BANCI | Educatie financiara

Cum functioneaza cardurile care inlocuiesc bonurile de masa pe hartie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-15 21:40

Odata cu adoptarea normelor de aplicare a Legii nr. 291/2013 privind emiterea tichetelor de masa pe suport electronic, s-a anuntat si emiterea primului card de masa cu marca Ticket Restaurant. Este vorba de un card contactless tip MasterCard, varianta electronica a clasicelor bonuri de masa din hartie.

Cardul de masa functioneaza la fel ca un card obisnuit, adica se utilizeaza la achitarea cumparaturilor la POS-urile magazinelor, pe baza unui PIN. Fiind carduri contactless, cumparaturile de valori mai mici de 100 de lei se pot achita foarte rapid, doar prin apropierea cardului de un POS tip PayPass, fara a fi necesara introducerea acestuia in aparat si fara codul PIN.

Dar spre deosebire de un card bancar obisnuit, banii de pe un card de masa se pot utiliza doar pentru a plati masa la restaurant sau pentru achizitia de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazie si restaurante afiliate.

Un avantaj al cardului de masa este faptul ca se pot face plati de orice valoare, nu doar de o valoare exacta a unui bon de masa, de 9,35 lei, ca in cazul bonurilor din hartie.

De asemenea, cu un card de masa se poate vizualiza in orice moment, online si telefonic, suma de bani disponibila pe card, precum si istoricul tranzactiilor.

Cardurile de masa elimina riscurile de pierdere sau deteriorare existente in cazul tichetelor pe hartie, intrucat in asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate si ulterior inlocuite, iar beneficiarii isi vor putea accesa sumele disponibile.

Pentru magazinele alimentare, restaurante si unitati de alimentatie publica, acceptarea cardurilor de masa va aduce o economie de timp si o decontare rapida a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plati prin carduri de masa, unitatile de alimentatie au nevoie de semnarea unui contract de afiliere si vor trebui, deasemenea, sa inroleze POS-urile deja existente in reteaua cardurilor Ticket Restaurant®.

"Chiar daca istoria locala a cardurilor se apropie de doua decenii, evolutia tehnologica si contextul dinamic al pietei ne permit sa fim protagonistii altor premiere in Romania, alaturi de partenerii nostri", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania & Moldova, MasterCard.

"Pe langa simplificarea operatiunilor pentru companii si comercianti, cardul de masa Ticket Restaurant® vine cu avantaje foarte importante pentru utilizatori: le aduce acestora nu doar plusul de securitate Chip&Pin, dar si plati de aproximativ 3 ori mai rapide, sustinute de cea mai noua tehnologie existenta, MasterCard® PayPass™. De asemenea, cardul ofera mai multa flexibilitate – posesorii au posibilitatea de a cumpara de suma dorita, eliminand problema restului si grija pierderii bonurilor."

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din România primind tichete de masă de la companiile în care lucrează, precizeaza intr-un comunicat Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant.

Comentarii

cosming
really
De ce nu se depun sumele echivalente in conturile de card ? De ce e nevoie de inca un card ? Cine plateste cardul acesta si din ce bani ?

Adrian
Card.
Cosming, pentru ca este mai avantajos atat pentru angajator cat si pentru angajat. Suma nu se impoziteaza, daca s-ar vira direct intr-un cont curent ar trebui sa opreasca CASS + CAS + IMPOZIT.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCredius ma executa silit cu 30.000 de lei pentru un credit de 5.000 de lei. Mi se pare enorm! Ce as putea face?

BUNA SEARA. VA SPU PE SCURT. AM AVUT UN IMPRUMUT LA CEI DE LA CREDIUS, MENTIONEZ SUMA FIIND DE 5000. DIN PACATE DE UN AN DE ZILE NU AM MAI PUTUT PLATI, NEAVAND JOB DIN MOTIVE PERSONALE. ATUNCI A INCEPUT MAREA BATAIE DE CAP CU ACEST ifn. TTELEFOANE ABUZIVE, MESAJE. PLICURI AU detalii

Noiembrie, luna in care se fac cele mai multe tranzactii cu cardurile de credit

Un sfert dintre cei care s-au bucurat de reducerile de “Black Friday” și au achitat cumpărăturile online, au plătit cu cardul de credit, potrivit PayU. Datorită acestei sărbători a pasionaților de shopping, noiembrie este luna în care românii utilizează cel mai detalii

Poate sa vina executorul judecatoresc sa-mi ia apartamentul? Ce pot sa fac?

"Am un apartament luat cu Prima Casa la banca Bcr. si mai am un credit de nevoi personale luat de la Brd. in urma cu 2 ani am platit 2 ani rata dar acum de 6 luni nu am mai platit nimic am ramas fara loc de munca. am fost instiintat ca s-a reziliat contractu. Spuneti-mi va rog poate sa vina detalii

Cat costa o asigurare de viata la creditul Provident, ce riscuri acopera si care este valoarea despagubirii

Provident a incheiat un parteneriat cu firma de asigurari Metropolitan Life pentru a oferi celor care obtin imprumuturi o asigurare de viata, valabila pe perioada rambursarii creditului. In ce situatii este valabila asigurarea? Polița de asigurare acoperă detalii