BANCI | Ultima Ora

FNGCIMM garanteaza creditele pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene derulate prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), in cadrul PNDR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-22 13:33

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunta ca garanteaza 80% din creditele obtinute de IMM-urile din agricultura si zona rurala de la banci pentru cofinantarea proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) in cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

FNGCIMM se alătură AFIR pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor măsurilor din noul PNDR 2020! (comunicat de presa):

Consecvent misiunii sale, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii este pregătit să susțină accesul la creditare al întreprinzătorilor din sectorul agricol și din zona rurală, punând la dispoziția acestora oferta sa de garantare, care poate acompania măsurile și submăsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, lansate în luna iulie a acestui an.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat deschiderea noilor sesiuni anuale de depunere a proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, ce sunt deschise până la data de 30 octombrie 2015.

FNGCIMM dorește să informeze întreprinderile din domeniul agricol și non agricol, care se încadrează în categoria IMM conform legii și care își desfășoară activitatea în zona rurală, că pot acoperi partea de co-finanțare necesară implementării proiectului, prin accesarea unui credit garantat de FNGCIMM.

Garanțiile standard oferite de FNGCIMM, care se adresează exclusiv IMM-urilor, pot ajunge până la 80% din valoarea finanțării, pe o perioadă corelată cu durata creditului. Garanţia se acordă în moneda creditului, ajunge la maxim 2,5 milioane euro/ beneficiar şi se obţine la solicitarea băncii, în baza aceleaşi documentaţii de credit, printr-o procedură simplă şi rapidă. În acest scop, Fondul are încheiate convenții de colaborare cu 29 de instituții financiar bancare.

Garanțiile emise de FNGCIMM pot susține proiecte ce primesc finanțare prin Submăsura 4.1a –“Investiţii în exploataţiile pomicole”, pentru investiții în reconversia plantațiilor existente, înființarea de plantații pomicole şi pepiniere, înființarea, extinderea și/ sau modernizarea sistemelor de depozitare, ș.a.

Categoriile de beneficiari eligibili sunt fermierii, cu excepția persoanelor fizice neautorizate, cooperativele agricole și societățile cooperative agricole, grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare.

FNGCIMM poate acorda garanții pentru facilitarea accesului la creditare pentru proiectele ce sunt finanțate prin Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”.

Astfel, se pot garanta creditele necesare pentru construcţia, extinderea, modernizarea și dotarea clădirilor, unităților de procesare sau achiziţionarea de utilaje noi, instalaţii, echipamente şi mijloace de transport specializate, în scopul colectării materiei prime și/ sau comercializării produselor agro-alimentare în cadrul lanțurilor alimentare integrate.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile definite conform legislației naționale în vigoare, cooperativele, grupurile de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare.

FNGCIMM poate garanta creditele pentru realizarea proiectelor de investiții privind dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta irigații, credite pentru investiții privind înființarea de activități neagricole în zone rurale, precum și pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole.

Se acordă garanții și beneficiarilor Submăsurii 4.3 –“Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta Irigații”.

Sprijinul public nerambursabil pentru beneficiarii acestei submăsuri este de 100%, însă beneficiarii pot accesa garanții pentru creditele necesare pentru susţinerea implementării proiectelor care beneficiază de finanţare nerambursabilă europeană acordată prin AFIR. Din sursele puse la dispoziţie de MADR în baza Legii nr.218/2005, FNGCIMM poate acorda garanţii pentru creditele contractate de consiliile locale şi asociaţii ale consiliilor locale, pentru proiecte de infrastructură rurală: tehnico-edilitară şi drumuri forestiere.

Categoriile de beneficiari eligibili sunt:

- Unitățile administrativ teritoriale și/ sau asociații ale acestora constituite conform legislației naționale în vigoare;
- Persoanele juridice de drept privat, proprietari de pădure și/ sau asociații ale acestora, conform legislației în vigoare;Administratorul fondului forestier proprietate publică a statului, conform legislației în vigoare;
- Organizații/ federații ale utilizatorilor de apă, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole, în conformitate cu legislația în vigoare.

În cadrul Submăsurii 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activităţi neagricole în zone rurale”, FNGCIMM poate asigura garantarea creditelor pentru susținerea investițiilor pe care beneficiarii microîntreprinderi și întreprinderi mici le pot dezvolta pentru desfășurarea unor activități non-agricole în zonele rurale. Investițiile eligibile din cadrul acestei submăsuri vor beneficia de finanțare nerambursabilă în procent de 100%, însă beneficiarii pot accesa garanții pentru creditul punte, în cazul în care nu dispun de resurse proprii pentru avansarea cheltuielilor necesare pentru demararea proiectului.

Pentru beneficiarii Submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, FNGCIMM acordă garanții pentru creditele care susțin modernizarea fermelor mici, în vederea asigurării îmbunătățirii activităţii economice şi de mediu a acesteia.

Beneficiarii sunt fermierii care dețin în proprietate sau în folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică pentru o perioadă de minimum 10 ani.

Pentru beneficiarii Submăsurii 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”, FNGCIMM garantează micro-întreprinderile și întreprinderile mici deja existente, din spațiul rural, precum și micro-întreprinderile și întreprinderile mici nou-înființate. Principalele activități eligibile sunt activitățile de artizanat și alte activități tradiționale non-agricole, investițiile în producerea și comercializarea produselor non-agricole, investiții legate de furnizarea de servicii.

FNGCIMM poate garanta aceste credite atât din surse proprii, cât și din sursele puse la dispoziţie de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în baza OUG nr.43/2013. FNGCIMM poate garanta până la maxim 80% din valoarea microcreditelor acordate pentru finanţarea investiţiilor în domeniul agricol şi a producţiei agricole.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii