ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii ale Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-08 17:15

Decizii ale Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară

(Comunicat de presa)

- În ședința din data de 8 aprilie, Consiliul ASF a aprobat Regulamentul privind listarea pe o piață din alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a acțiunilor admise la tranzacționare pe o piață reglementată din România. Adoptarea Regulamentului vine ca o continuare firească a unor măsuri, adoptate în perioada octombrie 2014-martie 2015, care au vizat creșterea lichidității pe piața de capital din România, precum și atragerea investitorilor străini (mai multe detalii în secţiunea “Consultări publice” a www.asfromania.ro).

- În urma consultărilor publice au fost primite comentarii tehnice de la Depozitarul Central, precum şi observaţii de principiu de la Bursa de Valori Bucureşti. Consiliul ASF a luat notă de comentariile BVB legate de riscul potenţial al migrării tranzacţiilor pentru societăţile strategice româneşti din portofoliul Fondului Proprietatea pe Bursa de la Londra, deşi de regulă migrarea are loc în sens invers. Pentru a contracara acest efect, Consiliul a elaborat anterior o propunere de listare a mai multor societăţi strategice pe BVB în care statul deţine poziţii minoritare.

- A fost prezentat în cadrul ședinței și aprobat pentru publicarea pe website-ul ASF, în vederea consultării publice pentru o perioadă de 15 zile, Proiectul de Normă privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Având în vedere numărul mare de modificări aduse normelor în vigoare, proiectul de act normativ propune totodată și abrogarea Normelor privind Fondul de Garantare a Asiguraților, puse în aplicare prin Ordinului Președintelui CSA nr. 10/2009.

- A fost discutat și aprobat conținutul “Ghidului Investitorului”, care include o scurtă prezentare a pieței de capital și a instituțiilor acesteia. Acesta introduce şi noțiuni indispensabile unui potențial investitor despre instrumente și operațiuni specifice pieței de capital, făcând totodată cunoscute drepturile investitorului și modalitățile prin care acesta se poate proteja de eventuale abuzuri. Ghidul face parte dintr-o serie de publicații destinate educației financiare și protejării consumatorului de servicii financiare non-bancare şi va fi publicat, în format electronic, pe site-ul www.asfromania.ro.

- Consiliul a audiat şi dezbătut informarea KPMG, în calitate de administrator special al societăţii ASTRA, cu privire la declanşarea urmăririi silite de către BEJ Trancă Bogdan Ovidiu în favoarea creditorului CNADNR, respectiv declanşarea procedurii de executare silită prin înfiinţarea popririi asupra tuturor conturilor.

- În cadrul şedinţei a fost aprobată completarea componenței Consiliului de Administrație al SIF BANAT CRIȘANA S.A. cu domnul Bogdan Drăgoi.

- Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB , în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 8 societăți: Societatea pentru EXPLOATARE PORTUARĂ DROBETA S.A. Orşova, MECANICA CODLEA S.A. Braşov, Orizont Turism S.A. Predeal, PALACE S.A. Sinaia, ROMNAV S.A. Brăila, SEVERNAV S.A. Drobeta Turnu Severin, STOFE S.A. Buhuși și TURISM COVASNA S.A.

- A fost deasemenea aprobată retragerea de la tranzacționare și radierea din evidența ASF a acțiunilor emise de societatea Construcții Aeronautice S.A. Ghimbav și societatea Dunărea S.A. Giurgiu, precum și retragerea acționarilor S.C. Ţesătoriile Reunite S.A. București, în conformitate cu art. 206 din Legea nr. 297/2004.

- Consiliul ASF a aprobat modificările actelor constitutive a 5 societăţi de asigurare și brokeri şi numirea a 13 persoane în poziții de conducere (preşedinţi de Consilii de conducere, membri ai Consiliilor de supraveghere, membri ai Consiliilor de administraţie şi alte poziţii cheie) pentru societăţi de asigurare, brokeri şi fonduri de pensii.

- Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 21 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing a fondurilor de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 4 agenţi de marketing.

- A fost aprobată efectuarea unor controale la societățile B&M BROKER DE ASIGURARE și SOTER FINANCE-BROKER DE ASIGURARE S.R.L., ca urmare a cererilor de dizolvare și lichidare voluntară a acestor societăți.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare zi de miercuri pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii