PENSII PRIVATE | Profil

CSSPP a aprobat Norma privind prospectul schemei de pensii facultative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-11-17 18:05

Astăzi, 17 noiembrie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind prospectul schemei de pensii facultative.

În urma adoptării noilor reglementări, participanţii la sistemul de pensii private vor putea accesa informaţii mai clare şi mai bine structurate privind conţinutul prospectului schemei de pensii facultative. Noile prevederi facilitează comparaţiile între diferitele fonduri de pensii facultative, în urma cărora participanţii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu.

Noua normă abrogă Norma nr. 28/2007 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Prezentul act normativ reglementează procesul de autorizare şi conţinutul prospectului schemei de pensii facultative, precum şi procedura de avizare a modificărilor acestuia. Noua normă structurează conţinutul prospectului schemei de pensii facultative în două părţi: prospectul detaliat şi prospectul simplificat. Totodată, actul normativ aduce o serie de modificări şi completări importante la:

· procedura şi documentele necesare autorizării;

· procedura şi etapele de modificare ale prospectului schemei de pensii facultative;

· procedura de informare şi solicitare a acordului participanţilor cu privire la modificarea prospectului schemei de pensii facultative;

· procedura de publicare şi republicare a prospectului schemei de pensii private.

Prospectul simplificat prezintă pe scurt caracteristicile schemei de pensii şi vine în sprijinul participanţilor şi al potenţialilor participanţi la un fond de pensii facultative prin înţelegerea mai facilă a elementelor esenţiale ale prospectului. Prospectul simplificat este oferit potenţialului participant înainte de semnarea actului individual de aderare. Totodată, în cadrul prospectului simplificat, administratorul are obligaţia de a menţiona faptul că participantul primeşte la cerere şi în mod gratuit prospectul integral al schemei de pensii.

Prospectul detaliat păstrează în cea mai mare parte conţinutul prospectului schemei de pensii facultative stabilit prin Norma nr. 28/2007, dar structura acestuia a fost modificată prin regruparea informaţiilor pe anumite categorii. În cadrul conţinutului prospectului detaliat al schemei de pensii facultative au fost introduse prevederi noi care tratează situaţiile de suspendare, modificare şi încetare a plăţii contribuţiilor la un fond de pensii facultative.

Noul act normativ elimină obligativitatea ataşării contractului de administrare la prospectul schemei de pensii facultative, având în vedere faptul că o parte din termenii acestuia se regăsesc în conţinutul prospectului detaliat. Participanţii interesaţi pot avea acces atât la contractul de administrare, cât şi la contractul de societate civilă pe pagina proprie de internet a administratorului.

Prospectul simplificat şi prospectul detaliat formează, împreună, prospectul schemei de pensii facultative. CSSPP adoptă o singură decizie de autorizare a prospectului, sau un singur aviz de modificare, după caz.

Conform dispoziţiilor normei, administratorii fondurilor de pensii facultative vor avea la dispoziţie un termen de 6 luni pentru modificarea prospectelor, în conformitate cu prevederile noului act normativ.

Norma privind prospectul schemei de pensii facultative, elaborată în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial şi va fi disponibilă pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislaţie, la data publicării ei.

***

Toate celelalte decizii ale CSSPP adoptate în şedinţa de astăzi, 17 noiembrie a.c. vor fi publicate şi detaliate în Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 decembrie a.c.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCEC Bank instaleaza in sucursale automate pentru plata facturilor, ratelor si altor servicii

In urma parteneriatului incheiat cu SelfPay, lider al pietei de terminale de tip self-service, in unitatile CEC Bank din toata tara vor fi instalate 382 statii de plata care vor prelua o parte dintre atributiile casierilor. Astfel, clientii bancii vor putea efectua operatiuni precum servicii de detalii

CEC Bank acorda credite fara comision de analiza pentru proiecte cu fonduri europene

CEC Bank aniverseaza Ziua Europei prin lansarea unei campanii promotionale destinate solicitantilor care acceseaza fonduri europene, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga urmatoarele: Astfel, in perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate in dezvoltarea de proiecte cu detalii

BCR a acordat de sapte ori mai multe credite imobiliare si de consum decat finantari pentru firme

Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca din Romania, a acordat populatiei credite noi de consum si pentru locuinte in valoare de 1,79 miliarde lei, de sapte ori mai multe comparativ cu finantarile pentru firme, care s-au ridicat la doar 259 milioane lei, in primul trimestru din acest detalii

BRD obtine un profit record, dar pierde 10.000 de clienti

BRD a obtinut in primul trimestru un profit net record, de 414 milioane lei la nivel de grup, in crestere cu 25% fata de anul precedent, mai mare decat al Bancii Transilvania, de 389 milioane lei. Pe de alta parte, numarul clientilor BRD a scazut cu 10.000 la finalul lunii martie fata de detalii

Ultimele Comentarii