BANCI | Opinie

FMI: Piata imobiliara din Romania ar putea suferi corectii in cazul scaderii intrarilor de capital

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-23 16:32

Preturile din piata imobiliarã româneascã sunt greu de evaluat din cauzã cã nu existã statistici ca în alte state din regiune care sã indice nivelurile reale si existã posibilitatea unei încetiniri a cresterii preturilor si chiar a unei corectii, a spus miercuri Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentantul FMI pentru România.

O astfel de temperare a cresterii preturilor sau chiar corectie ar putea avea loc în cazul scãderii puternice a intrãrilor de capital si majorãrii dobânzilor din piatã, ca urmare a accentuãrii inflatiei, a precizat Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentantul FMI pentru România si Bulgaria.

"Sigur cã, în alte state din regiune, am observat corectii ale pietei imobiliare, însã e greu de spus dacã acest lucru se va întâmpla si în România. Un alt aspect pentru piata din România este faptul cã e greu de spus dacã preturile din piatã reflaectã datele reale", a spus Ansola.

Declaratiile reprezentantului FMI vin dupã dezbateri aprinse despre piata imobiliarã româneascã, generate de intentiile bãncii centrale de a crea un indice imobiliar, care sã ia în calcul date culese de la notari.

Sãptãmâna trecutã, guvernatorul bãncii centrale, Mugur Isãrescu, declarase cã datele care se vânturã în prezent pe piata imobiliarã par exagerate, sunt "de ofertã" si cã cifrele mediatizate au darul de a-i "speria" si pe români, si pe strãini.

Luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, aprecia cã introducerea ipotecii ca valoare imobiliarã va stabiliza preturile pe piata imobiliarã si mentiona cã nu vede "semne de obosealã" a acestei piete, desi nu exclude scãderi ale preturilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii