BANCI | Educatie financiara

Cum ne putem plati impozitele la Primarie fara sa mai pierdem timpul la ghiseu, cu cardul sau online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-19 15:42

Utilizarea cardului pentru plata impozitelor si taxelor locale este o modalitate convenabila si sigura in comparatie cu plata cu numerar, intrucat nu suntem nevoiti sa purtam la noi sume mari de bani, riscand astfel sa ni se fure sau sa-i pierdem.

Pe de alta parte, putem economisi timp si bani daca alegem sa platim impozitele si taxele online, direct din fata computerului, oriunde ne-am afla si oricand, fara a fi nevoiti sa ne deplasam pana la primarie si sa pierdem timp la coada.

Plata online a taxelor si impozitelor locale se poate face de pe site-ul ghiseul.ro, prin intermediul platformelor de plata online proprii ale primariilor, aflate pe site-urile acestora, precum si prin internet banking.

E bine de stiut ca atat platile cu cardul cat si cele online sunt gratis, utilizatorul cardului neplatind niciun fel de comision.

Tot mai multe plati online

Datele furnizate de Visa arata ca tot mai multi romani isi platesc impozitele si taxele locale online, de pe site-ul ghiseul.ro, sau cu cardul, la POS-urile instalate in primarii. Un numar de 190 de primarii din toata tara accepta in prezent plata cu cardul, a declarat Catalin Cretu (foto), directorul regional Visa Europe pentru Romania si Croatia, in cadrul unui eveniment in care Primaria Sectorului 1 Bucuresti a fost premiata pentru cele mai multe plati cu cardul a impozitelor si taxelor locale.

Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele nouă luni din 2013 cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodată, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzacţii, susţinut de plăţile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% faţă de perioada similară din 2012, potrivit informatiilor furnizate de Visa.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a derulat în 2013 a patra ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

În cadrul campaniei din 2013 a avut loc competiţia naţională între primării pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate să participe toate primăriile din România care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul.

Pentru a oferi şanse egale tuturor primăriilor participante, primăria câştigătoare a fost desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele şase sectoare din Bucureşti au fost considerate în mod individual în cadrul competiţiei.   

Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti s-a situat pe primul loc la nivel naţional, înregistrând 65 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori. Topul primăriilor din România în funcţie de numărul de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primăria Sectorului 5 (57 de tranzacţii), urmată la mică distanţă de Primăria Sectorului 4 (56 de tranzacţii).

În top 10 primării din România privind numărul de plăţi cu cardul a taxelor şi impozitelor locale se mai regăsesc oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Ploieşti, dar şi comune precum Floreşti (judeţul Cluj) şi Corbeanca (Ilfov).

Primăria Sectorului 1, care a înregistrat cel mai mare număr de plăţi ale taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, iar locuitorii sectorului 1 au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologii inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi în cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe împreună cu Primăria Sectorului 1 în centrul comercial Promenada, în data de 17 noiembrie.

Totodată, Visa Europe, împreună cu Primăria Sectorului 1 şi Samsung, a premiat un număr de 8 elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi facilita dezvoltarea lor educaţională.

"Am lansat în urmă cu patru ani prima campanie naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja tradiţie pentru noi. În 2013, am vrut să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne-am bucurat să vedem că răspunsul nu a întârziat să apară. În acest sens, dorim să mulţumim Primăriei Sectorului 1 pentru toate măsurile adoptate în vederea susţinerii plăţilor cu cardul şi ne dorim să extindem colaborarea în 2014 prin deschiderea unor standuri speciale pentru ca cetăţenii Sectorului 1 să poată plăti taxele cu cardul în centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja împreună cu alte primării de sector din București și care s-a bucurat de un mare succes", a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe, înainte de înmânarea oficială a diplomei către Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

"Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, productiv și deschis spre tehnologiile viitorului segment social din România. De aceea, administrația locală are obligația de a se adapta și de a ține pasul cu exigențele comunității pe care o reprezintă. În Sectorul 1 am reușit să introducem tehnologii de ultimă generație în plata taxelor și impozitelor: plata online prin Ghișeul.ro, plata electronică prin internet-banking, plata cu cardul și exemplele ar putea continua. Premiul de astăzi ni se datorează mai puțin nouă și mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales în număr foarte mare modalitatea cea mai eficientă de plată a taxelor și impozitelor locale", a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primăriei Sectorului 1 şi cetăţenilor a constat într-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate şi oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plăţi electronice dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi, unele dintre acestea nelansate încă în România.

În cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstraţii şi au putut fi testate plăţile cu cardurile contactless şi cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum şi serviciile de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

Plata impozitelor la Primaria Sectorului 1 se poate face si online, pe www.ghiseul.ro

Pentru reducerea cozilor la plata taxelor și impozitelor, Primăria sectorului 1 s-a înregistrat în Sistemul Național Electronic de Plată cu Cardul Bancar (SNEP). Astfel, din 25 septembrie, în sectorul 1 plata taxelor și impozitelor se poate face online și prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Pentru a putea utiliza această nouă modalitate de plată a obligațiilor fiscale, contribuabililor persoane fizice și persoane fizice autorizate înregistrate în baza de date a primăriei le-au fost atribuite user și parolă, cu care se pot autentifica în vederea efectuării plăților pe site-ul www.ghiseul.ro.

Plicurile care conțin numele de utilizator și parola se pot ridica personal de la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) sector 1 în baza cărții de identitate a solicitantului.

De ce e mai avantajos sa platim impozitele online

Primăria sectorului 1 subliniază că plata online cu cardul prin ghiseul.ro le conferă utilizatorilor numeroase avantaje, printre care se numără confortul, rapiditatea și independența geografică și temporală. În plus, cetățenii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei sectorului 1.

Vezi aici mai multe amanunte

Comentarii

Stan Mihăiță Nicușor
Mașină
Buna ziua ma intereseaza datoriile masini cu nr IF-04-MWN aflată în Rege.Com.Corbeanca Va multumesc



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii