BANCI | Ultima Ora

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca dupa ce au fost preluati de Intesa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-14 11:39

Intesa Sanpaolo a anuntat ca a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

“Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București”, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai mentioneaza urmatoarele:

“Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.”

Ce se va intampla cu clientii si angajatii Veneto Banca?

Ce se va intampla in viitor cu angajatii si clientii bancii Veneto Banca? i-am intrebat pe reprezentantii Intesa.

Raspunsul a fost urmatorul:

“Transferul de operatiuni de la Veneto Banca la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti este primul pas in procesul de integrare, in concordanta cu strategia Intesa Sanpaolo. Urmam procesul de integrare initiat de Intesa Sanpaolo in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, cu scopul de a oferi clientilor nostri si fostilor clienti ai Veneto Banca cele mai bune solutii bancare.

Fostii clienti ai Veneto Banca se pot adresa in continuare unitatilor lor, asa cum au facut si pana acum, si pot face tranzactii prin intermediul conturilor lor de internet banking, deoarece cele doua sisteme IT ale celor doua institutii au fost integrate. De asemenea, clientii isi pot folosi in continuare cardurile pentru a retrage numerar si pentru a face plati prin POS si pe Internet.

Va vom tine la curent cu urmatoarele etape ale procesului de integrare.”

Care este strategia sucursalei Intesa in Romania?

“Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti administreaza, incepand cu 11 decembrie, anumite active si pasive preluate de la Veneto Banca. Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti va continua activitatea bancara a Veneto Banca, cu scopul de a proteja interesele clientilor si de a le facilita accesul la produse si servicii financiare. Marco Capellini, care este si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania, conduce Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucuresti, in calitate de Director.”

Intesa nu a dorit sa precizeze care este numarul de clienti, valoarea activelor, a creditelor si a depozitelor preluate de la Veneto Banca.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraActionarii Bancii Transilvania vor primi dividende de 0,14 lei pe actiune si noi actiuni gratuite

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a anuntat ca va propune spre aprobare in AGA din 25 aprilie plata catre actionari a unui dividend brut pe actiune de 0,14 lei, suma totala din profitul pe anul trecut distribuita sub forma de dividende ridicandu-se la 610 milioane lei, jumatate din detalii

OTP Bank anunta ca ar putea contesta decizia BNR privind Banca Romaneasca, NBG se uita dupa alti cumparatori

OTP Bank a anuntat ca ar putea sa conteste, pana la finalul acestei luni, decizia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de a nu-i acorda autorizatia pentru a cumpara Banca Romaneasca. Banca maghiara mai precizeaza intr-un anunt ca-si mentine strategia de crestere organica prin achizitii in detalii

Banca Transilvania a primit aprobarea BNR pentru preluarea Bancpost

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de catre Eurobank Group in capital social al Bancpost S.A., precum si a participatiilor in detalii

BNR nu permite OTP Bank sa cumpere Banca Romaneasca

BNR a refuzat sa acorde OTP Bank autorizatia pentru a cumpara Banca Romaneasca, potrivit stirilor publicate de mai multe publicatii online romanesti, unele fara sa citeze vreo sursa (ZF.ro, Hotnews.ro), altele citand surse neidentificate (Profit.ro). Informatia nu a fost confirmata nici detalii

Ultimele Comentarii