BANCI | Ultima Ora

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca dupa ce au fost preluati de Intesa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 11:39

Intesa Sanpaolo a anuntat ca a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

“Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București”, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

“Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.”

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca?

Ce se va intampla in viitor cu angajatii si clientii bancii Veneto Banca? i-am intrebat pe reprezentantii Intesa.

Raspunsul a fost urmatorul:

“Transferul de operatiuni de la Veneto Banca la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti este primul pas in procesul de integrare, in concordanta cu strategia Intesa Sanpaolo. Urmam procesul de integrare initiat de Intesa Sanpaolo in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, cu scopul de a oferi clientilor nostri si fostilor clienti ai Veneto Banca cele mai bune solutii bancare.

Fostii clienti ai Veneto Banca se pot adresa in continuare unitatilor lor, asa cum au facut si pana acum, si pot face tranzactii prin intermediul conturilor lor de internet banking, deoarece cele doua sisteme IT ale celor doua institutii au fost integrate. De asemenea, clientii isi pot folosi in continuare cardurile pentru a retrage numerar si pentru a face plati prin POS si pe Internet.

Va vom tine la curent cu urmatoarele etape ale procesului de integrare.”

Care este strategia sucursalei Intesa in Romania?

“Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti administreaza, incepand cu 11 decembrie, anumite active si pasive preluate de la Veneto Banca. Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti va continua activitatea bancara a Veneto Banca, cu scopul de a proteja interesele clientilor si de a le facilita accesul la produse si servicii financiare. Marco Capellini, care este si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, conduce Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti, in calitate de Director.”

Intesa nu a dorit sa precizeze care este numarul de clienti, valoarea activelor, a creditelor si a depozitelor preluate de la Veneto Banca.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Piraeus Bank, amendata de ANPC pentru ca a aplicat clientilor executati silit dobanzi penalizatoare

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat o banca, fara sa-i dea numele, dar identificata de presa ca fiind Piraeus Bank, pentru ca ar fi perceput clientilor executati silit dobanzi penalizatoare pentru restantele la credite mai mari decat dobanda legala detalii

A picat iar Home Bank la ING

Aplicatia de internet/mobile banking Home Bank a ING Bank nu a functionat pe parcursul zilei de ieri, 27 noiembrie, timp de mai multe ore, problema fiind semnalata de clientii bancii si in aceasta dimineata. ING are deseori probleme de functionare a Home Bank, dar si a sistemelor de detalii

Bancile bat un nou record la profit: 5,7 miliarde lei, in crestere cu 60%

Bancile romanesti au obtinut un profit net de 5,7 miliarde lei in primele noua luni din acest an, in crestere cu 58% (2,1 miliarde lei) fata de aceeasi perioada a anului precedent, ceea ce reprezinta nou record istoric, conform datelor publicate de BNR. Castigul din primele noua luni detalii

Clientii ING nu primesc SMS-uri de la Digi (RDS - RCS) pentru platile online si utilizarea Home Bank (actualizat)

ING si-a anuntat clientii abonati la Digi (RDS-RCS) ca sunt probleme cu SMS-urile transmise de banca pentru accesul in aplicatia Home Bank si pentru efectuarea platilor online si cu cardul securizate prin 3 D Secure. In consecinta, serviciile de online banking Home Bank, ING Business si detalii

Ultimele Comentarii