BANCI | Ultima Ora

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca dupa ce au fost preluati de Intesa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 11:39

Intesa Sanpaolo a anuntat ca a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

“Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București”, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

“Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.”

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca?

Ce se va intampla in viitor cu angajatii si clientii bancii Veneto Banca? i-am intrebat pe reprezentantii Intesa.

Raspunsul a fost urmatorul:

“Transferul de operatiuni de la Veneto Banca la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti este primul pas in procesul de integrare, in concordanta cu strategia Intesa Sanpaolo. Urmam procesul de integrare initiat de Intesa Sanpaolo in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, cu scopul de a oferi clientilor nostri si fostilor clienti ai Veneto Banca cele mai bune solutii bancare.

Fostii clienti ai Veneto Banca se pot adresa in continuare unitatilor lor, asa cum au facut si pana acum, si pot face tranzactii prin intermediul conturilor lor de internet banking, deoarece cele doua sisteme IT ale celor doua institutii au fost integrate. De asemenea, clientii isi pot folosi in continuare cardurile pentru a retrage numerar si pentru a face plati prin POS si pe Internet.

Va vom tine la curent cu urmatoarele etape ale procesului de integrare.”

Care este strategia sucursalei Intesa in Romania?

“Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti administreaza, incepand cu 11 decembrie, anumite active si pasive preluate de la Veneto Banca. Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti va continua activitatea bancara a Veneto Banca, cu scopul de a proteja interesele clientilor si de a le facilita accesul la produse si servicii financiare. Marco Capellini, care este si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, conduce Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti, in calitate de Director.”

Intesa nu a dorit sa precizeze care este numarul de clienti, valoarea activelor, a creditelor si a depozitelor preluate de la Veneto Banca.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProbleme cu functionarea cardurilor BCR

Clientii BCR nu si-au putut folosi cardurile la POS-uri si la bancomate pe parcursul zilei de marti, 29 aprilie, iar unii dintre ei nici ieri, conform reclamatiilor acestora si a unui anunt al bancii. “Unii dintre clienții noștri pot întâmpina dificultāți la detalii

Unicredit introduce semnatura electronica pentru creditele de consum

UniCredit anunta ca este "primul grup bancar din România care utilizeaza o semnătură electronică calificată emisă de o Autoritate de Certificare din România. Această semnătură este recunoscută pe deplin pe teritoriul României şi al Uniunii Europene cu valoare detalii

Patria Bank isi sporeste productia de credite, pentru a-si reduce pierderile

Patria Bank a inregistrat o pierdere de 19 milioane lei in primul trimestru din acest an, cauzata de volumul ridicat de titluri de stat detinute de banca in raport cu creditele acordate clientelei. Banca precizeaza ca pierderea a fost previzionata in buget si se va reduce in urmatoarele detalii

CEC Bank a obtinut un profit record in 2017

CEC Bank a obtinut in 2017 cel mai mare profit din istoria moderna a bancii, adica din ultimii zece ani, de cand banca statului roman a fost transformata dintr-o casa de economii intr-una comerciala, care sa concureze cu restul bancilor private. Astfel, CEC Bank a anuntat un profit brut detalii

Ultimele Comentarii