BANCI | Stirea Zilei

ING Bank revine la avansul de 5% pentru creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-03-22 23:19

Dupa ce la inceputul anului trecut ING Bank a majorat de la 5% la 10% avansul minim pentru creditele Prima Casa, in paralel cu scaderea de la 25% la 15% a avansului pentru creditele ipotecare standard, banca olandeza a decis sa revina in acest an la avansul minim de 5% in cazul creditelor garantate de stat pe perioade de maxim 25 de ani, mentinad nivelul de 10% pentru creditele de pana la 30 de ani.

“Am reintrodus optiunea de avans de 5% pentru perioade de creditare sub 25 de ani, urmare a analizei solicitarilor cererilor primite din partea clientilor. Spuneam si anul trecut ca vom urmari cererea clientilor constant si vom reevalua decizia daca va fi cazul. Totusi incurajam si recomandam in continuare clientii sa vina cu un avans mai ridicat pentru a obtine atat un credit cat si o rata de valori mai mici. Avem in luna martie si o promotie de dobanda. Cel mai mic pret din piata, marja de 1.95%”, a precizat ING, pentru Bancherul.ro.

Revenirea ING la avansul de 5% poate reprezenta o confirmare ca acesta reprezinta cea mai importanta atractie in cazul creditelor Prima Casa.

Pentru un credit de 50.000 de euro, avansul de 5% inseamna 2.500 de euro, pe cand in cazul avansului de minim 15% este nevoie de o suma de trei ori mai mare, adica 7.500 de euro.

Creditele Prima Casa au si avantajul unei dobanzi mai mici decat pentru un credit ipotecat standard, fiind plafonata prin lege la 2% plus ROBOR la 3 luni.

In aceste conditii, costul total (DAE) al creditelor Prima Casa acordate de unele dintre cele mai mari banci (BCR, BT, BRD, CEC si ING) este destul de apropiat: intre 4,37% la BRD si 4,43% la BCR, in cazul unui credit de 180.000 de lei pe 25 de ani.

Rata lunara este, in consecinta, foarte apropiata la toate cele cinci banci: intre 953 si 959 lei.

Comparativ, la creditele imobiliare standard, rata lunara incepe de la 1.072 lei la ING si ajunge la 1.176 lei la BCR, care este cel mai scump credit imobiliar standard.

Taguri: ING  BT  Banca Transilvania  BCR  CEC Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBanca Transilvania este singura banca din Romania care nu respecta legea contului de baza

Banca Transilvania este singura banca din Romania care nu respecta legea contului de baza, desi au trecut deja trei luni de la intrarea in vigoare a acesteia, in 27 ianuarie 2018. Legea nr. 258 din 2017 privind contul de baza (Legea privind comparabilitatea comisioanelor aferente detalii

Ce se va intampla cu creditele cesionate de Bancpost la Eurobank, pe care Banca Transilvania nu le-a cumparat?

Creditele Bancpost cesionate in strainatate, la Eurobank, vor fi gestionate de un partener local, dupa ce Bancpost va fi integrata in Banca Transilvania, spune banca greceasca, ceea ce inseamna ca aceasta nu are intentia sa repatrieze respectivele imprumuturi, dupa cum nici Banca Transilvania nu detalii

Raiffeisen Bank primeste tot mai multe reclamatii de la clienti

Numarul reclamatiilor primite de Raiffeisen Bank de la clientii sai au crescut cu 12% (8.659) anul trecut, la un total de 76.828, fata de 68.169 de sesizari primite in anul precedent si 59.915 in 2015, majoritatea (86%) fiind rezolvate in favoarea clientilor, conform datelor prezentate de detalii

Raiffeisen pierde procesul cu ANPC, care a obligat-o sa scada dobanzile la credite, dar decizia nu este definitiva (actualizat)

Raiffeisen Bank a pierdut procesul de la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in care a contestat ordinul autoritatii de a reveni la dobanzile mai mici din momentul acordarii creditelor, inainte de criza din 2008, dobanzi detalii

Ultimele Comentarii