BANCI | Educatie financiara

Cum functioneaza cardurile care inlocuiesc bonurile de masa pe hartie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-15 21:40

Odata cu adoptarea normelor de aplicare a Legii nr. 291/2013 privind emiterea tichetelor de masa pe suport electronic, s-a anuntat si emiterea primului card de masa cu marca Ticket Restaurant. Este vorba de un card contactless tip MasterCard, varianta electronica a clasicelor bonuri de masa din hartie.

Cardul de masa functioneaza la fel ca un card obisnuit, adica se utilizeaza la achitarea cumparaturilor la POS-urile magazinelor, pe baza unui PIN. Fiind carduri contactless, cumparaturile de valori mai mici de 100 de lei se pot achita foarte rapid, doar prin apropierea cardului de un POS tip PayPass, fara a fi necesara introducerea acestuia in aparat si fara codul PIN.

Dar spre deosebire de un card bancar obisnuit, banii de pe un card de masa se pot utiliza doar pentru a plati masa la restaurant sau pentru achizitia de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazie si restaurante afiliate.

Un avantaj al cardului de masa este faptul ca se pot face plati de orice valoare, nu doar de o valoare exacta a unui bon de masa, de 9,35 lei, ca in cazul bonurilor din hartie.

De asemenea, cu un card de masa se poate vizualiza in orice moment, online si telefonic, suma de bani disponibila pe card, precum si istoricul tranzactiilor.

Cardurile de masa elimina riscurile de pierdere sau deteriorare existente in cazul tichetelor pe hartie, intrucat in asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate si ulterior inlocuite, iar beneficiarii isi vor putea accesa sumele disponibile.

Pentru magazinele alimentare, restaurante si unitati de alimentatie publica, acceptarea cardurilor de masa va aduce o economie de timp si o decontare rapida a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plati prin carduri de masa, unitatile de alimentatie au nevoie de semnarea unui contract de afiliere si vor trebui, deasemenea, sa inroleze POS-urile deja existente in reteaua cardurilor Ticket Restaurant®.

"Chiar daca istoria locala a cardurilor se apropie de doua decenii, evolutia tehnologica si contextul dinamic al pietei ne permit sa fim protagonistii altor premiere in Romania, alaturi de partenerii nostri", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania & Moldova, MasterCard.

"Pe langa simplificarea operatiunilor pentru companii si comercianti, cardul de masa Ticket Restaurant® vine cu avantaje foarte importante pentru utilizatori: le aduce acestora nu doar plusul de securitate Chip&Pin, dar si plati de aproximativ 3 ori mai rapide, sustinute de cea mai noua tehnologie existenta, MasterCard® PayPass™. De asemenea, cardul ofera mai multa flexibilitate – posesorii au posibilitatea de a cumpara de suma dorita, eliminand problema restului si grija pierderii bonurilor."

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din România primind tichete de masă de la companiile în care lucrează, precizeaza intr-un comunicat Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant.

Comentarii

cosming
really
De ce nu se depun sumele echivalente in conturile de card ? De ce e nevoie de inca un card ? Cine plateste cardul acesta si din ce bani ?

Adrian
Card.
Cosming, pentru ca este mai avantajos atat pentru angajator cat si pentru angajat. Suma nu se impoziteaza, daca s-ar vira direct intr-un cont curent ar trebui sa opreasca CASS + CAS + IMPOZIT.

Longodor emanuel
Buna ziua
Buna ziua am o rugăminte am si eu card tichet restaurant si ma tot chinui ca sa pot sami instalez pe tel aplicați sa vad ce am consumat si cit sold am.ma puteti ajuta sami instalez aceasta aplicați tichet restaurant ca deja nu mai am nervi va multumesc.

Longodor emanuel
Buna ziua
Buna ziua am o rugăminte am si eu card tichet restaurant si ma tot chinui ca sa pot sami instalez pe tel aplicați sa vad ce am consumat si cit sold am.ma puteti ajuta sami instalez aceasta aplicați tichet restaurant ca deja nu mai am nervi va multumesc.

Vasile Coman - Bancherul.ro
instalare aplicatie tichet restaurant
Care este problema cu instalarea aplicatiei Tichet Restaurant? Ce eroare primiti? Sunati-ma la tel. 0723292899 sau trimiteti-mi e-mail la vasile.coman@bancherul.ro, pentru a va putea ajuta.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii