ASIGURARI | Ultima Ora

Gothaer si-a redus volumul de asigurari in prima jumatate din 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-09 10:12

Firma germana de asigurari Gothaer a incasat in prima jumatate a acestui an prime brute in valoare de 36,41 milioane lei, in scadere cu 18% fata de subscrierile de 44,77 milioane lei in aceeasi perioada a anului precedent.

Compania a mai anuntat ca rezultatul tehnic brut s-a ridicat la 9 milioane de lei, fata de o pierdere de 52,97 milioane lei in primul semestru din 2014, fara a mentiona care au fost valoarea despagubirilor si profitul net.

Gothaer spune ca a depus "eforturi concentrate în menținerea orientării către profit, cu rezultate pozitive în îmbunătățirea performanței portofoliilor administrate și subscrierea unui portofoliu selectiv".

In iunie 2015, ponderea liniilor de asigurari in portofoliul Gothaer erau urmatoarele:

- Casco: 37%
- Property (fara Agro): 26%
- Agro: 16%
- Bonds: 6%

In 2014, Gothaer a incasat prime brute din asigurari de 84,3 milioane lei si a platit indemnizatii de 62,5 milioane lei, in timp ce valoarea rezervei de daune avizate la finalul anului trecut se ridica la 71,4 milioane lei.

Gothaer a avut pierderi de 46,5 milioane lei in 2014, activele firmei fiind de 193 milioane lei.

Numarul contractelor in vigoare la finalul lui 2014 a fost de 46.923 iar numarul contractelor noi s-au ridicat la 97.000.

Gothaer avea la finalul lui 2014 o retea de 4 sucursale, 3 agentii si 3 puncte de lucru, in care lucrau 73 de angajati in vanzari, din totalul de 205 angajati permanenti ai companiei, la care se adauga 60 de agenti de vanzari si 311 societati de brokeraj cu care colaboreaza.

În această etapă de dezvoltare a companiei, pentru noi este esențială performanța portofoliilor și ne bucurăm să vedem că la 6 luni 2015 rezultatul tehnic brut al companiei este pozitiv, ridicându-se la peste 9 milioane lei. Sunt rezultatele eforturilor depuse de companie în demersul de a construi o operațiune puternică și sustenabilă. Încă mai avem pași de făcut în modelul nostru de dezvoltare, nu am ajuns încă la nivelul de maturitate pe care îl așteptăm pentru portofoliile subscrise care să fie suficient pentru a vedea menținerea unui rezultat net pozitiv (Incluzând rezultatul reasigurării). Vedem însă și aici o optimizare semnificativă a acestuia, înregistrând un rezultat net la 6 luni 2015 îmbunătățit cu peste 50% față de așteptările pe care le aveam pentru prima parte a anului”, declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări, citata intr-un comunicat al companiei.

Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări
Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări

Liniile de asigurări care au adus performanțe îmbunătățite sunt în special asigurările agricole, asigurările de garanții, dar și asigurările auto CASCO, unde eforturile asigurătorului depuse în managementul portofoliilor sunt vizibile în rezultatele înregistrate. Performanțe în linie cu așteptările au fost înregistrate și pe celelalte forme de asigurare.

„Vedem pozitivă evoluția Gothaer în România; nu este cel mai prielnic climat de creștere, dar cu echipa performantă pe care o avem aici, cu produsele competitive și serviciile de top pe care compania le oferă suntem convinși că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Grupul Gothaer își oferă întregul suport și know-how, contribuind cu tot ce este nevoie la dezvoltarea brandului Gothaer în România”, declară Thomas Leicht, Președintele Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări.

„Trebuie să continuăm în aceeași direcție pozitivă din perspectiva managementului portofoliilor tehnice și, în paralel, să ne reluăm ritmul de creștere necesar ajungerii la un nivel de maturitate și un volum al afacerilor care să susțină absorbția costurilor și daunalitatea estimată. Vrem să atingem un echilibru optim între nivelul primelor brute subscrise și performanța netă a portofoliilor”, precizează Anca Băbăneață.

Aceasta precizeaza că strategia de intrare pe piața asigurărilor din România a grupului Gothaer a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică, redirecționând un cost de achiziție ridicat al unui asigurător de talie medie în investiții într-o platformă modernă, sustenabilă, aliniată atât cerințelor grupului german, cât și unor standarde europene de calitate.

Asigurătorul se află în continuare în etapa de expansiune, nivelul investițiilor în dezvoltarea operațiunilor actuale, cât și în alinierea la standardele Solvency II, fiind notabil.

Comentarii

BOOM
Hmm...
Cine va sponsorizeaza dle. Coman? In afara de MasterCard RO. Sunteti "prea bine informat" si comentati mult prea relaxat ... E cineva (un grup de baietzi deshtepti sau corporati) si in spatele dvs.. Va tine cineva pe tava ...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii