BANCI | Stirea Zilei

Cine va fi noul presedinte al BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-11 11:24

Dupa plecarea surprinzatoarea de la conducerea BCR a veteranului Nicolae Danila, Erste Bank, actionarul majoritar al celei mai mari banci romanesti cauta un inlocuintor al acestuia. Intrucat actualul presedinte executiv interimar, Manfred Wimmer, s-a aratat neinteresat de a-si prelungia activitatea in cadrul BCR, lupta se da acum fie pe un bancher roman recunoscut, care activeaza sau a lucrat intr-o mare banca romaneasca, fie un bancher strain.

Printre posibilii candidati acreditati de presa se afla presedinti sau vicepresedinti ai altor banci. Printre acestia, Misu Negritoiu, presedintele ING Bank, Rasvan Radu sau Dan Pascariu de la UniCredit, Sorin Popa, vicepresedinte responsabil cu retailul la BRD.

Negritoiu, Radu si Pascariu au spus insa, citati de Ziarul Financiar, ca nu sunt interesati de functia de presedinte al BCR.

Un CEO de banca castiga, in medie, intre 150.000 si 220.000 de euro net pe an, respectiv 12.500 - 18.300 de euro lunar, suma la care se adauga diverse beneficii, potrivit unui studiu salarial realizat de compania de executive search Stanton Chase anul trecut.

Cu toate acestea, salariile managerilor pot fi cu mult mai mari, in conditiile in care la venitul lunar se adauga diferite bonusuri si beneficii care pot, in unele situatii, dubla sau chiar tripla valoarea acestuia, in functie de atingerea tintelor de perfomanta convenite cu actionarii.

Desi peste 90% dintre bancile romanesti sunt detinute de grupuri europene, o parte dintre sefii de banci sunt romani.

Negritoiu a fost numit la conducerea ING in 2005, in locul olandezului Dirk Serbruyns, dupa ce Negritoiu a fost adjunct la ING ani indelungati.

La Bancpost, banca detinuta de grupul el EFG Eurobank, functia de presedinte a fost preluata in 2006 de Manuela Plapcianu, fost vicepresedinte responsabil cu retailul la UniCredit Tiriac.

Totusi, cele mai multe banci sunt conduse de persoane din afara tarii.

Principalii concurenti ai BCR, BRD si Raiffeisen, au presedinti straini: francezul Patrick Gelin la BRD si olandezul Steven Cornelis van Groningen la Raiffeisen.

Dupa preluarea BCR de catre Erste Bank, la conducerea bancii au fost instalate persoane din cadrul bancii austriece, iar in prezent numai doi romani mai fac parte din conducerea executiva. Aceasta este formata din Manfred Wimmer - Presedinte Executiv, Jean Andronie - Vicepresedinte Executiv, Corporate Banking, Oana Petrescu - Vicepresedinte Executiv, Operatiuni, Martin kopek - Vicepresedinte Executiv, Retail si Private Banking, Helmuth Hintringer - Vicepresedinte Executiv, Financiar si Riscuri.
Presedinti de banci romanesti:

BCR - Manfred Wimmer (interimar)
BRD - Patrik Gelin
Raiffeisen - Steven Cornelis van Groningen
ING - Misu Negritoiu
Bancpost – Manuela Plapcianu
UniCredit – Rasvan Radu
Banca Transilvania - Robert Rekkers
Credit Europe Bank - Tamer Ozatakul
Piraeus Bank - Stavros Lekkakos
Alpha Bank: - Christos Giampanas
Banca Romaneasca - Andreas Maragkoudakis

Sursa: www.bancherul.ro

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul dobanzilor la creditele Prima Casa acordate de cele mai mari banci

Creditele imobiliare acordate de banci prin Programul Prima Casa, garantate partial de stat, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), au dobanzi plafonate prin lege la o marja de 2% plus ROBOR la 3 luni, in prezent 3,13%, deci 5,15% in total. De asemenea, bancile detalii

Guvernul vrea sa modifice taxa bancara inainte sa se aplice varianta in vigoare, aferenta primului trimestru

Guvernul vrea sa modifice substantial taxa bancara pana la finalul acestei luni, inainte ca prima forma a acesteia, prevazuta in OUG 114/2018, sa-si produca efectele, astfel incat bancile sa nu mai plateasca taxa aferenta primului trimestru, de 1,2% pe an din active. Ministrul detalii

Raiffeisen Bank a eliminat din oferta depozitele in euro

Dupa ce in urma cu patru ani a renuntat la depozitele in lei la termen de o luna, Raiffeisen Bank se distinge acum pe piata bancara cu o noua premiera: elimina din oferta toate depozitele la termen in euro, motivand ca nu mai are nevoie de resurse in moneda europeana, dat fiind ca nu mai acorda detalii

Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite: se lauda cu cea mai buna oferta, dar are printre cele mai mari dobanzi

“Cea mai buna oferta Flexicredit, cu 1,7 reducerre la dobanda”, suna reclama Raiffeisen Bank la creditul de nevoi personale. In realitate, Raiffeisen are printre cele mai mari dobanzi la credite in comparatie cu alte banci, asa incat se poate spune ca este vorba de o reclama detalii

Ultimele Comentarii