BANCI | Stirea Zilei

Fuziunea dintre Banca Carpatica si Patria Bank a fost validata de justitie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-04-23 22:01

Fuziunea dintre Banca Carpatica si Patria Bank a fost validata de justitie printr-o decizie definitiva adoptata vineri de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Tribunalul Bucuresti a refuzat, din motive formale, sa aprobe fuziunea celor doua banci, planificata initial pentru 1 februarie 2017.

Carpatica a precizat, la finalul lunii ianuarie, ca decizia nefavorabila a Tribunalului Bucuresti “nu incumba aspecte de fond ci doar necesita clarificari de natura formala”, astfel ca decizia instantei va determina o amanare de scurta durata a termenului de finalizare a fuziunii.

Banca a mai precizat ca fuziunea, aprobata deja de BNR, isi va produce efectele la o luna dupa publicarea deciziei instantei, care este ultima etapa legala.

Ceea ce inseamna ca daca decizia Curtii de Apel se va publica in Monitorul Oficial in aceasta luna, fuziunea dintre Carpatica si Patria Bank va fi efectiva de la 1 mai.

“În ultimele șase luni, cele două bănci au facut eforturi semnificative pentru pregătirea acestei fuziuni și suntem convinși că în noua bancă rezultată în urma fuziunii, vom propune clienților noștri o ofertă atractivă de produse și servicii, iar acționarilor o performanță financiară mult îmbunătățită. Dorim să confirmăm clienților ambelor bănci, că această amânare intervenită în procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operațiunile celor două bănci în perioada imediat următoare și că ne vom desfășura activitatea în condiții normale, de soliditate, oferind în continuare clienților servicii conform celor mai bune practici ale pieței bancare“, a declarat Dl. Bogdan Merfea, CEO al Patria Bank și membru al Consiliului de Administrație al Băncii Carpatica. (vezi aici detalii)

Banca Carpatica isi va schimba numele in Patria Bank dupa fuziune. Banca si-a reluat activitatea de creditare in luna septembrie 2016 si a lansat produse noi de retail luna trecuta.

Banca Carpatica are printre obiectivele stabilite pentru acest an “cresterea treptata a nivelului indicatorului credite/depozite (brut) la un nivel mai apropiat de media pietei, inclusiv achizitionarea de portofolii de credite performante, linii de afaceri su chiar alte institutii de credit”. (vezi aici detalii)

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  card euro  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii