BANCI | Profil

CEC Bank sarbatoreste 150 de ani de la infiintare cu o aplicatie pentru tablete si smartphones: Palatul CEC

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-24 20:21

CEC Bank aniverseaza astazi, 24 noiembrie 2014, 150 de ani de la infiintare, anunta banca intr-un comunicat. Denumita initial Casa de Depuneri si Consemnatiuni, institutia a devenit in scurt timp un simbol national si un pilon important pentru valorile autentice romanesti. Banca, prin oamenii care i s-au dedicat de-a lungul timpului, a scris si continua sa scrie veritabile pagini de istorie si cultura bancara, contribuind la educarea mai multor generatii. CEC Bank este in prezent o banca puternica, un garant al increderii si al valorii dobandite in cei 150 de ani de activitate.

Pe langa evenimentele dedicate zilei aniversare, CEC Bank lanseaza cu aceasta ocazie prima aplicatie pentru utilizatorii de tablete si telefoane cu sistem de operare Android si IOS: “Palatul CEC”. Aceasta aplicatie a fost gandita ca o mostenire digitala care impleteste trecutul cu viitorul bancii. Toti cei care vor sa afle mai multe detalii despre Palatul CEC, unul dintre cele mai cunoscute, elegante si reprezentative monumente de arhitectura ale Bucurestilor, pot descarca aplicatia pe propriul terminal mobil.

In data de 24 noiembrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat legea de infiintare a bancii. La 1 ianuarie 1865, Casa de Depuneri si Consemnatiuni si-a inceput activitatea sub conducerea economistului Enric Winterhalder. In 1897, a inceput constructia Palatului CEC, inaugurat in anul 1900. Dupa 1990, CEC si-a extins activitatea, iar in 1996 a inceput procesul de reformare si modernizare a bancii. In 2008 a demarat procesul de rebranding al institutiei financiare, care a devenit CEC Bank. Acest proiect a insemnat un nou inceput pentru banca, care se regaseste astazi, la 150 de ani de la infiintare, in topul primelor banci din Romania. In conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si administratiilor publice locale reprezinta in prezent principala preocupare a bancii.

"In 2007 am demarat un amplu proces de transformare, care sa reflecte cel mai bine valorile noastre: traditie, incredere, onestitate si stabilitate. Proiectul CEC Bank a insemnat un nou inceput pentru banca si sunt mandru ca in acest an, cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintare, institutia noastra se regaseste in grupul bancilor de elita din Romania, fiind o banca competitiva si profitabila. Suntem onorati ca aproape trei milioane de clienti sunt alaturi de noi si ii invitam sa apeleze in continuare, cu incredere, la produsele si serviciile unei banci care speram sa ramana, pentru cel putin inca 150 ani, aproape de generatiile de romani", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank, se mai arata in comunicatul bancii.

Despre Palatul CEC

Palatul CEC este unul dintre cele mai cunoscute, elegante și reprezentative monumente de arhitectură ale Bucureștiului.

A fost construit în doar cinci ani, între anii 1895-1900 și poartă amprenta stilului academismului francez, stil aflat la modă în epocă, combinat și cu alte elemente arhitectonice de factură clasică și barocă.

Palatul CEC de acum, este al IV-lea sediu central al instituţiei: 1865 la Ministerul de Finanţe, 1866-1875 la Hanul Şerban-Vodă (pe locul actual al sediului central al BNR), 1876-1895 în sediul central propriu, dărâmat în 1895 pentru a fi ridicat actualul Palat.

Punerea pietrei fundamentale de către Regele Carol I şi Regina Elisabeta are loc la data de 8 iunie 1897, aceasta fiind data de naştere a monumentului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii