BANCI | Ultima Ora

ING Bank anunta un profit de 278 milioane lei in S1, in crestere cu 79%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-10 14:37

ING România – profit net de 278 milioane RON în S1 2016 (comunicat de presa):

ING România a raportat în primele 6 luni din 2016 o evoluţie pozitivă a tuturor indicatorilor, continuând sa crească activitatea de creditare și portofoliul de clienți activi.

• ING România a înregistrat în primul semestru un profit net de 278 milioane RON, cu 79% mai mult decât în anul precedent.

Creșterea a fost determinată în principal de vânzarea acțiunilor Visa în al doilea trimestru din 2016 şi dezvoltarea creditării

• Portofoliul de credite a ajuns la 16.293 milioane RON la sfârșitul primului semestru, crescând cu 29% comparativ cu sfârşitul lunii iunie 2015

• 71.000 clienți activi noi în semestrul 1 al 2016.

Indicatori cheie pe o traiectorie ascendentă

În prima jumătate a anului 2016, veniturile au crescut cu 39% față de S1 2015, ajungând la 675 milioane RON.

Câștigul se datorează în principal vânzării acțiunilor Visa, dar și creșterii continue a creditării. Excluzând impactul vânzării de acțiuni Visa, venitul total a înregistrat o creștere de 13%, ajungând la 552 milioane RON.

Costurile operaționale au crescut până la 311 milioane RON, cu 13% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, preponderent în urma creșterii costurilor cu angajații, a costurilor de reglementare și a investițiilor în tehnologie și marketing.

Costurile de risc au crescut la 30 milioane RON, de la 22 milioane RON în prima jumătate a anului precedent, variația provenind din creșterea volumelor în activitatea de creditare.

Rata creditelor neperformante a continuat să se îmbunătățească, de la 5,5% în prima jumătate a lui 2015 la 3.9% în primele 6 luni ale acestui an, reflectând o abordare responsabilă a creditării.

Profitul net de 278 milioane RON, cu 79% mai mult față de anul trecut este un record, susținut în principal de vânzarea de acțiuni Visa, în al doilea trimestru al anului 2016. Excluzând câștigurile din tranzacția cu acțiunile Visa, profitul net al ING România în S1 2016 a crescut cu 14% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 177 milioane RON.

„Pe parcursul primelor 6 luni din 2016, am câștigat aproximativ 71.000 clienți activi noi și creditarea a crescut cu aproape 30%. Ne concentrăm să facem serviciile bancare mai simple prin inovare, aşadar sunt încrezător că vom putea să oferim o experiență bancară peste standard, în timp ce pregătim banca pentru provocările viitoare”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING România.

Creșterea creditării pentru persoane fizice și IMM-uri

Fondurile atrase s-au ridicat la 20.056 milioane RON, la sfârșitul lunii iunie 2016, cu 26% mai mult faţă de 30 iunie 2015. Portofoliul de credite a înregistrat, de asemenea, o creștere de 29%, de la 12.652 milioane RON, la 30 iunie 2015, la 16.293 milioane RON la sfârșitul lunii iunie 2016.

Creşterea a fost determinată în principal de majorarea volumului de credite de nevoi personale și ipotecare, dar și de împrumuturile acordate IMM-urilor. Creditarea în lei a înregistrat o creștere de 55%, ajungând la 10.502 milioane RON.

Cota de piață în creditare a ING Bank România s-a extins până la 7,1% în S1 2016 de la 5,4%, în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, cota de piață în fonduri atrase s-a ridicat la 7,4% comparativ cu 6,5% în 2015.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  ING Bank  credite firme  credite noi  credite neperformante  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Viva Credit  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii