ASIGURARI | Analiza

Euler Hermes: Un numar record de companii va intra in faliment in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-08 14:38

Un număr record de companii va intra în faliment anul viitor, la nivel mondial, cu 200.000 de insolvenţe estimate doar pentru Europa de Vest şi o "explozie" de afaceri eşuate în SUA, potrivit unui raport al Euler Hermes, parte a grupului german Allianz, citat de Financial Times.

Europa de Vest va fi cel mai grav afectă, numărul companiilor mici aflate în imposibilitate de plată urmând să crească în 2009 cu o treime, la 197.000, de la nivelul de 149.000 anul trecut, se arată în raportul societăţii de asigurări.

În SUA, 62.000 de companii vor da faliment anul viitor, comparativ cu 42.000 în acest an şi 28.000 de societăţi anul trecut.

"Criza financiară va intensifica dramatic riscurile de faliment, în principal anul viitor. Va fi o explozie în SUA şi o creştere semnificativă în Europa, în special în Marea Britanie", a declarat Romeo Grill, economist şef la Euler Hermes.

Grill preconizează că cele mai multe falimente vor fi înregistrate în rândul companiilor din industria auto, de retail, logistică şi al producătorilor de textile.

Statul cu cel mai mare număr de companii în situaţie de insolvabilitate va fi Franţa, unde sunt estimate 63.000 de falimente. Însă Spania, Irlanda şi Marea Britanie ar putea înregistra cea mai acută rată de creştere.

Astfel, numărul falimentelor va fi în Spania de patru ori mai mare faţă de nivelul din 2007, şi se va dubla în Irlanda şi Marea Britanie, cu 640 de afaceri eşuate, respectiv 38.000.

Japonia, singurul stat asiatic inclus în raport, se va confrunta de asemenea cu un val de falimente, numărul acestora fiind estimat să urce de la 14.000 anul trecut la 17.000 în 2009.

Toate statele prezentate în studiu, exceptând Japonia, vor înregistra un număr mai mare de insolvenţe faţă de cel consemnat în timpul crizei din perioada 2001-2002. Spre deosebire de situaţia din perioada anterioară de recesiune, în cazul actual companiile mari suferă la fel de mult ca şi cele mici, se mai arată în studiul Euler Hermes.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii