BANCI | Profil

EFSE imprumuta ProCredit Bank 10 milioane euro pentru finantarea afacerilor mici

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-07 16:19

Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE), cel mai mare fond de microfinantare din lume, finantează ProCredit Bank Romania S.A. (PCBR) cu echivalentul în lei a 10 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa.

Acordul a fost semnat astăzi de Dr. Klaus Glaubitt, Presedinte al Consiliului Director al EFSE, si de Michael Kowalski, General Manager ProCredit Bank Romania, pe durata celei de-a doua Adunări Anuale care are loc la Sibiu între 6 si 8 mai a.c. PCBR va folosi împrumutul pentru a refinanta la rândul său antreprenori locali, în special din zona rurală, care detin firme mici si foarte mici. Această finantare vine ca răspuns la problemele existente în domeniul firmelor mici si foarte mici, mai ales a celor care se află în zone rurale izolate si care nu au acces la alte surse de finantare decât cele situate în afara sectorului financiar si care presupun achitarea unor dobânzi foarte ridicate.

Dr. Glaubitt a afirmat: “PCBR joacă un rol vital în sustinerea sectorului dinamic format din firmele mici si foarte mici din multe zone rurale ale tării. Împrumutul va stimula înfiintarea unor noi micro întreprinderi care vor determina crearea de locuri de muncă si vor sustine dezvoltarea economică în România. Ajutorul EFSE acordat afacerilor initiate în zonele rurale din România demonstrează angajamentul Fondului de a asista dezvoltarea în acest sector.“

“Sectorul bancar din România s-a numărat printre cele mai dinamice din regiune. Cu toate acestea, multe dintre firmele mici si foarte mici întâlnesc dificultăti în a găsi un partener de încredere si pe termen lung, care să le înteleagă nevoile si care să creeze produse si servicii în functie de aceste nevoi. Cu cât aria în care operează antreprenorul este mai ancorată în mediul rural, cu atât problemele sale de operare devin mai dificile. Datorită accentului pe care îl punem pe acest tip de afaceri si datorită unei retele de sucursale în continuă crestere, ProCredit Bank este considerată deja un partener de încredere de mai mult de 36.000 de antreprenori.”

Împrumutul de la EFSE, denominat în lei, ne va permite nouă să ajutăm mai multi clienti, în special din zonele rurale, fără să îi expunem la riscurile ratelor de schimb valutar. Acest lucru reprezintă un element cheie pentru strategia noastră prudentă de împrumut către firmele mici si foarte mici. Demonstrăm prin aceasta că nu suntem dispusi să riscăm viitorul financiar al clientilor nostri pentru a obtine cote de piată sau rate mari de crestere pe termen scurt,” a declarat Michael Kowalski, General Manager, ProCredit Bank Romania.


“În zona sa de actiune EFSE a identificat o cerere semnificativă penru finantările în monedă locală”, a declarat Dr. Glaubitt. Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri, EFSE a devenit actionar în The Currency Exchange Fund (TCX), o platformă multivalutară de comert si acoperire care a sustinut cunoscute institutii financiare de dezvoltare în ianuarie 2008. TCX oferă acoperire pe termen lung pentru dobânzi si valută în monede (sub)emergente investitorilor. EFSE foloseste aceste acoperiri pentru a crea oferte de produse denominate în monedă locală pentru clientii săi din regiunea în care operează.


EFSE consolidează pietele locale de capital

“Beneficiile pe care le oferă Fondul tărilor ca România sau altor tări partenere se situează dincolo de nivelul furnizării de fonduri”, a declarat Dr. Glaubitt. “Prin sustinerea fondurilor publice prin investitii de la băncile de dezvoltare si capital privat, EFSE ajută România si alte tări din sud-estuil Europei să se plaseze pe harta investitorilor institutionali, lucru care va duce la dezvoltarea pietelor de capital din sud-estul Europei în ansamblu.”


Despre Fondul European pentru Sud-Estul Europei

EFSE este unul dintre cele mai mari fonduri de microfinantare din lume. Urmărind să încurajeze dezvoltarea economică si să sustină prosperitatea în sud-estul Europei, Fondul oferă instrumente de finantare pe termen lung institutiilor financiare locale din regiune pentru furnizarea de servicii financiare companiilor mici si foarte mici, precum si gospodăriilor cu venituri reduse. Pentru a asista activititătile financiare pe care le desfăsoară Fondul, Departamentul de Dezvoltare organizează si co-finantează asistenta tehnică si trainingul pentru dezvoltarea institutiilor partenere. Fondul reprezintă un parteneriat public-privat. Baza de capital este oferită de donatori, institutii de finantare pentru dezvoltare si investitori institutionali privati. Printre actionarii Fondului intalnim institutii precum Ministerul German pentru Economie, Cooperare si Dezvoltare (BMZ), KfW, Fondul European de Investitii (ca trustee al Comisiei Europene), IFC, Compania de Dezvoltare Financiara din Olanda (FMO), BERD, Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC), Banca Europeana de Investitii, Agentia Austriaca de Dezvoltare (ADA), Agentia pentru Dezvoltare Internationala Daneza (DANIDA), Frankfurt School for Finance & Management. Banca KfW din Germania este initiator si promotor al Fondului. Managerul Fondului este Oppenheim Asset Management Services S.à.r.l. Frankfurt School of Finance & Management actionează în calitate de consilier si sustine administrarea Fondului. Fondul operează în Bosnia si Herzegovina, România, Serbia, Kosovo, Montenegru, Moldova, Macedonia, Albania si Bulgaria, si se asteaptă începerea operatiunilor în Ucraina în următoarele luni. Pentru mai multe informatii vizitati www.efse.lu.

Despre ProCredit Bank România:

ProCredit Bank este o bancă orientată spre dezvoltare a cărei misiune este să ofere servicii exceptionale pentru clienti si o gamă largă de produse bancare. Prin operatiunile sale de credit, ProCredit Bank se concentrează pe împrumuturile acordate firmelor medii, mici si foarte mici, întrucât credem cu tărie că acest tip de afaceri creează cel mai mare număr de locuri de muncă si contribuie în mod esential la dezvoltarea sistemelor economice unde operează.

Spre deosebire de alte bănci, Procredit Bank nu promovează împrumuturile de consum. Cu o retea de 37 de sucursale si agentii în present, ProCredit Bank, oferă clientilor săi, persoane fizice, dar si juridice, o gamă bogată de servicii caracterizată mai ales de optiunile variate de depozite la conditii atractive.

ProCredit Bank România este detinută de ProCredit Holding AG, EBRD, Commerzbank AG, KfW, Corporatia Internatională de Finantare si Internationale Projekt Consult GmbH.

ProCredit Bank Romania apartine grupului ProCredit. Institutiile ProCredit Group operează în 22 de tări. La sfârsitul lui martie 2008 institutiile grupului au înregistrat un portofoliu total de 2,9 miliarde de euro si un total în depozite de 2,5 miliarde de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii