BANCI | Interviu

Catalin Parvu, seful Piraeus Bank, spune ca in acest moment nu exista planuri definitivate privind operatiunile bancii in Romania; nu neaga informatia privind vanzarea bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-04 17:53

Catalin Parvu (foto), presedintele Piraeus Bank, spune ca in acest moment nu exista planuri definitivate in privinta operatiunilor bancii in Romania, ca reactie la informatiile potrivit carora banca a fost scoasa la vanzare iar mai multe banci, printre care Banca Transilvania si OTP Bank, s-au aratat interesate sa o preia. Acesta nu a negat insa veridicitatea acestor informatii.

"In acest moment nu exista planuri definitivate in privinta operatiunilor Piraeus Bank Romania, acestea urmand sa fie finalizate conform strategiei companiei mama, pana in 2018.

Piraeus Bank este o entitate listata la bursa si nu putem comenta in baza unor informatii din piata. Daca apar dezvoltari concrete in legatura cu acest subiect ne vom informa toti partenerii in mod prompt", a spus Catalin Parvu, CEO al Piraeus Bank Romania, la solicitarea Bancherul.ro.

Piraeus Bank a fost scoasa la vanzare de banca-mama din Grecia, fiind in faza de due-dilligence (analiza situatiilor financiare) iar mai multe banci romanesti, printre care Banca Transilvania si OTP Bank, au depus oferte indicative pentru preluarea bancii grecesti, potrivit unor surse citate de jurnalul de tranzactii Mirsanu.ro.

Banca se asteapta sa incaseze un pret de pana la 200 milioane euro, echivalentul capitalului detinut, exclusiv imprumuturile subordonate de la banca-mama, de 400 milioane euro.

Interesul Bancii Transilvania si al OTP Bank sunt surprinzatoare, in conditiile in care ambele banci tocmai ce au preluat alte doua institutii de credit, Volksbank si Millennium Bank, fiind in prezent ocupate cu integrarea acestora.

Si decizia Piraeus Bank de a vinde subsidiara din Romania este neasteptata, in conditiile in care pana acum se vorbea despre alte banci grecesti dispuse sa plece din Romania, precum Bancpost sau Banca Romaneasca.

Anul trecut, seful grupului Piraeus Bank declara ca subsidiara din Romania este o poveste de succes, fiind o banca profitabila, motiv pentru care va ramane in Romania pe termen lung, continuand planurile de extindere, ca parte a strategiei de restructurare a grupului grecesc aprobat de Comisia Europeana.

Recent insa, seful grupului Piraeus Bank, Anthimos Thomopoulos, a declarat ca soarta subsidiarelor Piraeus Bank din Romania si Bulgaria va fi decisa pana in 2018, conform planului de restructurare convenit cu Comisia Europeana, dupa ce banca greceasca a vandut subsidiara din Egipt catre o banca locala cu 150 de milioane de dolari, pretul fiind de 1,5 ori mai mare fata de valoarea contabila a bancii, care avea active de 1,3 miliarde dolari si 39 de unitati.

Piraeus Bank, la fel ca restul bancilor grecesti, s-au angajat, in cadrul acordului cu institutiile financiare internationale de salvare de la faliment a tarii si a sectorului bancar grecesc din 2012, sa-si reduca expunerile din straintate.

Conform planului de restructurare al Piraeus Bank aprobat de Comisia Europeana in iulie 2014, Piraeus Bank trebuie sa opereze “o reducere semnificativa a operatiunilor internationale care produc pierderi”.

Piraeus Bank a anuntat ca in 2014 a obtinut un profit brut de 2,1 milioane de euro.

La 31 decembrie 2014, activele Piraeus Bank Romania totalizau aproximativ 2 miliarde de euro. Valoarea totala a creditelor acordate era de peste 1,4 miliarde de euro iar depozitele au ajuns la peste 1,1 miliarde de euro.

La sfarsitul anului 2014, Piraeus Bank Romania deservea peste 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 130 de sucursale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii