BANCI | Ultima Ora

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca dupa ce au fost preluati de Intesa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 11:39

Intesa Sanpaolo a anuntat ca a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

“Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București”, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

“Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.”

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca?

Ce se va intampla in viitor cu angajatii si clientii bancii Veneto Banca? i-am intrebat pe reprezentantii Intesa.

Raspunsul a fost urmatorul:

“Transferul de operatiuni de la Veneto Banca la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti este primul pas in procesul de integrare, in concordanta cu strategia Intesa Sanpaolo. Urmam procesul de integrare initiat de Intesa Sanpaolo in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, cu scopul de a oferi clientilor nostri si fostilor clienti ai Veneto Banca cele mai bune solutii bancare.

Fostii clienti ai Veneto Banca se pot adresa in continuare unitatilor lor, asa cum au facut si pana acum, si pot face tranzactii prin intermediul conturilor lor de internet banking, deoarece cele doua sisteme IT ale celor doua institutii au fost integrate. De asemenea, clientii isi pot folosi in continuare cardurile pentru a retrage numerar si pentru a face plati prin POS si pe Internet.

Va vom tine la curent cu urmatoarele etape ale procesului de integrare.”

Care este strategia sucursalei Intesa in Romania?

“Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti administreaza, incepand cu 11 decembrie, anumite active si pasive preluate de la Veneto Banca. Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti va continua activitatea bancara a Veneto Banca, cu scopul de a proteja interesele clientilor si de a le facilita accesul la produse si servicii financiare. Marco Capellini, care este si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, conduce Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti, in calitate de Director.”

Intesa nu a dorit sa precizeze care este numarul de clienti, valoarea activelor, a creditelor si a depozitelor preluate de la Veneto Banca.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraDosarele de credite Prima Casa vor putea fi trimise de banci la FNGCIMM spre aprobare abia din luna februarie

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) anunta ca va distribui bancilor plafonul de garantii in valoare de 2 miliarde lei pentru Programul Prima Casa din luna februarie, ceea ce inseamna ca bancile vor incepe sa trimita dosarele de credit detalii

Leumi Bank va fi vanduta fondului de investitii britanic Argo Capital Management

Banca israeliana Bank Leumi a anuntat ieri ca a semnat un acord de principiu pentru a vinde subsidiara din Romana fondului de investitii britanic Argo Capital Management Ltd, conform unei stiri Reuters. Leumi a precizat ca decizia de a se retrage din Romania a fost luata conform detalii

Care sunt comisioanele percepute de FNGCIMM pentru garantiile la credite

In Ordinul Ministerului Finantelor publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.1007 din 19 decembrie 2017, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au fost stabilite nivelul comisioanelor de analiza si gestiune in cadrul Programului Prima Casa, nivelul primei de garantare in detalii

Numarul bancilor sistemice din Romania a scazut de la 11 la 9

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut numarul bancilor sistemice de la 11 la 9: Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania (BT), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, CEC Bank, Bancpost, Alpha Bank si Garanti Bank. Pana acum, in grupul bancilor detalii

Ultimele Comentarii