BANCI | Ultima Ora

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca dupa ce au fost preluati de Intesa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 11:39

Intesa Sanpaolo a anuntat ca a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

“Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București”, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

“Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.”

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca?

Ce se va intampla in viitor cu angajatii si clientii bancii Veneto Banca? i-am intrebat pe reprezentantii Intesa.

Raspunsul a fost urmatorul:

“Transferul de operatiuni de la Veneto Banca la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti este primul pas in procesul de integrare, in concordanta cu strategia Intesa Sanpaolo. Urmam procesul de integrare initiat de Intesa Sanpaolo in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, cu scopul de a oferi clientilor nostri si fostilor clienti ai Veneto Banca cele mai bune solutii bancare.

Fostii clienti ai Veneto Banca se pot adresa in continuare unitatilor lor, asa cum au facut si pana acum, si pot face tranzactii prin intermediul conturilor lor de internet banking, deoarece cele doua sisteme IT ale celor doua institutii au fost integrate. De asemenea, clientii isi pot folosi in continuare cardurile pentru a retrage numerar si pentru a face plati prin POS si pe Internet.

Va vom tine la curent cu urmatoarele etape ale procesului de integrare.”

Care este strategia sucursalei Intesa in Romania?

“Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti administreaza, incepand cu 11 decembrie, anumite active si pasive preluate de la Veneto Banca. Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti va continua activitatea bancara a Veneto Banca, cu scopul de a proteja interesele clientilor si de a le facilita accesul la produse si servicii financiare. Marco Capellini, care este si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, conduce Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti, in calitate de Director.”

Intesa nu a dorit sa precizeze care este numarul de clienti, valoarea activelor, a creditelor si a depozitelor preluate de la Veneto Banca.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraGaranti Bank isi informeaza detinatorii de obligatiuni ca a publicat raportul semestrial

Garanti Bank SA își informează deținătorii de obligațiuni, simbol GBR19, că a fost publicat Raportul aferent semestrului I al anului 2018, întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018, care cuprinde: a) Situaţiile financiare interimare detalii

BNR lasa dobanda la 2,5% si imprumuta bancile cu 10 miliarde lei, astfel ca ROBOR scade

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut dobanda la 2,5%, conform estimarilor Bancherul.ro, dar contrar prognozelor majoritatii analistilor chestionati de Bloomberg si Reuters, printre care si economistul-sef al BCR, care se asteptau la o noua crestere de un sfert de punct. Economistii ING au detalii

BCR si-a majorat de 2,5 ori profitul, la 122 milioane euro, datorita castigurilor din litigii si credite neperformante

BCR si-a majorat profitul net cu 144% in prima jumatate din acest an, la 131 milioane euro (in jur de 864 milioane lei), fata de castigul de doar 53 milioane euro din primul semestru al anului trecut, conform rezultatelor financiare prezentate de banca-mama din Austria, Erste detalii

ING a inceput saptamana in forta: site-ul este cazut, clientii reclama ca nu pot folosi serviciile bancii (actualizat)

Problemele dese ale ING Bank de functionare a sistemelor online si de carduri nu se mai termina: inca de la prima ora clientii au inceput sa se planga ca nu pot utiliza nici aplicatia de online banking Home Bank, nici nu pot face plati online cu cardul. "Din nou?!?! 3D Secure ING.ro detalii

Ultimele Comentarii