BANCI | Educatie financiara

Ce pot sa fac daca firma de recuperare Kruk imi cere sa platesc o datorie exagerat de mare la un credit BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-16 10:15

"In 2007 am contactat cu credit BCR pe care l-am platit partial. Creanta a fost cesionata catre Kruk. Datoria initiala era de 23000. Am platit timp de 2 ani aprox 10000 de lei, dupa care am incetat sa mai platesc. Sunt executat silit si mi se cere suma de 25000. Recunosc datoria, insa valoarea este exagerata. Ce pot face pentru a reglementa situatia?" intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor dintre banci si clientii acestora.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro:

Stimate domn,

In primul rand, va sfatuiesc sa cereti la BCR si la Kruk toate documentele aferente creditului, pentru a vedea ce dobanzi s-au aplicat si cum s-a ajuns la o datorie atat de mare. In acest fel, veti putea afla daca nu cumva banca sau firma de recuperare au aplicat dobanzi sau penalitati exagerate, pe care le puteti contesta ca fiind abuzive.

Eu am cerut oficialilor Kruk sa-mi raspunda la cateva intrebari cu privire la dobanzile pe care le aplica, iar raspunsurile au fost urmatoarele:

1. Care sunt costurile practicate de Kruk in cadrul procesului de recuperare a creditelor cesionate de la banci, precum si in faza de executare silita?

Kruk: “Compania KRUK Romania oferă soluții personalizate fiecărui client, adaptate situației financiare curente cu care acesta se confruntă. Fiecare caz în parte este analizat, se propune o soluție de plată în rate convenabile, pe o perioadă mai lungă de timp, iar plata cu regularitate a acestora ajută la redresarea situației financiare a persoanei cu datorii. Eventualele penalitati de întârziere sunt cele legale.

Compania nu aplică niciun fel de costuri sau comisioane proprii ulterior cesiunii, se colectează doar comisioanele scadente preluate astfel de la Creditorul inițial; costurile aferente executării silite, sunt în sarcina debitorului urmărit, în conformitate cu legislația în vigoare și acestea sunt reprezentate de taxele de timbru și de alte cheltuieli avansate de creditor pentru continuarea urmăririi silite (de exemplu în vederea expertizelor) precum și de onorariul perceput de către executorul judecătoresc, calculat și perceput de executor conform plafoanelor legale.”

Vezi aici raspunsul integral

Probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam

Comentarii

karla ontan
bcr---implicit kruk
in 2007 am facutun imprumut nevoi personale la bcr, valoare 21300ron1 Am platit pana in 2010, nu am mai putu plati 2luni si 24 zile , m-am dus sa platesc dar bcr m-a anuntat ca am fost data la firma de recup.! Am fost contactata de kruk , de buna credinta mi sa fixat rata de 495ron lunar , am platit pana 2013, AM FOST MAHNITA CA AM FOST CESIONATA CU 21300RON, PARCA NICI NU AS FI PLATIT LA BCR NICI O ZI DE RATA! NU MAI RASPUND LA TELEFON, AM FOST INTERNATA LA SOCOLA CU O DEPRESIE SEVERA! MI SE PARE CA EU PLATESC SALARIILE CELOR DE LA KRUK, E MULTA BATAIE DE JOC! NU AM BANI SA-I DAU IN JUDECATA AVAND O PENSIE MICA DUPA 40 ANI DE MUNCA! AM INTELES CA BCR IMI DATOREAZA NISTE BANI DIN CLAUZE ABUZIVE!CE MA INVATATI SA FAC! ????

Popa.Carmen
Am datorii si nu stiu cum sa gasesc solutia
Ma numesc carmen popa am dotor sunt bâgatâ în biroul de credit și nu mâ pot împrumuta la nicio bancâ pentru a scapa de datorii. ce sâ fac, sunt.disperatâ. vâ rog ajutațimâ cumva.

Butunoi Victoria
Sume de bani fara înștiințare luate de executor
Am avut un card de cumpărături de la BT am plătit o suma di banii cheltuiți dar din cauza unor probleme nu mai putut .creanță a fost recuperata de un executor .Suma de recuperat era de 7800,am achitat suma in 10 luni iar acum executorul nu închide dosarul ca mai am de plătit 1022taxe si dobânzi fara a prezenta documente in acest caz ,doar telefonic.Se poate așa ceva?

mihalcea sergiu vasile
am nevoie de ajutor


Vasile Coman
Ajutor daca aveti datorii
Daca aveti nevoie de ajutor pentru a scapa de datorii, trimiteti-mi un e-mail, in care sa-mi descrieti situatia dumneavoastra, la adresa: vasile.coman@bancherul.ro, iar apoi contactati-ma la tel. 0723292899. Vasile Pop-Coman jurnalist la Bancherul.roAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCare este procedura de stergere din Biroul de Credit?

"Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost detalii

Cum ne administram eficient banii din conturile bancare

89% dintre români consideră că economisirea este o plasă de siguranță, potrivit unui studiu IMAS din 2016. Faptul că românii sunt conștienți de adevărul din spatele vorbei populare „bani albi pentru zile negre”, s-a văzut mai ales în ultimii ani, detalii

Ce este surplusul de lichiditate si ce efecte are?

BCE, împreună cu băncile centrale naționale ale țărilor din zona euro (Eurosistemul), a acordat băncilor împrumuturi în valoare nelimitată ca răspuns la criza financiară. În plus, BCE a achiziționat obligațiuni de la participanții pe piață. Drept urmare, detalii

Este legal ca Unicredit sa-mi ia tot salariul pentru o restanta la credit?

"Bună ziua!. Am și eu o problema destul de grava... Am o restanta la banca Unicredit de 1200 lei! Am luat salariul 1800 dar banca mi-a restrâns toți banii din cont!!! Am fost la banca și am cerut sa mi se explice de ce... Răspunsul lor a fost ca au dreptul sa îmi detalii

Ultimele Comentarii