ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-24 15:03

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În cadrul şedinţei din data de 23 iunie 2015 a fost prezentată membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară o analiză privind măsurile necesare la nivelul infrastructurii pieţei de capital locale, în vederea îmbunătăţirii eficienţei activităţilor de post-tranzacţionare şi alinierii instituţiilor româneşti la parametrii şi caracteristicile pieţelor de capital din Uniunea Europeană.

A fost aprobată crearea Institutului de Studii Financiare (ISF), rezultat din fuziunea Institutului de Management în Asigurări (IMA) şi Institutul de Asigurări (IA), fiind aprobat totodată şi statutul ISF. Printre obiectivele principale ale acestui institut se numără: realizarea de studii şi cercetări în domeniul financiar, elaborarea de propuneri legislative, norme tehnice şi principii profesionale pentru pieţele financiare, organizarea de cursuri de pregătire, perfecţionarea şi specializarea persoanelor care lucrează în domeniul financiar, precum şi derularea unor programe de informare.

Membrii Consiliului au dezbătut şi aprobat Raportul Anual al ASF pentru anul 2014, document care include principalele repere ale activităţii instituţiei din anul precedent, situaţiile financiare şi raportul de audit. Raportul anual va fi prezentat Parlamentului României şi ulterior va fi făcut public pe site-ul oficial al Autorității - www.asfromania.ro .

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 15 noi societăți: HOTEL CLUB ESTIVAL 2002 S.A.Neptun, FIMARO S.A. Cluj, ATLAS S.A. Galaţi, METALURGICA S.A. Bucureşti, METAL LEMN S.A. Craiova, BÂLEA ESTIVAL 2002 S.A. Neptun, SINTOFARM S.A. Bucureşti, GRANITUL S.A. Bucureşti, LACTATE NATURA S.A. Târgovişte, BANAT ESTIVAL 2002 S.A. Olimp, ROMAERO S.A. Bucureşti, MINDO S.A. Dorohoi, ELECTROCONSTRUCȚIA ELCO ALBA IULIA S.A., ICMRS S.A. Galaţi şi LACTA S.A. Giurgiu.

A fost aprobată admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A., în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 4 noi societăți: METALUL - MESA S.A. Salonta, COMAT CARAȘ SEVERIN S.A. Reşiţa, COMAT ALBA S.A. Alba-Iulia şi MECANICA-SIGHETU S.A. Sighetu Marmaţiei.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor CIECH SODA ROMÂNIA S.A. Rm. Vâlcea şi APARTAMENTUL S.A. Piteşti.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director executiv, membru al consiliului de administraţie), precum şi a altor persoane semnificative în cadrul unor societăţi de asigurare şi societăţi de administrare a fondurilor de pensii, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a două societăţi de asigurare şi brokeri, ca urmare a majorării capitalului social.

Au fost propuşi pentru avizare 7 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 483 agenţi de marketing. 

A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, precum şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind derularea ofertelor publice obligatorii.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii