BANCI | Analiza

Cum este dreasa gafa guvernatorului Isarescu, care nu a recunoscut ca a avut credit la Volksbank: nu si-a amintit de unde l-a luat pentru ca l-a refinantat la alta banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-05 16:14

Explicatie ridicola a lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, despre creditul pe care acesta il obtinuse in 2006 de la Volksbank, dar despre care a spus ieri, in cadrul briefingului de la BNR, ca nu l-a luat niciodata, cu toate ca figureaza in declaratia sa de avere: "guvernatorul a uitat de unde a luat creditul, amintindu-si doar unde l-a achitat, dupa ce l-a refinantat la alta banca."

Iata ce a declarat Vasilescu, la televiziunea RTV: “Am vorbit cu guvernatorul in aceasta dimineata. Asa este: acum 10 ani, in 2006, a contractat un credit la Volksbank. Apoi, acest credit a fost refinantat si dat la alta banca (UniCredit Tiriac Bank). Dupa cum vedeti, creditul este achitat pana la 0. Prim urmare, guvernatorul si-a amintit unde a achitat creditul, nu de unde l-a luat. Practic i-a iesit din cap ideea ca a luat credit de la Volksbank”.

“Guvernatorul BNR are in cap creditele a milioane de romani si astea sunt mai importante decat creditul personal, iar faptul ca a luat un credit de undeva si l-a transferat la alta banca, a ramas in minte cu locul unde a platit, nu locul de unde a luat”, a mai spus Vasilescu, in incercarea disperata, dupa cum este evident, de a drege cumva gafa guvernatorului.

GhiseulBancar.ro scria, in 4 decembrie 2007, stire prezentata ulterior, in 6 decembrie 2007, si de alte ziare, ca guvernatorul Mugur Isarescu si-a facut credit ipotecar in lei la Volksbank.

Fireste ca Isarescu nu putea alege varianta in franci elvetieni, intrucat salariul sau era suficient de mare pentru un credit in lei, desi dobanda era mai mare iar perioada de rambursare de doar 10 ani, iar pe de alta parte era obligat sa sustina creditarea in lei, desi dobanzile erau la acea vreme prohibitive.

Presat de procesomanii care au dat bancile in judecata pe tema clauzelor abuzive, Volksbank fiind banca reprezentantiva pe aceasta tema, Isarescu a facut ieri o greseala, uitand de respectivul credit, pe care l-a mentionat, de altfel, in declaratia de avere, dupa cum scria atunci GhiseulBancar.ro.

Isarescu a fost intrebat, in cadrul briefingului de ieri, despre un comision perceput in acel moment de Volksbank la credite, denumit comision de rezerva minima obligatorie, despre care guvernatorul s-a plans in mod public iar ulterior l-a interzis.

Guvernatorul a raspuns insa, surprinzator, ca nu a avut credit la Volksbank ci doar la UniCredit, luat in 2011.

Vezi ce a declarat Isarescu

Comentarii

Marian
Jurnalism de toata jena
Domnilor, la cate responsbailitati are Isarescu in general si la cum e criza asta cu francul, nu vi se pare normal sa mai uite omul? Asta fara sa iau in calcul faptul ca a fost acum 8 ani! Dansul este atacat din toate partile de jurnalisti, cu intrebari neintemeiate...haideti sa fim umani cu totii!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii