ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-16 13:26

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat propunerile de modificare a Regulamentului nr. 7 privind organizarea, funcţionarea şi tranzactionarea în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de SIBEX SIBIU STOCK EXCHANGE S.A.

Membrii Consiliului ASF au audiat şi Raportul privind evoluția pieței de capital locale în primul semestru al anului 2015 (care va face obiectul unui comunicat separat).

În cadrul şedinţei a fost aprobată, de asemenea, numirea unor persoane în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare. Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri, ca urmare a majorării capitalului social.

A fost aprobată solicitarea SSIF BROKER S.A. de autorizare a modificării autorizaţiei de funcţionare ca urmare a reducerii capitalului social. A fost aprobată şi solicitarea CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA) S.A. de radiere din Registrul Public al ASF din calitatea de instituţie de credit care prestează servicii şi activităţi de investiţii, precum şi servicii conexe pe piaţa de capital.

A fost aprobată solicitarea de eliberare a Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de ERSTE GROUP BANK A.G. şi SSIF BROKER S.A. Cluj Napoca.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor emise de VINALCOOL ARGEȘ S.A. Piteşti şi CLĂBUCET ESTIVAL 2002 S.A. Neptun.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor ARCELORMITTAL TUBULAR PRODUCTS ROMAN S.A. Pitești, ARCELORMITTAL TUBULAR PRODUCTS S.A. Iaşi, Fabris S.A. Sagna, BAT BASCOV S.A. Argeş, POLSIB S.A. Sibiu şi ŢESĂTORIILE REUNITE S.A. Bucureşti.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 104 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 50 agenţi de marketing. 

În cadrul şedinţei a fost aprobată sancţionarea unor persoane şi societăţi pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii nr.151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii