BANCI | Profil

Dobanzile mult mai mici platite clientilor cu depozite au adus Bancii Transilvania un profit in crestere cu 17%, desi provizioanele pentru credite neperformante au crescut cu 80%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-08-04 10:37

Desi a fost nevoita sa majoreze provizioanele aferente creditelor neperformante cu peste 80%, Banca Transilvania a reusit sa-si sporeasca venitul net cu 17% in primul semestru al acestui an, la un total de 212 milioane lei, in special datorita reducerii substantiale a dobanzilor platite pentru depozitele atrase de la clientii persoane fizice si firme.

In urma scaderii substantiale a ratei dobanzilor aferente depozitelor, Banca Transilvania si-a redus semnificativ, cu 30%, cheltuielile cu dobanzile platite clientilor pentru depozite, de la 470 la 325 milioane lei, ceea ce inseamna castiguri de 145 milioane lei.

Pe de alta parte, veniturile din dobanzile aferente creditelor acordate clientilor au scazut cu mai putin de 4%, respectiv 34 milioane lei, la un total de 894 milioane lei, ca efect al diminuarii ratelor de dobanda.

In acelasi timp, veniturile din comisioane au crescut cu 15%, respectiv 26 milioane lei, la un total de 193 milioane lei.

In total, veniturile operationale ale Bancii Transilvania au avansat cu 23%, la 905 milioane lei, in timp ce cheltuielile au crescut cu doar 5,5%, la 404 milioane lei, rezultand un profit operational de 501 milioane lei.

Cheltuielile cu provizioanele au crescut insa substantial, cu 82%, la 256 milioane lei. In acelasi timp, banca dezvaluie ca la recomandarea BNR a scos din bilant credite neperformante cu intarzieri la rambursare de peste 1 an, provizionate integral, in valoare de 320 milioane lei.

In aceste conditii, rata creditelor neperformante a scazut la 12,3%, cu mult sub media sistemului bancar, de 22%, iar soldul total de provizioane s-a redus usor, la 2,470 miliarde lei, fata de 2,493 miliarde la finalul lui 2013.

Scazand asadar din profitul operational de 501 milioane lei cheltuiala cu provizioanele, rezulta un profit brut de 246 milioane lei, iar dupa achitarea impozitului pe profit de 16% rezulta un castig net de 212 milioane lei, cu 17,7% mai mare decat cel din primul trimestru al anului precedent.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii