BANCI | Ultima Ora

Carpatica (BCC) isi continua picajul la BVB. Seful bancii spune intr-un comunicat ca banca are nevoie de o infuzie de capital sau de fuziunea cu Nextebank. O va ajuta BNR sau se va descurca singura?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-03-27 10:51

Actiunile Bancii Carpatica (BCC) sunt in scadere cu 10% la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce ieri au pierdut 15% din valuare in urma anuntului bancii ca va propune actionarilor reducerea capitalului bancii prin anularea a 2 miliarde de actiuni in valoare de 204 milioane lei, in scopul acoperirii pierderilor suferite de banca anul trecut, precum si reluarea negocierilor de fuziune cu Nextebank.

Seful bancii, Johan Gabriels, a emis in aceasta dimineata un comunicat in care face cateva precizari referitoare la intentiile bancii, mentionand ca banca a accelerat curatenia portofoliului de credite neperformante, care au avut ca rezultat o pierdere uriasa a bancii la finalul anului trecut, de 170 milioane lei, aceasta pierdere, la care se adauga una mult mai mica dein 2011, urmand a fi acoperita prin reducerea capitalului bancii.

Gabriels mai subliniaza ca banca are nevoie si de o crestere a ratei de adecvare a capitalului la active, printr-o infuzie de capital nou printr-un imprumut subordonat, infuzie de capital de rang 1 sau realizarea unui proces de fuziune.

Dar cum procesul de recapitalizare a bancii si de fuziune s-ar putea prelungi din nou pana la finalul acestui an, nu este exclus ca banca sa aiba nevoie intre timp si de ajutorul BNR cu un imprumut de urgenta.

Comunicatul Carpatica, semnat de seful bancii, Johan Gabriels

“Banca Comerciala Carpatica este azi o organizatie mai sigura, mai transparenta si de incredere, datorita eforturilor sustinute depuse in ultimii ani de intreaga echipa si unei abordari corespunzatoare atat a oportunitatilor cat si a evenimentelor neprevazute.

Procesul de curatare a portofoliului istoric de credite neperformante a fost accelerat, in contextul cresterii cerintelor si exigentelor de reglementare bancara la nivel national si european.

Carpatica se afla intr-o situatie mai buna decat in urma cu doi ani si, in acest moment, este necesar ca actionarii sa analizeze optiunile disponibile si sa ia decizii importante privind directia viitoare a Bancii.

Unul din punctele esentiale aflate pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor convocata in 28 aprilie 2015 se refera la procesul de restructurare a capitalului Bancii pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti.

Subliniem ca acest proces, desi presupune anularea unui numar de actiuni, nu afecteaza participatia actionarilor, fondurile proprii ale Bancii ramanand nemodificate.

Ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare este structurata astfel incat sa ofere actionarilor Bancii posibilitatea de a analiza toate optiunile disponibile privind cresterea ratei de adecvare a capitalului la active: infuzie de capital nou printr-un imprumut subordonat, infuzie de capital de rang 1 sau realizarea unui proces de fuziune.

Odata incheiat procesul de consolidare a capitalului, Banca se va afla intr-o pozitie favorabila implementarii planurilor sale de crestere si dezvoltare, urmarind in acelasi timp simplificarea modelului de afaceri, spre satisfactia si in beneficiul clientilor si actionarilor Bancii.”

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii