BANCI | Ultima Ora

FGDB nu garanteaza banii furati de hackeri din conturile bancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-25 23:12

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) anunta ca nu garanteaza pentru banii furati de hackeri din conturile clientilor bancilor, acestea fiind singurele responsabile pentru pastrarea in siguranta a banilor deponentilor.

“În cazul în care un deponent constată ca i-au dispărut bani din conturile bancare, deponentul solicită băncii returnarea banilor, în condițiile funcționării acesteia”, arata FGDB intr-un comunicat.

FGDB mentioneaza ca garantează banii deponenților doar în caz de faliment bancar sau în situația în care instanța sau BNR declară indisponibilizarea depozitelor unei bănci.

Plafonul de garantare este de 100.000 de euro și se plătește în lei.

În maximum 20 de zile lucrătoare de la data indisponibilizarii depozitelor, FGDB pune la dispoziția tuturor deponenților garantați, prin băncile mandatate, sumele necesare pentru plata integrală a compensațiilor. După anunțul FGDB de începere a plății compensațiilor deponentul poate să își ridice compensația de la banca mandatată.

Dacă un deponent are depozite la două sau mai multe banci, el va primi câte o compensaţie, in limita plafonului, pentru depozitele constituite la fiecare bancă.

FGDB nu este finanțat din bani de la bugetul de stat. Sursele de finanțare ale FGDB sunt :

- Contribuțiile băncilor participante

- Venituri din investirea resurselor financiare disponibile

- Încasările din recuperarea creanțelor FGDB

De asemenea, FGDB poate contracta împrumuturi de la instituțiile de credit, societăți financiare și alte instituții, precum și să emită titluri de valoare.

Chiar daca FGDB dispune de resurse echivalentul a 2,2% din valoarea tuturor depozitelor bancare, nu exista riscul de a nu putea despagubii deponentii unei banci care intra in faliment.

De ce?

Pentru ca FGDB este obligat prin lege să onoreze toate obligațiile de plată către deponenții garantați. În cazul în care resursele financiare ale FGDB (proprii și atrase) ar fi insuficiente pentru acoperirea plății compensațiilor, legea prevede ca Guvernul să pună la dispoziția FGDB sumele necesare, sub formă de împrumut, în termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitării.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii