BANCI | Analiza

Cum stimulam finantarea IMM-urilor in timp de criza? Diferenta dintre creditarea relationala si creditarea tranzactionala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-15 15:28

Ca urmare a crizei financiare globale, atenția factorilor de decizie politică s-a concentrat pe acordarea de împrumuturi IMM-urilor, deoarece acestea au fost printre cele mai afectate de schimbarea ciclului creditarii, se arata intr-un studiu realizat de BERD.

Guvernele au introdus diverse măsuri care sa atenueze constrângerile de finanțare pe termen scurt, dar care este puțin probabil să reprezinte o soluție pe termen lung.

In aceste conditii, există o modalitate de a proteja antreprenorii într-un mod mai structural de la ciclicitatea creditarii?

Studiul publicat de BERD incearca să analizeze modul în care tehnicile de creditare ale băncilor afecteaza finanțarea IMM-urilor pe parcursul ciclului de afaceri.

Economistii subliniaza diferența dintre creditarea relationala si creditarea tranzacționala și constata că daca in vremurile bune există o diferență mică între cele două tehnici în vremuri bune, in perioada de schimbare a ciclurilor economice este mai eficienta creditarea relationala, prin care băncile dezvolta relații pe termen lung cu firmele pentru a le cunoaste bine.

Rezultatele arata ca firmele care au in vecinatate sucursale ale unor bănci care pun accent pe cunoașterea clienților lor au acces mai ușor la credite, comparativ cu firmele care trebuie să se bazeze pe băncile care au o abordare cantitativa și pun accent mai mic pe “due diligence”-ul clientilor.

In concluzie, capacitatea băncilor de a continua sa acorde imprumuturi in timpul unei crize, atunci când incertitudinea cu privire la perspectivele debitorilor crește, nu depinde numai de accesul băncilor la finanțare, ci si de capacitatea lor de a analiza adecvat potentialii clienti, arata raportul BERD.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR raportul BERD despre creditarea IMM-urilor in Estul Europei

Comentarii

visul spulberat... imm-urile s-au desteptat
daca salarii nu sunt atunci nimeni nu poate vinde nimic deci nici imm-urile... adica aia cu afaceri mari sa-si mute gandul ca vor mai vedea puzderie de fraieri cu imm... poate isarescu isi declara salariul... sau are venituri peste... declaratii ?
romania nu este un eldorado odata ce s-a cam finalizat batalia pentru ceea ce a cladit in comunism natiunea romana acu se vede ca nu-i la fel de usor sa construiesti fabrici cu sute si mii sau milioane de angajati cati a pierdut romania in ultimii 25 de ani datorita "competentei conducatorilor instalati la conducerea economiei si a tarii dupa 1989" creditul de 20 de miliarde de euro a scapat sistemul bancar din romania de faliment ? s-au dat prea multe credite pentru activitati comerciale ? s-au dat credite prea multe si prea mari politicienilor pentru constructii, achizitii de imobile si terenuri ? la cei 4,3 milioane de salariati cu salarii mizere... atata poate scoala romaneasca sa faca pentru natiunea romana... rusine mare daca privim spre hidrocentralele, campiile, apele, padurile, resursele minerale, gazele, petrolul, etc..., apartinand ungariei sau spre cela ale bulgariei... sau austriei ? care au fiecare aproape acelasi numar de salariati cat romania dar au doar jumatate din numarul de cetateni ai rokmaniei fiecare dintre ele... s-a furat si inca se mai poate... dar dupa epuizarea resurselor o sa vina sfarsitul povestii capitaliste... revenirea la metode de refacere a avutului national praduit si exportat nu prea mai exista... ce vor face romanii atunci daca acum conducatorii lor sunt incapabili sa le ofere un prezent prosper ?!?? o sa ii ia apa... socialismul n-a murit... pandeste atent dupa colt cum capitalismul se distruge din interior... hotia nu salveaza romania si nici macar pe hoti... tineti minte ca dupa orori... aia de revin acasa trebuie recompensati... daca tara nu are cu ce.. atunci mosiile boierilor aparate de romani trimisi la lupta... vor fi impartite intre urmasii eroilor... intre romani ? cate hectare are isarescu, udrea, basescu ? si cate vor fi acordate despagubire familiilor militarilor trimisi impotriva... rusiei ortodoxe ?!? atentie la restauratia socialista... daca incepe vreodata... bancile vor fugi toate din romania... si investitorii la fel... romani sau straini... cu bilderbergi cu tot...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii