne la fel de implicaţi şi pe viitor, principalele noastre obiective vizând consolidarea poziţiei de lider şi continuarea demersurilor de creştere a beneficiilor oferite clienţilor", precizează ING, într-un comunicat.

Oficialii ING arată că "informaţia corectă şi reală privind activităţile ING din România, ca parte a diviziei europene a ING Group, se circumscrie unui scenariu de bază care prevede lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent.

Acordul agreat de ING Group şi statul olandez cu Comisia Europeană privind planul de reorganizare iniţiat în 2009, aşa cum a fost redefinit recent oferă Grupului mai mult timp şi flexibilitate pentru identificarea şi adoptarea celor mai bune soluţii în concordanţă cu condiţiile specifice de piaţă, climatul economic şi oportunităţile concrete existente în fiecare regiune în parte. În cazul businessului din Europa, acordul în forma actualizată prevede ca mai mult de 50% din proces sa fie încheiat până la sfârşitul anului 2015, iar diferenţa până la finalul anului 2018. În practică, planificarea termenelor concrete va ţine cont de condiţiile de piaţă şi stadiul de pregătire al procesului.

Ca atare, extrapolarea măsurilor luate de ING Grup în alte pieţe (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate în privinţa activităţilor din Europa (şi implicit din România) rămân un demers incorect, fără un fundament solid", subliniază comunicatul.

"Atât în România, cât şi în restul pieţelor în care are loc reorganizarea operaţiunilor de asigurări şi investiţii prin separarea de entitatea băncii, toate acţiunile ING sunt desfăşurate cu atenţie maximă pentru protejarea activităţii curente, a clienţilor, angajaţilor şi partenerilor de afaceri.

Contractele clienţilor nu sunt afectate sau alterate în niciun fel de procesul de reorganizare şi rămân neschimbate indiferent de deciziile adoptate în contextul acestuia, fiind protejate atât prin obligaţiile contractuale asumate de ING, cât şi prin reglementările legale în vigoare. În absenţa confirmărilor oficiale din partea companiei sau a citării unor surse oficiale şi verificabile, speculaţiile privind retragerea ING Asigurări de Viaţă din România sunt demersuri incorecte şi vor fi tratate ca atare", arată oficialii ING.Asigurări de Viaţă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii