BANCI | Ultima Ora

Europa si pietele financiare se dovedesc in continuare rabdatoare cu Grecia. Pana cand?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-07 00:00

In prima zi dupa referendumul in care grecii, cu preponderenta tinerii, au respins planul de austeritate impus de troika in schimbul prelungirii acordului de imprumuturi pentru salvarea bancii de la faliment, reactiile politicienilor europeni si ale pietelor financiare au fost mult mai blande decat asteptarile.

Cursul leu/euro abia s-a miscat, la fel si cursul euro/dolar, iar bursele mondiale au inregistrat scaderi moderate, aratand ca toata lumea inca mai are rabdare cu Grecia si spera sa se ajunga la un compromis, spre binele tuturor, dupa cum a subliniat si Casa Alba.

Liderii Frantei si Germaniei s-au intalnit pentru a transmite Greciei acelasi semnal: usa este inca deschisa dialogului (ceea ce inseamna ca sunt posibile noi concesii), dar timpul nu mai are rabdare.

Mai ales cu bancile grecesti, inchise toata saptamana trecuta, fiind pe cale de a ramane fara bani, dupa ce BCE nu le-a majorat volumul de lichiditati de urgenta, astfel ca Grecia risca sa intre intr-un blocaj financiar.

Premierul grec Tsipras (in stanga fotografiei, alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker) a fost invitat sa-si prezinte marti, la Bruxelles, o noua propunere pentru acordul cu troika, dar de data aceasta una “serioasa”, dupa cum a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Ramane de vazut cat de serios va fi acum Tsipras, cand a vazut ca Merkel nu prea a glumit data trecuta, si nici BCE nu se arata dispusa sa faca mai multe concesii. El pare insa hotarat sa ceara noi beneficii, se pare reducerea datoriilor, prin inlocuirea ministrului de finante Varoufakis cu Euclid Tsakalotos, care a fost pana acum principalul negociator grec al acordului cu troika. 

Ramane de vazut ce se va intampla la summit-ul de astazi de la Bruxelles.

Bancherul.ro prezinta in live-text evenimentele din Grecia.

Vezi aici ce s-a intamplat luni

Comentarii

GCP
GRECIA - rabdare pina cind ...
pina cind TREBUIE ..:)))



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii