ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: s-a respins cererea KPMG de instrumentare a dosarelor de dauna ale Astra Asigurari; conducerea Carpatica Asig, preluata de FGA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-03 16:25

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în şedinţa de astăzi, că asiguraţii SOCIETĂȚII ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A. pot depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), şi după data de 3 martie 2016, cererile de deschidere a dosarelor de daună.

FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii falimentului societăţii ASTRA.

Consiliul ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea şi instrumentarea dosarelor de daună ale ASTRA.

Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig S.A cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asigurătorul.

Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

A fost aprobat proiectul de Normă privind autorizarea şi monitorizarea societăţilor de asigurare şi reasigurare. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică, timp de 10 zile.

Consiliul ASF a audiat şi aprobat “Raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor şi reasigurărilor din România la 31 decembrie 2015” (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul ASF a audiat, de asemenea, o informare privind acţiunile pentru soluţionarea problemelor consemnate în protocolul încheiat pe 22.12.2015 cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale ale transportatorilor din România (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Au fost aprobate avizarea şi înscrierea în Registrul Public al ASF a unor societăţi în calitate de auditori IT externi pentru sistemele informatice ale entităţilor reglementate de Autoritate.

A fost aprobat prospectul de bază pentru emiterea de produse structurate de către SSIF Broker S.A. Cluj Napoca. A fost aprobat prospectul proporţionat al societăţii IFMA S.A. Mogoşoaia aferent emisiunii de noi acţiuni.

Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale actelor constitutive în cazul unor brokeri (majorări capital social, cesiune părţi sociale, nouă structură a asociaţilor, modificarea structurii teritoriale).

A fost aprobată de asemenea retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 5 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 18 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 104 agenţi de marketing.

Consiliul ASF a discutat şi un număr de plângeri prealabile în cazuri individuale, acestea fiind respinse.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii