BANCI | Ultima Ora

Finantele au emis titluri de stat in valoare de 18,7 milioane euro cu o dobanda de 9,82%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 22:09

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat joi obligatiuni de stat de tip benchmark pe trei ani si cinci luni, în valoare de 68,96 milioane lei (18,7 milioane euro), la care a acceptat un randament anual mediu de 9,82%, potrivit comunicatului transmis de Banca Natională a României (BNR).

Randamentul anual maxim acceptat de Finante la această licitatie a fost de 10%, iar rata cuponului a fost de 8%. Suma anuntată initial de MEF pentru licitatia de joi era de 200 milioane lei, iar obligatiunile au scadenta în 25 octombrie 2011, reprezentând redeschiderea emisiunii din 11 februarie 2008.

Cererea de cumpărare venită din partea băncilor, de 441,9 milioane lei (120 milioane euro), a depăsit de peste sase ori suma atrasă de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat cu aceeasi scadentă, din 7 aprilie, MEF a atras 179,25 milioane lei, la un randament mediu de 9,80%pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al doilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

MEF si-a propus redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark în valoare de 300 milioane lei în luna mai.

Următoarea licitatie a MEF pentru obligatiuni de tip benchmark, scadente după cinci ani si în valoare de 100 milioane lei, va avea loc pe 22 mai.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania, cel mai mare grup financiar din Romania, avertizeaza din nou ca taxa bancara va afecta cresterea economica

Banca Transilvania (BT), o banca locala infiintata in urma cu 25 de ani la Cluj, care a ajuns acum cel mai mare grup financiar din tara, avertizeaza, din nou, ca taxa pe activele bancilor introdusa de Guvern va afecta atat de puternic profiturile bancilor, incat va incetini dezvoltarea detalii

MyBRD Mobile, aplicatia de mobile banking a BRD, nu functioneaza de doua zile (actualizare: problema apare doar la telefoanele mai vechi)

MyBRD Mobile, aplicatia de mobile banking a BRD, nu functioneaza de doua zile, au reclamat clientii bancii, informatie confirmata de operatorii de la call-center-ul bancii. Acestia spun ca se lucreaza pentru remedierea problemei, insa nu stiu cand se va rezolva eroarea (vezi detalii

CNSM anunta ca a gasit solutii de modificare a taxei bancare, dar nu ne spune care sunt acestea si ce face cu ele

Problema taxei bancare a devenit atat de delicata, fiind, se pare, si miza unor jocuri politice, cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in prim plan, dupa ce a audiat la Parlament conducerea BNR, unde s-a aratat dispus sa modifice OUG 114, incat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care conduce detalii

Nu se pot face plati cu cardul la POS-urile ING Bank (Actualizare: problema a fost rezolvata)

POS-urile ING nu functioneaza, astfel ca in prezent nu se pot efectua plati cu cardul la comerciantii care au POS-uri de la ING. “In prezent, tranzactionarea cuu cardul la POS-urile ING este disponibila doar pentru o parte din utilizatori”, conform site-ului ING. detalii

Ultimele Comentarii